Bourbonská vanilka sušená

278
21.11.21 21:41

Bourbonska vanilka sušená

Zdravím,

nepodělil by se se mnou někdo o recept na vanilkové rohlíčky s bourbonskou vanilkou? Koupila jsem omylem v DM místo vanilkového cukru 😬 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18177
21.11.21 21:44

A je to čistý prášek? Nebo s něčím smíchaný? Jednoduše to smíchej s cukrem a peč podle svého oblíbeného receptu… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
21.11.21 21:47

@jahodacervena a jak jako myslíš, že by se ten recept měl lišit od toho receptu s vanilínovým nebo vanilkovým cukrem? 8o

Potřebuješ tam vyloženě: „nedávejte vanilínový cukr, ale dejte na špičku nože vanilky“…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
21.11.21 21:56

Posli mi ji, vymenim za deset vanilkovych cukru :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
21.11.21 22:08

@vulpes nerada vyhazuju jidlo, takže jsem spíš chtěla vědět kolik tam toho prášku dát, abych to nevyhazovala, což se mi teď u jedné improvizace stalo 😅

@Ba-stet Ano je to prášek, čistá vanilka.

@Lucie_Sx To jich máš doma tolik 😅?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
21.11.21 23:41

@jahodacervena Koukala jsem na to. Za tu cenu tam bude rozmixovaný celý lusk, ne jen vnitřek. Což teda nevadí. Smíchej to s cukrem, začni tak se 150 g. Pak ochutnej a podle síly to kdyžtak nařeď. Použila bych max 250 g cukru, ať to zas není moc slabý, ale řiď se chutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
21.11.21 23:57

@Ba-stet Děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
22.11.21 00:06

@jahodacervena Není zač. Kdyby Tě to chytlo, je levnější (a podle mě i kvalitnější), udělat si cukr normálně z vanilkového lusku. Ten ale nekupuj někde v supermarketu, tam bývá vysušenej. Já ho objednávám na netu, když vezmeš 5 nebo 10 ks, dostaneš se i na 60 Kč/lusk (já teda většinou kupuju trochu levnější indonéskou, madagaskarská Bourbon, co máš Ty, je tak střední, špička je mexická). A na normální pečení se hodí vyrobit vanilkový extrakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
25.11.21 13:43

@Ba-stet Musím říct, že paráda. Nejlepsi vanilkové rohlíčky :orange_heart: :orange_heart: :orange_heart:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
25.11.21 14:35

@jahodacervena Jasně, ze jo :palec: Pravý je vzdycky lepší, nez náhražka. A počkej, az to příště ochutnas z te čerstvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17935
25.11.21 14:42

:) Bud rada, koupila jses pravou vanilku, muzes ji pouzit vsude, kam davas vanilinovy cukr.
Ja koupila ted bedynku vanilky primo od pestovatele, vune neskutecna, tak nadhernou vuni jsem jeste necitila. Pestovatel me provedl svou farmou, pestuje to normalne v tropickem lesu, nadivoko, rozstlina - vanilka se mu tam omotava jak brectan kolem stromu. Po prve jsem videla, co to vlastne vanilka je a jak se pestuje. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
26.11.21 12:02

@My Melody Počkej kde žiješ, že tě pestovatel provázel tropickym lesem 😯 pokud si to dobře pamatuji tak je to vlastně orchidej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17935
26.11.21 14:16
@jahodacervena píše:
@My Melody Počkej kde žiješ, že tě pestovatel provázel tropickym lesem 😯 pokud si to dobře pamatuji tak je to vlastně orchidej :)

Daleko :) Ziju aktualne v tropech, ale omlouvam se, nechci specifikovat kde, na internet nerada davam soukrome info.

`Mas pravdu, vanilka je orchidej, je to liana, taha se po stromech…potrebuje vlhko a teplo, proto se pestuje v tropickych oblastech. Navsteva vanilkove farmy byl zazitek…jsem se prochazela ridkym, tropickym lesem, obdivovala vanilku a nad hlavou mi zpivali papousci…:)

Příspěvek upraven 26.11.21 v 14:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
26.11.21 14:25

@My Melody Ještě ze Te nikdo nezabil :) Vanilkovej byznys začíná byt o krk. Ale asi spis v Africe nez v dalsich lokalitách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17935
26.11.21 14:29
@Ba-stet píše:
@My Melody Ještě ze Te nikdo nezabil :) Vanilkovej byznys začíná byt o krk. Ale asi spis v Africe nez v dalsich lokalitách.

No nezabil :), pestovatele jsou radi, kdyz k nim prijdou cizinci a nakoupi co nejvic vanilky. A okrem vanilky tam mel taky policka marihuany :) Ale tu jsem nekoupila, prisaham.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí