Boulička u pochvy

Anonymní
19.7.19 08:59

Boulička u pochvy

Prosím o anonym…
Jsem rok po porodu, nyní jsem zjistila, že jsem znovu těhotná.
Před vynechanou ms jsem dost často lítala na wc (měla jsem průjem).. kvůli častému chození na wc a utírání se mi u vstupu do pochvy na konci (jak bývá nástřih, ale uprostřed) vytvořila maličká, na dotyk bolavá boulička.
Prosím, máte někdo zkušenost? Příští týden jsem objednaná na gyndu. :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
473
19.7.19 09:49

To vypadá na zánět Bartholiniho žlázy. Buď to praskne samo nebo pokud se to zvětší, tak to na gyndě naříznou, aby hnis vytekl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
19.7.19 09:57

To bude bartholinka, ja teda po silenych zkusenost bych letela k dr… da se to vyresit i atb…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.19 10:05

Ono to tedy v místě „vstupu do pochvy“ i svědí… Není to nic vážného? :(

• zakladatelka
  • Citovat
  • Upravit
4943
19.7.19 10:07

Taky bych to odhadovala na zánět Bartholiniho žlázy. Doporučuju nečekat týden, ale jít na gynekologii hned (klidně i na pohotovost). Zánět v mírnější formě se dá řešit ATB a sedavými koupelemi, v horší formě (absces) je nutná operace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.19 10:15

Jsme mimo město, zítra se vracíme, tak asi sjedeme do nemocnice na pohotovost. Nemůže to nijak ohrozit těhotenství? Třeba ty atb nebo ostatní věci co semnou budou provádět?

• zakladatelka
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.7.19 10:20

Mě se udělal zánět bartholiniho žlázy v těhotenství a nedělali mi s tím nic.. Prostě to jen dr sledovala, i jsem s tím přirozeně rodila.

• Citovat
  • Upravit
4943
19.7.19 10:22
@Anonymní píše:
Ono to tedy v místě „vstupu do pochvy“ i svědí… Není to nic vážného? :(
  • zakladatelka

Jestli to opravdu je zánět/absces Bartholiniho žlázy, tak to není nic fatálního. Je to nepříjemné a bolestivé, ale stává se to a příčina většinou není známá. Švihej k doktorovi hned. Čím menší ten zánět je, tím větší šance, že se to povede vyřešit antibiotiky. U abscesu je nezbytná operace, resp. většinou se provádí chemická extirpace lápisem, což jsou dva zákroky v odstupu 48 hodin (oba se dělají v celkové narkóze).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.19 10:23
@Anonymní píše:
Mě se udělal zánět bartholiniho žlázy v těhotenství a nedělali mi s tím nic.. Prostě to jen dr sledovala, i jsem s tím přirozeně rodila.

A bolela tě ta boulička + tě svědělo trochu kolem toho místa? Není to svědění brutální, ani takový, abych se snad musela drbat :roll: Ale jen že jak je to si myslím i podrážděné od toho častého lítání na wc, tak to prostě „cítím“… :think:

• zakladatelka
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.7.19 10:26
@Jeremi píše:
Jestli to opravdu je zánět/absces Bartholiniho žlázy, tak to není nic fatálního. Je to nepříjemné a bolestivé, ale stává se to a příčina většinou není známá. Švihej k doktorovi hned. Čím menší ten zánět je, tím větší šance, že se to povede vyřešit antibiotiky. U abscesu je nezbytná operace, resp. většinou se provádí chemická extirpace lápisem, což jsou dva zákroky v odstupu 48 hodin (oba se dělají v celkové narkóze).

Zítra si dopoledne sjedu na pohotovost, teď jsem bez šance se kamkoliv dostat. Moc díky, jsem z toho vyplašená :(
Už po porodu jsem měla špatně srostlé stehy a měla jsem tam to živé maso. To mi dr musel umrtvit, seříznout a zašít. A teď toto :( uff

• zakladatelka
  • Citovat
  • Upravit
4943
19.7.19 13:10
@Anonymní píše:
Zítra si dopoledne sjedu na pohotovost, teď jsem bez šance se kamkoliv dostat. Moc díky, jsem z toho vyplašená :(
Už po porodu jsem měla špatně srostlé stehy a měla jsem tam to živé maso. To mi dr musel umrtvit, seříznout a zašít. A teď toto :( uff
  • zakladatelka

Musíš ale na gynekologickou pohotovost. Jinak nebudou vědět, co to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.19 13:47
@Jeremi píše:
Musíš ale na gynekologickou pohotovost. Jinak nebudou vědět, co to je.

Jojo, nakonec jedeme domu už teď, takže tam sjedu dneska. Jj určitě na gyndu, to je jasný. Díky

• zakladatelka
  • Citovat
  • Upravit
4943
21.7.19 12:53
@Anonymní píše:
Jojo, nakonec jedeme domu už teď, takže tam sjedu dneska. Jj určitě na gyndu, to je jasný. Díky
  • zakladatelka

Tak jsi dopadla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.19 13:31
@Anonymní píše:
A bolela tě ta boulička + tě svědělo trochu kolem toho místa? Není to svědění brutální, ani takový, abych se snad musela drbat :roll: Ale jen že jak je to si myslím i podrážděné od toho častého lítání na wc, tak to prostě „cítím“… :think:
  • zakladatelka

Mě to v těhotenství nebolelo ani nesvědělo až pak pár měsíců po porodu to začalo pobolívat, asi jako modřina.. No mám ji doteď, na operaci jsem se stále nedokopala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.7.19 04:37
@Jeremi píše:
Tak jsi dopadla?

Nakonec to nic z tohodle nebylo. Ta Bartho.. je prý v kůži resp.pod kůží. Já to měla na té kůžičce. Za víkend to bylo ok. Jak jsem měla střevní potíže, tak jsem si tam nejspíš něco zanesla. Už ok.
Díky všem

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí