jak s léky v noci - horečka !!!!!

Anonymni
20.2.09 09:48

jak s léky v noci - horečka !!!!!

Ahoj, ráda bych znala Vaše názory a rady na podávání léků v noci. Naše 3 letá dcera má už 2. dne teploty, v noci až 38,9 a více. Někdy je vzhůru, ale právě že většinou, když jí mám dát siru ( střídám po 4 hod. panadol a nurofen), tak zrovna spinká. Nevím teda, jestli jí mám probudit nebo počkat až se vzbudí......když na ni sáhnu tak celá hoří, nechala bych ji nejradši spát, když ji vzbudím, je uplakaná a ani mi tensirup nechce, ale mám strach, že jí teplota vyletí ještě víc.
Poradíte mi jak to děláte vy? Ještě teda, ona nebývá skoro nemocná a když je, tak je takový bolístek, je lítostivá, pláče, prostě katastrofa…
Moc děkuji Aneta

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
20.2.09 10:30

To je mi tvé malé líto, ale určitě bude zase brzy v pořádku.
Mi se většinou malý v noci při horečkách budil, ale když se nevzbudil, tak ze spaní poplakával, tak jsem ho raději zvbudila a dala čípek nebo sirup, potom jsem ho měla v náručí dokud neusnul. Je to možná drastycké, ale vím že mu ten lék zabral a bylo mu potom mnohem lépe, než kdybych ho nechala v horečkách.
Ať je malá zase brzy zdravá.

• Citovat
  • Upravit
7461
20.2.09 10:36

Co zkusit dat cipek? Treba by se ani nevzbudila. My davame v noci jen cipky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.2.09 10:39

No to nepřipadá v úvahu, když byla malinká, tak jsem to tak dělala, ale teď si čípek vůbec nenechá dát.

• Citovat
  • Upravit
12154
20.2.09 11:02

Já bych rozhodně nebudila a nechala vyspat. Tělíčko si dokáže s horečkou poradit samo, teda pokud to nejsou „čtyřicítky“ samozřejmě. Ono to tělo si ve spánku sbírá sílu na boj s nemocí a teplotou. Ostatně při teplotách se stejně nedá spát dlouho, aspoň Kačka vždycky jenom tzv. pospává a často se budí. Je důležité, aby se dostatečně zavodňovalo. Jíst se nemusí, stejně na to nemá dítě sílu a chuť.
Jinak je mi moc líto, ať se ti brzo uzdraví.
A v noci jsem horečku řešila u malé opravdu až nad 39°C. I doktorka mi to odsouhlasila, že pod 39° to nemá nějak extra cenu přehánět a srážet teplotu - že to je defacto dobré znamení, že to tělíčko bojuje s nějakou nemocí a že se brání vlastně tou teplotou samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
20.2.09 11:04

já bych nebudila, pokud by ta teplota nebyla ke 40. A pokud by lezla takhle vysoko, tak bych v noci nechala spát a dávala léky v normálních odstupech, těch 6-8hod. Jinak mi to zvracela. Ona se u horečk stejně budí a spí hůř.

Takhle mi holku budili na čípek v nemocnici (a to už teplotu neměla) a hrozně, ale opravdu hrozně moc jí to stresovalo a rozhodilo, když zrovna v tu chvíli spala pár minut (a opravdu pro ně byl problém mi tam čípek nechal, protože jsem věděla, že do půlhodiny bude zas vzhůru)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
20.2.09 17:48

Ja nechavam svoje deti spat, pokud jim to jde, sirupy davam pokud maji nad 38 a jen kdyz se samy vzbudi. Jinak jak maji pres 39 tak uz nemuzou spat a resim to zabalama, nebo ponozkama namocenyma ve slivovici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22063
20.2.09 20:17

Já se snažím nechat spinkat, ale ono to bývá takové spaní-nespaní, spíš se hodně mele, převrací, je neklidná, po tom sirupu sice chvíli trvá, než znovu usne, ale spí pak o moc líp. Čípky nám vždycky zaberou max. na hodinu, pak to letí zas nahoru, takže dávám sirup - často se mi daří probudit malou jenom tak napůl a sirup jí tou stříkačkou pomaličku v tom polospánku nastříkat do pusinky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.2.09 20:46

Doporucuju injekcni strikackou, dite nebud, jen mu ve spanku pootoc hlavicku a uvidis, jak si bude pomlaskavat. At se brzy uzdravi.

• Citovat
  • Upravit
2724
21.2.09 14:15

Když spí, nebudit. Teplota okolo 39 není u dětí nic neobvyklého a pokud netrvá dluho (více než 48 hodin nepřetržitě říkala naše MUDr.) tak není na škodu, zvýšením tělesné teploty se aktivuje celý imunitní systém, obranné menachismy fungují rychleji a intenzivněji, asi jako když rozpouštíš cukr ve studeném a horkém čaji. Sirupy jsou užitečné pro tlumení bolesti, ale když se dítě nebudí, nechala bych ho odpočinout. Spíš si ohlídejte pitný režim.
Já budím jen na ATB.
Tak ať to přejde.
 Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex