Kampilobakter

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
17.2.09 14:26

Kampilobakter

Zdravím Vás,
ráda bych znala Váš názor…ve čtvrtrek jsem jela se synkem ( 6 měsíců) k Mudr na výtěr, ptotože měl hlen a krev ve stolici a průjem. Nabrala výtěr a udělala ho i naší 3,5 leté dcerce ( protože ten den měla také řidší kakání , tak pro jistotu). Výsledky jsou…malý megativní, ale Verunka má pozitivní kampilobakter.
Mudr tvrdí, že je to vlastně obdoba salmonely. Už je ale OK, kakání má normální, bříško ji nebolí, tak nevím, máme užívat 5 ml denně Hylak.
Nemáte s tím někdo zkušenost????
Moc děkuji Monika

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
435
17.2.09 15:05

My bohužel zkušenosti máme :cry: je to přesně jak říkáš je to obdoba salmonely, my jsme to u jedny holky mely jenom ze se dvakrát za sebou pokajdila a ta druhá šílený horečky s febrilníma křečema a šílenej průjem že jsme skončili v nemocnici, je to asi individiální jak se s tím tělo popere, radši bych ten hylak určitě brala aby se Vám to třeba nevrátilo nebo nerozjelo. Jinak je to infekční a přenosné, takže dodržovat hygienu a nedávat třeba jíst stejnou lžičkou atd. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
17.2.09 15:51

Nejstarší dcera ho měla ve 4 měsících…Ten Hylak určitě dávej i když to má dobrý..myslím,že se dává aspon 5 dní,ale to ti určitě Mudra řekla…hlavně pozor na higienu…fakt zvýšenou opatrnost jak píše Martina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
17.2.09 16:24

Ahoj, taky známe, bohužel. Vyloučí se to z těla samo, ale jak píšou holky přede mnou - dbát na zvýšenou hygienu. Campylobakterioza je vysoce infekční. Kačka tu mrchu měla zhruba před rokem a půl, odnesla to naštěstí jenom vodnatým a hodně častým průjmem a slabšími teplotami. Může to mít i horší průběh. Měli jsme „štěstí“.
Nejhorší byl u nás první týden, pak už to šlo. Stolice se sice jakž takž zahustila, ale trvalo to asi 3 měsíce než se to vyloučilo z tělíčka. Jezdily jsme s malou k doktorce každých 14 dní na výtěr. Hylac užívejte, nám stačila na zahuštění Smecta, pak už nic.
Jenom fakt bacha, ať se nenakazí někdo další. Tak držím palce, ať tu potvoru brzo zdoláte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29417
17.2.09 16:52

Také naše dcera měla, když jí bylo třičtvrtě roku. Nevíme z čeho. Nikdo jiný to nedostal. Měla zvýšené CRP, tak dostala Sumetrolim a pak nějaký čas užívala Lacidofil na úpravy střevní mikroflóry. Dávala jsem jí ho do příkrmů. Jinak měla častou stolici taktéž s hlenem a nazelenalou. Dokonce měla i takové červené fleky na těle, které se stěhovaly a pak mizely. Prý se ta bakterie může projevit i takhle. Asi po měsíci jsme šly na kontrolní výtěr a bylo to už OK. Měla štěstí, protože u někoho prý bakterie kampilobaktera přežívají i pět měsíců. Vaší dceři bych také nechala udělat kontrolní výtěr za nějaký čas, abyste věděli, jak je na tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.2.09 16:57

my máme také zkušenost-4,5letý syn prodělal v létě-dodnes nevíme z čeho, nicméně měl pořád vodnatý průjem a to doprovázely neskuteně silné křeče, u kterých řval bolestí a plakal,tak,že jsme s ním byli několikrát v nemocnici,že to přeci není možné,aby dítě mělo takové bolesti. Trvalo to asi 5dní, pak bylo lépe,ale 2měsíce jsme měli dietu z toho 1měsíc jen suché staré rohlíky, rýže, suchary a druhý měsíc už jsme dali i vánočku i když suchou, pomalu jsme začali mazat máslo, vařit brambory s dušeným masem. Dezinfikovali jsme celý byt každý den, prtože jsme máěli ještě ročního prcka.Ještě šměsíce po vymizení příznaků jsme měli testy na kampilo pozitivní. Vzhledem k tommu drastickému průběhu si dávám velikánský pozor, aby se nedotýkal syrového masa, tatarky apod. nejí,jenže to prý může být i v sušenkách apod.,takže jistota nikde, každopádně zažít to znovu -děkuji nemusím a buďte rádi,že to máte jen tak bez příznaků.Akorát jestli malá chodí do školky, tak my máme školku v jiné části Phy,než bydlíme a každá hygiena to má jinak-jedna nepustí dítko do školky,dokud nemá negativní testy a druhá hygiena si vystačí s tím,že dítko nemá příznaky nemoci<které by dál nemoc šířily…
nepřihlášená Laura

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
17.2.09 18:13

já se asi zeptám hloupě, ale co si mám představit pod pojmem DESINFIKOVAT CELÝ BYT ? A teda hlavně jaká opatření mám provést vzhledem k tomu, že máme půl roční dítě a malá si s ním ráda hraje, třeba aby na něj nesahala, nesahala na dudlík, hračky apod?
Doktorka nám říkala, že se to vlastně přenáší jen kakáním…
 Monika

• Citovat
  • Upravit
18651
17.2.09 19:41

bohužel taky máme a byli jsme pozitivní asi 2měsíce, než se toho tělíčko zbavilo… Prý je to s kuřat a spol… příznaky jsme ale měli jen krátce asi týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2245
17.2.09 22:06

Ahoj!

taky máme zkušenost Matýsek to měl někdy v listopadu dos thnusný průběh horečky křeče a průjem.bylo to šílené dostal augmentin a hylac ten jsme dávali dýl

volali nám z hygieny že máme jeho věci vyvařovat,ale to už bylo po všem nevím proč nám zavolali tak pozdě když jsme měli doma mimino,byla jsem oěkně naštvaná a nervózní aby to malá taky nechytla.

ptala jsem se doktorky jestli nevadí kdyby jí třeba olízl dulík nebo dal pusu apod. a ona mi řekla že nevadí,že je to ve střevech a je to z jídla tak to prý kojené dítě nemůže dostat a naštěstí to malá nechytla ani nkdo jiný.

taky nevíme z čeho to mohlo být,ale byla to hrůza a pevně věřím že úž nás to nepotká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
17.2.09 23:06

Tak naše malá měla Campylobacter ve 2 letech poté, co se koupala ve venkovském rybníce a z legrace pila vodu. Začalo to dost vysokými horečkami, pokračovalo bolestí bříška, následoval průjem. Léčila se léky na snížení teploty, Smectou, Nutrolinem (probiotika) a dietou (bylo nám doporučeno max. vyloučit tuky, prý pomáhají té bakterii se množit). Příznaky trvaly týden, pak už byla bez potíží, ale bakterie se zbavila až za 2 měsíce. Lékař i hygiena trvali na 3 po sobě negativních výtěrech. Hygiena chtěla seznam lidí, kteří s ní byli v kontaktu (volali nám hned po vyhodnocení výsledků v laboratoři). Ale taky říkali, ať nepanikaříme, že se to přenáší „orofekální“ :roll: cestou, takže je důležitá hlavně hygiena po použití WC a aby se „tam“ nemocný nedrbal a pak… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
17.2.09 23:52

Campilobakterie je obdoba salmonelozy a je pouze z nedopečeného,nedovařeného kuřecího masa......takto mě to bylo řečeno…dříve se muselo hlásit na hygienické stanici.Přenést by se to mohlo pouze kontaktem ze stolicí.......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.2.09 18:27

Dcera ho také měla,když jí byl rok.to se hlasilo na hygienu-před 4mi roky .a mě řekli,že je to i drůbežích salámů nebo párků a nepřevařeného kravského mléka.
a antibiotikama se léčí jen,když to nepřejde samo.toho má každý,ale pokud nic nedělá,tak se neléčí-tohle nám řekli v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Losice
8.2.10 11:19

usím teda říct že je to velice nepžíjemné..já jsem měla nemoc v 15-ti..fakt hnus..měla jsem to z kuřecího masa..upravovala jsem si ho nařízky..který sme dělali ve škole a špatně jsem si umila ruce a vzala jsem si housku a jedla..2 dny nic..na záchod jsem chodila normál ale tředí den to propuklo..myslela jsem že uhořím..vydržela jsem teda dopoledne ve škole a pak jsem se na to vybodla a šla jsem dom.nejdřív se to zdálo být v pohodě měla jsem sice prjemale ypadalo spíš jako střevní chřipka než takovýhle svinstvo.druhej den sem se šla umýt(ženský problémy určovíte o čem mluvím dámy)..ale vytento jsem se než jsem tam došla prostě jsem se zvedla a cák bylo to na zemi..moje tělo bylo tak oslabený že mi nefungovaly žádný svěrače..mamka hnedka volala doktorce a rychlou mě převáželi k ní a pak do nemocnice..3 tejdny v nemocnici a 14 dní doma..ještě teď když cejtím že mám průjem se bojím aby se to nevrátilo..vážně to nikomu nepřeju

• Citovat
  • Upravit
4957
25.10.11 12:46

Hezky den,
dcerce jsou 2roky a ctrvt. Ma bohuzel tuto bakterii.

Jake hygienicke opatreni musim udelat???
Hygiena se nam nejak nedovolala a my se nemuzeme dovolat tam. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+