Med a citrón do čaje ???

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1633
12.2.09 12:52

Med a citrón do čaje ???

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli dáváte nebo jste dali téměř ročnímu dítěti do čaje medik a citrón?máme totiž vyrózku a chtěla bych malé nějak ulevit od rýmy. Dáváme vincentku a kapky do nosu, ale mě teda vždy čaj s citrónem a medem hodně pomohl. A můžu taky kuřecí polévku?díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1966
12.2.09 13:03

Ahoj,
kuřecí polívku určitě jo, no a med a citron jsou obojí alergeny, takže záleží, jak na tom jste s alergiemi a ekzémem. Pokud v pohodě, myslím, že byste mohly po trošičkách začít zkoušet. Ale nejdřív jedno a pak druhé, kdyby se třeba malá osypala, tak ať víš z čeho ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
12.2.09 13:14

kureci olivku ano , med a citron a me ne- tot muj nazor- ze stejneho duvodu jako odpoved prede mnou- proc pokouset eventuelni alergii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
12.2.09 13:17

Pokud vím, tak med může obsahovat nebezpečné botulotoxiny, takže u nás do dvou let ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
12.2.09 13:18

já bych nedala. Jako možná kapku citronu, ale med ne.

Na uvolnění hlenů používáme masáže a dřív koalku a teď tymiánovou mast. A že mi Aneta marodí s rýmama a průduškama od října

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5648
12.2.09 13:18

ahojky vloni v lednu bylo malemu pul roku a dr. nam na virozu doporucil davat par kapicek citronu do jidla (mz prikrmu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
12.2.09 13:27

hmm … takze ja budu asi jedina proti proudu :wink: , ale dala bych v tomto pripade asi oboji ;-)

med by se nemel do 1roku ditete kvuli botulismu, jak uz tady nekdo napsal, ale myslim, ze v tomto pripade by to melo byt v pohode :-)

co se tyka alergii .. ted zrovna vysla studie, kde se pise, ze by se deti mely vystavovat alergenum od nejutlejsiho veku, aby si vybudovaly obranne latky ;-) . pry je dokazano, ze u deti, ktere napr. jedly burakove maslo od mala, byl mnohem mensi vyskyt alergie na buraky, nez u deti, ktere ho zacaly jist az napr. od 2 let .. ;-)

at je malemu brzo lip :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
12.2.09 13:30

My se v 11ti měsících po citronu osypali.......ale teďka už jedeme citrusy normálně. Do čaje dávám med - protože mimojiné je to přírodní antibiotikum tak to má jeko prevenci. Já bych to zkusila, jedno po druhém .....když bude alergická reakce tak aspoň budeš vědět na čem seš. Ale počítej s tím, že ti pak třeba nebude chtít neoslazené pití. Třeba v létě obyčejnou vodu. Víťovi je to jedno pije sladké i neoslazené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
12.2.09 14:00

Klidně bych jí dala med i citron, akorát ze začátku jen trošku, na zkoušku, kdyby se náhodou osypala.
Já dávala staršímu med do kaše už asi od 8 měsíců a nijak ho to nepoškodilo. Holčičce jsem ho začala dávat až asi v roce a půl, protože dřív se mi osypávala, teď už je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
12.2.09 14:16

Ahoj, zkus a uvidíš, my dáváme med i citron od roku běžně. Ale jsme rodina bez alergií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1633
12.2.09 14:17

Ahoj holky, děkuji za odpověďi, citrónek nám vadit asi nebude, protože mandarinku jí úplně normálně a neosypala se, med budu zkoušet pomalu, díky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
12.2.09 19:23

ahojda,
citronku bych trochu klidně dala, pokud se po tom neopruzuje, ale s tím medem - kvůli zoubkům… to bych asi počkala.
Alergie - to bys poznala, ale kvůli těm zubům no nevím, to bych prostě dala až by byl trošku větší.
Ona se ta virozka musí nějak „vstřebat“ nebo jak to mám říct - u těch malých dětiček to tak neplatí jako u dospěláků…
Zahřívej nožičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
12.2.09 20:47

Ahoj, med i citron od jednoho roku je OK. Takže bych se nebála. I MUDr. mne ujišťovala, že v tomhle věku už můžeme, takže také dávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.2.09 23:41

Můj názor že med určitě, botulu se nebojím, je hlavně v masových konzervách a i tam zřídka. Med dávám od roka a jenom do vody, v čaji se neujal. A přidej med do vlažné vody, ne do vařící, nebo toho hodně užitečného v medu zničíš.
Zoubky neřeším, nesladké nepije, jí ovoce atd. - jen večer čistíme.

Citron asi taky může, ale bude jí to chutnat?

• Citovat
  • Upravit
5579
13.2.09 08:35

Zoubků se neboj, náš tája má med od mala a zatím máme dvě plomby (a to jen proto, že se prostě občas sekne a nechce si zuby vyčistit ani za nic), ale jinak fakt stačí zoubky čistit a med jim neublíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí