Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, už několik let mám na hlavě bouličku. Kdysi jsem se ptala doktorky, říkala, že se jedná o tukovou bouličku. Prý to ničemu nevadí. Jenže ta boulička docela roste, při zmáčknutí bolí a hlavně mi rostou jinde na hlavě další 2. Přemýšlím o jejich odstranění. Má s tím někdo nějaké zkušenosti?? Jak moc mi ostříhají vlasy? Jak se to provádí? Budu ráda za vaše zkušenosti. Díky.
nechala by jsem si je odstranit co nejdřív, než budou hodně velký, udělají to i ambulantně, záleží na doktorech, jen to opíchnou, myslím, že se to schová ostatníma vlasama, ale spíš by mě zajímalo proč se jich udělalo tolik
No, prave ta velka je skoro nad ofinou, takze tam se to moc neschova, ale rikala jsem si, ze nez v lete, tak radej v zime.. I kdyz v lete se vsechno mozna hoji lepe…no po Novem roce asi zajdu k doktorce a probereme to ![]()
Tady je k tomu vic http://zdravi.centrum.cz/…y-vyriznout/
Opravdu ma nekdo takove zkusenosti?
Ahoj,
sama jsem to neabsolvovala, ale několikrát zákrok viděla, jsem sestra. A probíhá to, jak popisuje článek, není se čeho bát. Myslím, že lepší jít teď v zimě, ránu schováš pod čepici a v létě by pocení mohlo vadit. ![]()
Jejda, téma, které se mě taky týká. Mám jednu bouličku ve vlasech nad levým uchem. Občas mám pocit, že mě svědí, ale neroste nějak dramaticky. Pořád uvažuju, že si ji nechám odstranit, díky za info, půjde se mi do toho lépe. ![]()
Ahoj, mně už to jednou dělali a brzy asi půjdu zase, mám bouličku novou na trochu jiném místě. Je to fakt jako v článku, ambulantně, nebolí, jen je pak rochu otrava mít zeleň ve vlasech, ale tak za tři dny už jsem si vlasy opatrně myla. Vlasy normálně rostou, ostříhali mi jen takovou malilinkatou štětičku přímo na té bouličce, ani to nebylo vidět.
Katko, tak to jsi me uklidnila, ja tu boulicku mam asi 1,5cm dlouhou, tak jsem se desila kolecka, co mi tam vystrihaji
Ty dalsi dve jsou mensi, z toho obavy nemam. Tak po Novem roce jdu do toho, uff ![]()
Jasně, já bych se toho určitě nebála, mně právě říkali, že i když mi to nevadí, je potřeba vyříznout, jinak to může uvnitř začít hnisat a pak je to hodně nepříjemné.
Takže jen do toho
.
Ted zrovna jsem se o tom bavila s kamaradkou a od znamych dvoulete dite to ma na krku a prave mu to hnisa..takze maji pravdu doktori…Diky.