Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Můžete se, prosím, podělit o své zkušenosti se střešní krytinou Bramac nebo KM Beta? Děkuji za názory ![]()
My jsme na barák brali Bramac a naši maj tašky taky od Bramacu už několik let a pohoda ![]()
@prcekniky píše:
Můžete se, prosím, podělit o své zkušenosti se střešní krytinou Bramac nebo KM Beta? Děkuji za názory
Jedině Bramac… jsou teda hodně těžké, na starý barák kde by se neměnil krov myslim že není vhodný.
@Anix píše:
Jedině Bramac… jsou teda hodně těžké, na starý barák kde by se neměnil krov myslim že není vhodný.
Tak mi to budeme mít na starý barák, ale budou i nové krováky ![]()
Jsem ze stavebnictvi, osobne jsem si na strechu vybrala Bramac, ale jen proto, ze se mi ta dana taska tvarove libila.
Jinak si myslim, ze kvalita je srovnatelna Bramac/Tondach/KMB.
Spis vybirej povrchovou upravu - uplne bez povrchove (napr. Tondach rezna) upravy neber.
@Neprihl. Pupyk píše:
Jsem ze stavebnictvi, osobne jsem si na strechu vybrala Bramac, ale jen proto, ze se mi ta dana taska tvarove libila.
Jinak si myslim, ze kvalita je srovnatelna Bramac/Tondach/KMB.
Spis vybirej povrchovou upravu - uplne bez povrchove (napr. Tondach rezna) upravy neber.
Tak to snad nejde rict, ze Bramac/Tondach/KM Beta jsou kvalitou srovnatelne. Tondach je palena taška a Bramac/KM Beta betonove. Vyhody palene nebo betonove by byly na dlouhou diskuzi, urcite je nelze brat jako zamenitelne.
O Tondach neuvažujem, buď Bramac nebo KMB…zajímají mě názory těch, co z toho mají střechu. Slyšela jsem, že se KMB dost lámou, že nejsou tak kvalitní a cenově je to srovnatelné jako Bramac. Ale nechci dát na názor jednoho člověka ![]()
@Cuddy Nic nezaměňuju!
Jen si nemyslím, že betonová je lepší než pálená a naopak.
Chci jen říct, že je to vše kvalitní výrobek, žádný šunt.
Mezi těmi dvěmi firmami bych se asi volila k Bramacu. Mě překvapil můj známí a říkal mi, že si bral tašky Terran. Celkem mě překvapilo jestli Bramac nabízí tak dlouho záruku. Na ten Terran je 50 let. To jsem ještě nikde neviděla.
Km Beta 50 let záruka hmotnost jedné tašky 4,2
Bramac clasik 30 let záruka a hmotnost jedné tašky 3.,75 skoro o půl kila méně.
Když jsem koukal na prasklou je fakt tenká ale zase odborníci uvádí že díky hrubému štěrku a kvalitnímu cementu mají menší nasákavost a o 50% větší povolené zatížení. Tak snad jsme vybrali správně. Podělíme se se zkušenostmi za 30 let