Rotavirový průjem u matky - ohrožení miminka

7250
19.8.11 12:35

Rotavirový průjem u matky-ohrožení miminka

Ahojky,dnes jsem mluvila se sestřenkou a prý má rotavirový průjem.Jde nám o to,za jak dlouho bude mít čisté výtěry.Před měsícem se jim narodil syn v 31.tt.Konečeně ho před týdnem přendali do postýlky a mohla za ním nastoupit do nemocnice.Od včera má teploty a průjem,tak dneska musí odjet domů a až bude mít za sebou tři čisté výtěry,může se za malým vrátit.Jak dlouho to trvalo u vás,kdo měl také tento průjem.V pondělí už je měli pustit a teď tam opět musí nechat malého samotného.Nikdo kdo tam byl na návštěvě nic takového nemá,jsou zdraví.Je možné dostat tento průjem z chlebíčků,z pomazánky?Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14335
19.8.11 13:19

Napíšu naše zkušenosti s rotaviry… Měl je malý a nejmíň týden k nám nikdo nesměl- tak pokud by došel na jeho riziko, ale jasně nám řekli, že týden určitě nikdo nemá chodit hlavně děti…
Doktorka z hygieny nám řekla, že v prostředí se živé bakterie drží i 14 dní a jsou velmi odolné přípavkům..
Sama jsem to pak dostala a měla jsem průjme zalečený rychle a taky necelý týden, ale pak opět doktor řekl, aby k nám tak týden nikdo nechodil… :think:
Jsou to bakterie velmi odolné drží se jak na rukách, věcech, špatně se smívají a šíří se i vzduchem a z jídla asi taky,špatně umyté ruky atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
19.8.11 13:25

Sestřence je právě divné,jak to mohla dostat.Kdo přišel na návštěvu byl a je zdravý.Ona je sama na JIPce,ale už na pokoji s malým.Pořád si myla a dezinfikovala ruce.Jediné co teda měla byly ve čtvrtek chlebíčky s majonézou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
19.8.11 13:30

Stačí aby to měl někdo na rukách- uklizečka,sestra a nebo se to šíří vzduchem…
My jsme měli rotaviry a byli jsme opravdu poctivě na pokoji, nikde jsem nešla a nakazili jsme půlku oddělení :oops: :nevim:
Prostě stačí, aby tam někdo vlezl uklizečka, špatně si umyla ruky, sestra, atd
Když jsme byli oba dva měli velký průjem, stejně to manžel nechytl, takže někdo to prostě chytí jiný ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7260
19.8.11 14:21

Myslím, že to jednoduše chytla v nemocnici jako nozokomiální nákazu. Je to bohužel běžné. V nemocnici jsou vliven dezinfekcí různé bakterie, které jsou tak trošku jiné, než ty „venku“ a člověk je tam chytí, aniž by chtěl. Jsou odolné na dezinfence a antibiotika. Ale tím nemyslím konkrétně rotaviry. Ale holt to má asi odtamtud. Výtěry by se měly dělat po týdnu, takže na tvojí otázku, kdy se bude moci vrátit-podle mě za 3 týdny po sobě jdoucí, kdy bude mít negativní kultivace ze stolice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí