Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o konkrétní zkušenosti, zajímá mě hlavně inkubační doba…Vím, že je 21 dní, ale chtěla bych vědět, za jak dlouho po setkání s nemocným dítětem nemoc propukla u vašich dětí.
My je čekáme už skoro 14 dní, zatím nic, a já nevím, jestli mám chtít, aby propukly.Na jednu stranu by je alespoň syn měl za sebou,ale tím pádem by je měla i dcera a já mám obavy, že ta je ještě maličká… ![]()
Moc díky za info, jak to bylo u vás. ![]()
Ahoj,
Klárka je přinesla ze školky a Petína je chytila o 14 dnů později. Měla ale horší průběh, což je prý obvyklé, protože ten vir v rodině nějak zmutuje, takže druhé děti to obvykle mají horší. Aspoň u nás to tak bylo. A Teo je fakt ještě maličká, tak asi není o co stát.
Halka
u synovce se projevily až po těch 3 týdnech, od něj je po cca dvou týdnech chytla i neteř, které byly 4 měsíce a průběh měla úplně v pohodě - bez horeček, jen pár pupínků, takže ono závisí na tom bacilu, jaký zrovna chytíte, což nikdo neovlivní ![]()
Syn měl v 5ti měsících, byl plně kojený a chytil je od bráchy ze školky. oba měli lehký průběh bez teplot a jiných radostí. martina
Tak u nas je mame ted
syn je chytl ve skolce po 14 dnech, ted je to tyden co je ma a dcera zatim nic.......ale divila bych se kdyby je nechytla, protoze co spolu delaji, ona po nem dojida a podobne
Syn je ma docela vsude, i s horeckama, ted uz ted jen polovinu, uz to mizi
My je čekáme už skoro 14 dní, zatím nic, a já nevím, jestli mám chtít, aby propukly.
No, nevím, jestli s tím tvoje chtění-nechtění něco zmůže ![]()
Každopádně vám přeji když už, tak co nejlehčí průběh ![]()
Radka
Náš malej je chytl ve školce a vyklubaly se přesně za 14 dní, Anežka je chytla od něj, po 11dnech se vyklubaly.
Jinak to 6ti měsíční mimčo je chytit může a nemusí, znám takhle malý děti který to od sourozenců chytly i ty, který ne. To asi záleží jak je to malý odolný.
Každopádně jestli je chytnete tak přeju dobrý průběh bez teplot.
Holky, moc děkuju za konkrétní informace i podporu. ![]()
Dcerka je plně kojená, zdravá, tak uvidíme, hlavně mě uklidnilo, že se tu objevilo pár miminek a bez komplikací.
Tak děkuju.
http://smajlici-1.ic.cz/gesta/1/007.gif
Podle naší Dr. na toto kojení nepomáhá - je to hodně individuální. Loni je donesl syn mé kamarádky ze školky - měl téměř 5 let. Průběh v pohodě, ale od něj to chytil mladší bráška (tehdy 10 měsíců) a ten měl velmi těžký průběh
Stejně mi to i před dvěma lety říkala sousedka, že to měla u svých dětí (tomu mladšímu bylo tenkrát 7 měsíců).
Já to naštěstí neřeším, Julku jsme loni nechali naočkovat, měli jsme strach aby to právě nedotáhla miminku ze školky - neštovice je nemoc zimních měsíců - to se Saša narodil. Setkala se s neštovicemi, ale očkování ji ochránilo a nic nechytla. Dr. mi teď říkala, že ji očkování i chrání proti pásovému oparu a to že je velmi dobré - hlavně do budoucna.
Ahoj tak já jsem byla n horách s jedním dr. z infekčního a ten říkal že děti by si tyhle lehký dětský nemoci měli prodělat on k tomu teda počítal i spalničkyzarděnky příušnice.Já bych to zas tak nepřeháněla ale s neštovicema souhlasím.Měli by se prý očkovat pokud je dítě neprodělá do dvanácti let.Když se totiž naočkuje malé dítko tak v osmnácti už očkování slábne a může je chytit to samé platí i pro ty ostatní nemoci,Jeden kluk šesnáctiletý tam přávě dostal příušnice a proto jsme se o tom bavili.Naše mladší Vali se s neštovicema už dvakrát natvrdo setkala a nic.Tak možná pak budem taky muset očkovat.
AHOJ ZUZAN
Ahoj holky,dnes jsem šla pro prcka do školky a paní učitelka mi říkala,že malej je asi nemocnej.Teplejší a za krkem malej pupínek,jako by jebáček:-)).Jinak rýma a kašel od včera.Doma teplota 37.4,jinak jen ten jeden pupínek.Neštovice už měsíc ve školce řádí.Můžou to být,když má jen jeden pupínek?Jinak vyvádí,jako by mu nebylo nic.Jsem z toho zmatená,přitom už mám děti v pubertálním věku,ale už si to nějak nepamatuju
.Děkuji za názory a hezký zbytek dne.Petra.