Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj
nase starsi mela hnisavou boulicku vzadu na lalucku asi 14dni po pichnuti nausnice, nechtelo se to vubec zhojit, tak jsme vytahli nausnice a do par dnu byl klid.
ve vasem pripade bych ho ale spis tipla na tu boreliozu. Opravdu se tak projevuje, plus ta teplota k tomu…
Dobre zes nechala udelat ty odbery, neni to zadna sranda.
Ahoj.
Další možnost je, že došlo ke shodě okolností. Že má malá bouličku a k tomi v té době měla nějakou nemoc.
Já jsem totiž takové bouličky v ušním lalůčku mívala. Vyloženě nebolely, ale byly nepříjemné.
Když už mi vadily, tak mi to na chirurgii vyšmikli.
Jedná se o tzv. aterom - nezhoubný nádorek z tukové tkáně.
Netvrdím, že je to váš případ, neznám podrobnosti, jen přidávám svou zkušenost.
Ahoj, díky za odpovědi.
Já bych se taky přikláněla k tomu, že ta teplota nemusela být možná k té bouličce, protože malá potom asi za 3 dny dostala ještě hroznou rýmu.
Nevím, včera jsem jí zkusila sundat naušničky a v tom „oušku s bouličkou“ jí naušnice zčernala v místě, kde byla v uchu. Ta druhá naušnice ze zdravého ouška je o.k. Samozřejmě jsou zlaté.
Ta boulička je opravdu jako korálek a v tom lalůčku jde i posouvat.
Tak ty „moje“ ateromy se daly daly posunovat.
Takže by to mohlo být ono.
Ahoj, tak nám dneska (měsíc po odběrech )¨přišly výsledky té krve- bohužel je na boreliozu pozitivní.
Malá jinak žádné příznaky nemá, jen ta boulička jí v uchu zůstala. Mezitím nás ještě naše dr. stihla naočkovat Trivivacem
, ale naštěstí bez reakce.V pondělí máme přijít- prý dostane asi znova ATB (slyšela jsem ,že na boreliozu se berou cca 3 týdny v kuse), aach joo, jsem z toho dost špatná- vím, že moje máma bojuje s boreliozou už několik let a pořád se jí vrací.
Kdo jstre měl dítko s boreliozou- podělte se o zkušenosti, díky
Ahoj,
naší malé jsem asi před měsícem objevila v ušním lalůčku těsně vedle vpichu od naušničky bouličku, která je velká asi jako korálek. Okolí měla zamodralé,až do fialova a asi 3 dny na to dostala horečku. Naše dr. řekla, že by to mohla být borelioza a dla jí ATB. Malá bohužel měla silnou alergickou reakci ( měla je poprvé) a tak dr. užívání ATB ukončila ( z 10 dní jsme je brali asi polovinu).Boulička se mezitím „odbarvila“, ale zůstala a od té doby tam je. Malé nic očividně není, nebolí jí to, jen když při lehkém zmáčknutí cuká hlavičkou, jinak nic.
Dr. jí brala ještě preventivně krev na CRP- to má negativní a já jsem si ještě vydupala odběr na tu boreliozu v nemocnici, kdyby náhodou- tak aby se to zaléčilo
Jako by prostě měla v tom lalůčku korálek . Nemá to také nějaké z vašich dítek ? Zmizí to samo ? A co by to mohlo být ?
Díky za odpovědi !!!