Průjem a horečka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
68
9.2.09 13:47

Průjem a horečka

Zdravím všechny,
Prosím poradte. Můj Tomášek ( za týden bude mít 8 měsíců) mi včera vyzvracel uplně celou skleničku masozeleninového příkrmu (kupovanou) a potom už nechtěl vůbec jíst, jenom pil heřmánkový čaj. K tomu dostal odpoledne horečku 39,5. Celou noc jsem ji srážela střídavě čípky nurofen a paralen, a dávala octové zábaly na nohy. Horečka klesla na 38, ale ten průjem je strašný. Je to jen voda a strašně smrdí. Dnes jsem byla u doktorky a ta mi napsala Hylak a pije rýžový odvar prislazený glukopurem a k obědu dostal rozvařenou mrkvičku. Ta šla ale do půl hodiny ven. Tak jak ji snědl,tak úplně stejně byla za půl hod. v plínce.
Co můžu ještě dělat?
Je malátný, pořád jen spinká a nechce si hrát, neusměje se, je to hrozný.Co mám uvařit, aby to v sobě udržel? Díky za jakoukoli radu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1099
9.2.09 14:04

Ahoj, zkus rýžovou kaši s banánem, takové ty dětské sušenky s přesnídávkou, rohlík. To si myslím, že byste určitě mohli. Kup v lékárně rehydratační roztok (je to prášek rozmíchává se s vodou) a zkoušej do něho vpravit. Jo a ještě do toho rýžového odvaru s glukopurem jsem dávala jeden sáček Smecty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
9.2.09 14:17

Já bych rozhodně vynechala tu přesnídávku, je dost sladká (cukry nejsou teď moc vhodný) a navíc ovoce (možná kromě banánu) by taky neměl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
9.2.09 14:34
Violet píše:
Já bych rozhodně vynechala tu přesnídávku, je dost sladká (cukry nejsou teď moc vhodný) a navíc ovoce (možná kromě banánu) by taky neměl…

Aha tak jsme se dověděli co by neměl...............a co by mu teda měla dát? Mně by to taky zajímalo........až nás skolí další rotavir.
Já vždycky jedu tady podle toho http://www.babyonline.cz/…/prujem.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
9.2.09 14:46
ivusha píše:

Ten odkaz je vážně super, taky jsem ho nedávno využila, když mi syn zvracel. Zvláště bod 7 je výborný návod a v bodě 9 je ukázkový jídelníček (sice pro starší), ale možná tam najdeš nějaký tip.

Držím palce, ať se s tím brzy vypořádáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
9.2.09 14:56
ivusha píše:
Violet píše:
Aha tak jsme se dověděli co by neměl...............a co by mu teda měla dát? Mně by to taky zajímalo........až nás skolí další rotavir.

A jéje, to jsem si zase něco dovolila říct :lol: :lol:

Četlas, že když už sladit, tak glukopurem? Jen jsem to rychle přelítla, ale když už tu tvou přeslazenou přesnídávku, zkusila bych třeba dát dvě lžičky do rozmačkaných brambor, aby nebyly tak suché… ale to až nebude alespoň půl dne zvracet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
9.2.09 16:43

Holky díky a myslíte že mu můžu dávat
tu smectu když mu dávám už ten Hylac?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
9.2.09 19:20

Jasně, smecta je vlasně nějaká jílovitá hmota, která na sebe váže v zažívacím traktu fujtajbly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
9.2.09 21:33

Mišenko,

hlavně kup ten rehydratační prášek - jmenuje se to Kulíšek, rozmíchá se to do vody a dává po lžičkách. To je základ, aby se mu upravila hydratace organismu a zklidnil žaludek a střeva. Pak bych dávala jen malinký kousky rohlíku, rozvařenou kaši a ledový hořký čaj po lžičkách. Když to měla naše dcerka, tak jsme celý den dávali jen čaj a Kulíška třeba po 10ti minutách lžičku a až když udržela toto, tak druhý den jsme jí dali nějaký jídlo.
Držim palce, zvracení a průjem jsou vždycky hrozný :-(

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
9.2.09 21:49

Tak díky všem za rady, odpoledne jsem šla koupit do lékárny toho kulíška, tak ho prolívám jak se dá, naštěstí pije. Ale ted večer to byla hrůza. Hrozně ho bolí bříško, naříka, nemůže spát. Ještě jsem mu dala tu smectu. Volala jsem i na pohotovost a tam mi řekli, že musím počkat než to zabere a pokud je zavodněnej, což si myslím že je, tak s ním nic nenadělám. Prý je to jen hra nervů. Musíme vydržet.
Ještě k tomu zavodnování- on fakt hodně pije ale přesto má na hlavičce tu fontanelu propadlou. Nevíte jak se ještě jinak pozná že je odvodněný? On totiž pořád hrozně kaká-jenom vodu, takže všechno z něho zase hned odchází. Tak kdy mám panikařit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
9.2.09 22:14

Rozhodně nepanikař. Pokud pije hodně, tak se to určitě brzy zlepší. Smecta zabere, nebude tolik kakat a bude to lepší. Jak je to dlouho, co ji dostal?

Ale pokud si nejsi jistá, tak klidně volej tu pohotovost znovu nebo tam rovnou zajeď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
9.2.09 23:47

Ahoj, já nevím, ale já bych se radši na tu pohotovost vydala. S takhle malým miminkem. Všude píšou, že fontanela nemá být vpadlá, že je to znak dehydratace. Nechci tě strašit, ale pro jistotu bych tam fakt zajela. Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
10.2.09 09:08

Tak jak je na tom malý teď? Jeli jste na pohotovost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
10.2.09 12:21

Takže Tomášek už je o hodně lepší, hraje si a je celkově živější, nejhorší byla dnešní noc. To jsme s manželem vůbec nespali. Pořád je naříkal, no hrozny. Ale pil jak duha. Ráno jsem se vyděsila s tou propadlou fontanelou, tak jsem letěla k obvodačce, ale ta mi řekla, že je dost zavodněný, že se to pozná podle toho, když mu na břichu zmáčknu kůži, tak je pěkně elastická.
Ta fontanela se prý hlídá hlavně u novorozenců.
Ale pro jistotu mu ještě vzala výtěr ze zadečku, a výsledky budou ve čtvrtek. Jinak jste mi dobře poradili s tím kulíškem a tou smectou. Všechno jsem mu dávala, vařila rýži s banánem, s mrkvičkou a tak a byla jsem pochválena, že správně. Takže díky všem za super rady. Ted už snad bude líp. Jo, a to jsem ted ještě zjistila, že se mu přes noc vyklubal druhy zub, takže to tomu taky asi nepomohlo. TAK JEŠTĚ JEDNOU MOC DÍKY, JSEM RÁDA, ŽE SE MŮŽU TAKHLE PORADIT. SAMA BYCH SE ASI ZBLÁZNILA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
10.2.09 13:59

Tak hurá, ať je to jenom lepčí. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie