Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ještě bych chtěla zmínit, že chuť k jídlu docela má, směje se, je docela OK. Ještě bereme od Mudr Lccidofil, protože Hylak mi odmítá, dáví se z něho…
prosím Vás, za jak dlouho ta Smecta zabere? Už ji má 2 dny a pořád je ten průjem stejný.....
Monika
Moni, tohle jsem u naší Kačky kdysi taky řešila - byla hodně mlíková, Nutrilon low lactose mi taky nechtěla. U nás tehdy zabralo dělat mlíčko do
odvaru z rýže.
Normálně uvař rýži a tu vodu použij na výrobu mlíčka.
Jinak rýže, mrkev, banán dáváš dobře - to stoličku zahušťuje.
Co se týče Smecty - moc asi neporadím, nám to zabralo (pokud si dobře vzpomínám) tak do tří dnů, asi.
Snad ti ještě někdo poradí, čím stoličku zahustit.
Držím palce, ať to přejde.
My jsme měly ten samý problém. Dcera v šesti měsících dostala lehce krvavý průjem a doktorka na infekčním nám řekla, že nic pro tak malé děti neexistuje a že nevadí, když bude mít holčička průjem třeab dva týdnu, jen když pije.. Tak jsem málem omdlela a poradila se s lékárnicí. A ta řekla, že pokud dostanu do miminka Smectu, tak to bude v pohodě. A dala jsem jí do banánu dvakrát trochu a bylo po průjmu. Měla ho čtyři dny,zhubla kilo a pak jedla jak divá. Bez mléka jsme byly čtyři dny a doktorka říkala, že déle by to být nemělo. Fakt je, že ta Smecta rychle zabrala. A docela jí Kačka dobře snášela
Ahoj, zkus udělat rýžový odvar, mírně oslaď glukopurem a přidej Nutrilon law lactose dle návodu. Pít dudlíkem na kaši. Jedině takto mi malý pil a díky tomu skoro nic nezhubl. Samotný law lactose nepil ani náhodou.
Měli jsme shodou okolností kolem půl roku něco podobného. Takový hlen občas s vlákýnkem krve, tak 8krát denně. Dělali nám výtěry, testy na alergie, ultrazvuk bříška atd. Nakonec nám nic nenašli, prý se jednalo o slabou infekci střev. Trvalo to snad 3 týdny než to bylo úplně OK.
Tak ať jste brzo v pořádku.
Moc díky za odpovědi, jen se ještě zeptám…co jí mám teda dávat, jen rýži, mrkev a banány, pořád dokola celý den a jen čajík?
Ještě tedy vyzkouším to mlíčku do rýžového odvaru, pokud mi ho ovšem vypije ![]()
Zdravím Vás, moc prosím o radu. Vím, že tu toto téma bylo zmiňováno mnohokrát, ale chtěla bych poradit hlavně ohledně mléka. Náš malý má od včerejšího rána průjem, hleny s krví - malinko, ale jsou tam. Mudr nám udělala výtěr, jenže výsledky budou až v pondělí. Problém je v tom, že pořád mu dávám 5× denně Nutrilon no a Mudr mi řekla, že by mléko vůbec neměl, když už tak Nutrilon low lactose…no ale ten do něj nedostanu, nechutná mu. Přece jej ale nemůžu nechat bez mlíčka!!!!
Přes den mi sní k obědu malou lahvičku zeleninového příkrmu - teď dávám jen rýže-mrkev a odpoledne má rýži a banán. Nevím snad je to dobře. Včer i dneska mi v obědu snědl SMECTU, ale zatím teda žádný výsledek. Stoličku má tak 7× denně, ale pokaždé je to takové uprcnutí voda-sražené mléko, kousky..... Jinak čajíku mi vypije cca 300ml denně. Je to dostačující?
Moc Vám děkuji za odpovědi Monika