BOZP - porušení?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Janča6 píše: Více
Přesně to jsem chtěla napsat, souvislost s BOZP mi uniká.
Ještě k dotazu - prát ručníky doma ti nemůže nakázat. Na druhou stranu prémie ti nemusí dát a nemusí to vůbec zdůvodnit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No vim, ze v jedne firme si prali pracovnici doma sami monterky coz je pracovni odev a dostavali prispevek na praci prasek..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No pokud je to můj ručnīk, který používám, tak si jej raději vyperu sama a nebudu se otirat něčím, co vypral bůhví kdo, bůhví s čím a bůhví jak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lilith1 píše: Více
Zajimave. Muj tata si taky pral monterky (nevim, jestli je kupoval on, nebo firma) a zadny prispevek nedostaval.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasne no oni jsou i firmy kde ty montery dokonce i sami prali zamestnancum a jsou i takove kde to vubec neresi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lilith1 píše: Více
A to ti lidé jinak neperou doma? Nebo v čem je problém vyprat si jednou za čas svoje montérky?
Nikdy jsem v takovém oboru nepracovala, tak se ptám. K těm montérkám má i nějaké triko, ponožky, mikinu…to si tedy pere sám a jen montérky firma?
Chápu, že v nemocnici nebo nějakém farmaceutickém provozu pere firma oblečení z důvodu kontaminace, ale monterky někde od pasu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mado píše: Více
Treba muj tata mival monterky hidne zamazane od oleju apod. A to pak zasvinuje pracku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tchýně měla dokonce extra pračku na pracovní oblečení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A to triko nebo mikinu zašpiněné od olejů neměl? Nebo to v těch firmách perou všechno?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud si pamatuju, tak do trika to neprosáklo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasne, ja nepisi o problemu jen ze je to vsude ruzne..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, ručník bych teda vůbec neřešila. To takové montérky od šmíru a tiskařských barev, to byl jiný level. A prala jsem je kolik let. To, že si zaměstnanec pere své osobní pracovní oblečení, je podle mého názoru úplně normální. Tak holt přihodíš ten jeden kousek do pračky. Nařídit ti to teda nemůže, prémie a odměny ale nejsou nárokové. Dostat je můžeš a taky nemusíš. No a jako bonus se budeš utírat do zapraseného ručníku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, v práci po nás chce zaměstnavatel, abychom domu brali prát použité ručníky, které nám poskytl sám zaměstnavatel. Pokud tak neučiníme, strhne nám prémie…jaký na to máte názor? Může tohle vůbec? 😅
Příspěvek upraven 22.10.24 v 09:47