Bradavice a jejich infekčnost

Anonymní
23.8.11 22:03

Bradavice

Po návstěvě pedikúry se mi na noze udělala bradavice :cert: nikdy jsem nic takového neměla a proto potřebuji poradit jak je to s infekčností..?? Mám na mysli, jestli můžu doma chodit bosky, aniž bych nakazila členy rodiny, popř po jaké době už místo na které stoupnu infekční není. A také, jestli se můžu klasicky koupat ve vaně? Nebo radši jen sprchu, aby se mi bradavice nerozšířila po těle? Omlouvám se za hloupý dotaz, ale všude jen píšou, jak bradavice léčit, ale tohle jsem nikde nenašla :nevim: děkuji za rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4880
23.8.11 22:10

Asi záleží, jaký druh bradavice to je. Možná to je nějaká infekční. Radši bych chodila v papučích a hned jak to půjde šla k doktorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
23.8.11 22:13

Naše malá je chytila v bazénu. Doma normálně lítala bosa, já jsem se jich dotýkala a nic. Ale asi to nakažlivé bude, protože jsou virového původu.
Jinak za mně doporučiji Duofilm. Po necelých 14 dnech bylo po bradavicích. A to jedna byla už hodně veliká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
23.8.11 22:16

Infekční jsou. Ve vaně bych se nekoupala. Určitě záleží, co jsou zač. Zeptej se raději dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.11 22:28

Děkuji za rady, zítra si zajdu k dr. S tou vanou mám obavy, pač nějakou dobu už ji na noze určitě mám. Ach jo.

• Citovat
  • Upravit
4880
23.8.11 22:45
Anonymní píše:
Děkuji za rady, zítra si zajdu k dr. S tou vanou mám obavy, pač nějakou dobu už ji na noze určitě mám. Ach jo.

Já ji jednou měla jako malá. Nevím, odkud přišla. Udělala se mi na jednom z prstů na noze. Koupala jsem se ve vaně a nikdo nic nechytil. Dr. mi na to dala nějaký roztok a za 14 se rozpadla. Od té doby se nikdy neobjevila.

Sestra má na koleni pár miniaturních a několikrát byla na vypalování dusíkem. Má je infekční a doktorka jí řekla, že si nemá holit koleno, ale ona na to kašle a normálně si to holí. Zatím se jí to nerozneslo nikam. Jinak se taky koupe a nikdo to nechytil.
To asi musí být přímý kontakt, ale zase je více druhů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
23.8.11 22:51

Pedikérce bych dala stížnost,to v první ředě.Bradavice infekční jsou,bosky nechoď,a hlídej si ručník.Jinak ychle na kožní na vypálení a násedně další léčba duofilmem apod.

• Citovat
  • Upravit
byron
23.8.11 23:49

Jo a bradavice má inkubační dobu až půl roku........Takže kdo ví, kde jsi ji chytla, mohlo to být i jinde, v bazénu…?

A určitě do bačkor použij ponožky, jinak jsou infekční i bačkory…Nebo je nikomu nepůjčuj.....No a vydrhnout vanu a pozor na ten ručník

• Citovat
  • Upravit
7584
24.8.11 08:14

Dej si tu do vyhledávání v diskusích „bradavice“. Lidi je léčí tisíci osvědčenými recepty.
Starší syn je měl z bazénu a přes léto mu zmizely samy. Pravda, že se hodně srovnal zdravotně a bradavice prý máji velkou souvislost s imunitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4025
24.8.11 11:21

Ano některé druhy jsou infekční. Já bych si ji nechala odstranit, jelikož z málé bradavičky můžeš mít celé hejno nových a pak máš větší starost. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jrk
494
24.8.11 14:51
Anonymní píše:
Po návstěvě pedikúry se mi na noze udělala bradavice :cert: nikdy jsem nic takového neměla a proto potřebuji poradit jak je to s infekčností..?? Mám na mysli, jestli můžu doma chodit bosky, aniž bych nakazila členy rodiny, popř po jaké době už místo na které stoupnu infekční není. A také, jestli se můžu klasicky koupat ve vaně? Nebo radši jen sprchu, aby se mi bradavice nerozšířila po těle? Omlouvám se za hloupý dotaz, ale všude jen píšou, jak bradavice léčit, ale tohle jsem nikde nenašla :nevim: děkuji za rady

Bradavice je celkem infekcni. Nemela by jsi chodit bosky, ale aspon vp onozkach.
Cetl jsem ted navod ze staci dat platek cesneku na misto kde je bradavice a po tydnu az dvou to zmizi. testni a prelep leukoplasti.
Take lze vylecit doma sama naplasti na kuri oka. Prelepis infikovane misto a postupne odtrhavas. nebo to muzes vypalovat kyselinou / prodavaji takove tycinky s dusikem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
24.8.11 16:03

Fakt se prodávaí tyčinky s dusíkem? Dneska jsme byli s klukem na terapii dusíkem kvůli moluskám. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zakladatelka
24.8.11 17:09

Ještě jednou děkuji za reakce :kytka:
Byron - nic jiného než ta pedikérka mě nenapadá. Bazén máme doma, takže na koupaliště apod. nechodím. Boty i pantofle nosím pouze svoje a jedině k pedikérce chodím pravidelně a na poslední návštěvě u ní jsem ji neměla. To by si i ona musela všimnout.
Každopádně dneska jsem byla u dr. a prý jsem ji chytla hned zezačátku, že je malinká a ani ji není potřeba pálit dusíkem, tak mám předepsanou jakousi kyselinu a budu doufat, že brzy zmizí. No a když už jsem tam byla, tak jsem si nechala prohlídnout i znamínka, tak k něčemu to přecejen bylo dobré 8-)

• Citovat
  • Upravit
Jrk
494
25.8.11 08:55
Aladina píše:
Fakt se prodávaí tyčinky s dusíkem? Dneska jsme byli s klukem na terapii dusíkem kvůli moluskám. :think:

Tohle jsme lecili tak ze jsme koupili dezinfekci. Namocili do ni jehlu a molusku propichli (s bilou spickou). Vyteklo to, dali jsme na to jeste vatou dalsi dezinfekci a po par dnech bez jizvicek vyleceno.
ps. napad jsme nasli emimcu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
25.8.11 09:19

Jrk - já ten návod taky našla minulý týden a už vím, že jehla+betadyne mast funguje. Pomalu máme po moluskách. Už jsme to četli dřív, ale mladej nechtěl o jehle ani slyšet. Ale zároveň jsme měli doporučení ke kožní, která mu včera pár molusek ošetřila dusíkem. Jinak ale sama říkala, že ta jehla zabrala a že už k ní určitě nepřijdeme. :dance: :dance: :dance:
A zaujalo mě, že ten dusík jde koupit i v lékárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí