Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mně se po porodu udělala taky. A strašně bolela. Naštěstí se to nemuselo chirurgicky řešit. Byla to Bartholiniho žláza. http://cs.wikipedia.org/…%BEl%C3%A1za
L.
taky mě napadla ta cysta…taky to může být zduřelá žláza,nebo kulička hnisu…není to nic neobviklého…ani po porodu ani po CS..ale těško říct ![]()
Ahoj,holky no já jí mám taky.Vůbec nebolí a ani mi nijak nevadí. Mám ale za pár dnů rodit.Nevíte jestli to nebude vadit u porodu? ![]()
Nevím,jestli je to to samé,ale já mám tvrdou bulku uvnitř na stěně.Doktorka říkala,že to může být ucpaná žláza,ale dál už to nijak neřeší.Při porodu to nevadilo,ale mírně se zvětšuje.Mám to snad už 5 let.Nechápu,že doktorka nic ![]()
Mě se objevila na začátku těhotenství a když bylo malému asi půl roku tak zmizela.Dr. mi říkal,že by mi kdyžtak napsal ATB,nebo pak chirurgicky.Mě by snad ani nevadila,ale chlap mi furt hlásil,že ji tam ještě mám ![]()
Záleží na tom, jak ta boulička vypadá a kde je umístěná. Já ji mám taky, po porodu přes zadní poševní stěnu mi tlačí střevo a zakrývá celý poševní vchod, občas „leze“ ven, tak musím dávat bacha, jak si sedám.
Je to necitlivé a bolí to, když si blbě sednu nebo zavádím vag. čípek… jinak to necítím. Dr. doporučila cvičit pánevní dno, případně plastiku. ![]()
Pokud to leze přes přední poševní stěnu, tak to může být cystokéla (tlačí se tam močový měchýř), nebo již zmiňovaná Bartholiniho žláza.
Určitě bych s tím šla k Dr. Držím palce ![]()
Určitě zajít k lékaři. Mně gynekolog nechal lítat s „Bartholiniho žlázou“ cca 3 roky, před měsícem jsem byla na operaci. No…zkusila jsem jako pes. O nějaké „Bartholiniho žláze“ jsem neměla ani tucha, každého půl roku jsem slyšela jen to, že to nic není, jenom cystička. Ano..byla…5,5 cm, takže jsem vevnitř pěkně rozšvihaná a taky pěkně posešívaná. A bolesti šílené…tři týdny jsem si nemohla sednout. Teď..měsíc !! po operaci sedět můžu, ale jen díky tomu, že se mi včera gynekolog uráčil vytáhnout stehy…vstřebatelné, ale zarostlé. Takže super…jsem moc ráda, že na levé straně už se mi nikdy tato mrcha udělat nemůže. Jinak se můžu jen modlit, aby se neudělala na té pravé. ![]()
blackmarse píše:
Určitě zajít k lékaři. Mně gynekolog nechal lítat s „Bartholiniho žlázou“ cca 3 roky, před měsícem jsem byla na operaci. No…zkusila jsem jako pes. O nějaké „Bartholiniho žláze“ jsem neměla ani tucha, každého půl roku jsem slyšela jen to, že to nic není, jenom cystička. Ano..byla…5,5 cm, takže jsem vevnitř pěkně rozšvihaná a taky pěkně posešívaná. A bolesti šílené…tři týdny jsem si nemohla sednout. Teď..měsíc !! po operaci sedět můžu, ale jen díky tomu, že se mi včera gynekolog uráčil vytáhnout stehy…vstřebatelné, ale zarostlé. Takže super…jsem moc ráda, že na levé straně už se mi nikdy tato mrcha udělat nemůže. Jinak se můžu jen modlit, aby se neudělala na té pravé.
Co to máš za kreténa gynekologa???
Už bych i němu nešla. Já jsem ji měla velikosti třešně a bolela jako čert. Řekl, ať se modlím, ať se do kon ce 6tinedělí vstřebá, jinak mi ji bude muset vyoperovat. Nemusel. Žláza se vstřebala. Jak tě mohl nechat tak dlouho se trápit? ![]()
Anonymní píše:blackmarse píše:Co to máš za kreténa gynekologa???
Určitě zajít k lékaři. Mně gynekolog nechal lítat s „Bartholiniho žlázou“ cca 3 roky, před měsícem jsem byla na operaci. No…zkusila jsem jako pes. O nějaké „Bartholiniho žláze“ jsem neměla ani tucha, každého půl roku jsem slyšela jen to, že to nic není, jenom cystička. Ano..byla…5,5 cm, takže jsem vevnitř pěkně rozšvihaná a taky pěkně posešívaná. A bolesti šílené…tři týdny jsem si nemohla sednout. Teď..měsíc !! po operaci sedět můžu, ale jen díky tomu, že se mi včera gynekolog uráčil vytáhnout stehy…vstřebatelné, ale zarostlé. Takže super…jsem moc ráda, že na levé straně už se mi nikdy tato mrcha udělat nemůže. Jinak se můžu jen modlit, aby se neudělala na té pravé.Už bych i němu nešla. Já jsem ji měla velikosti třešně a bolela jako čert. Řekl, ať se modlím, ať se do kon ce 6tinedělí vstřebá, jinak mi ji bude muset vyoperovat. Nemusel. Žláza se vstřebala. Jak tě mohl nechat tak dlouho se trápit?
No, nechal…kdyby mi řekl, že to je „Bartholiniho žláza“, mrkla bych se na net a určitě bych začala dělat pořádky daleko dříve. Jenže mi to..osel neřekl. ![]()
On totiž všechno jen „sleduje“…tak samo mi cca 4 roky sleduje myom v děloze a strašně se diví, že ještě ve svých 35 letech nejsem těhotná.
Škoda mluvit…myslím, že včera jsem u něj byla naposledy, teď už budu „konat“ jinak a jinde. ![]()
Dobrý večer,píšu anonymně protože je to pro mě osobní záležitost jde o to že mám přímo u poševního vchodu nějakou hrbolatou bouličku jakoby vyleze když si dřepnu na bobek nebo když sedim.Když stojím je uvnitř nevím jestli to tam patří nebo je to díky porodu ta poševní stěna vylezlá fakt netušim.Máte to raky někdo je to jakoby drsnější na omak a hrbolatý díky za rady.Krásný večer