Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Hlavně tam běžte osobně. Slečna na telefonu je hodně neosobní a vždycky se víc vyjedná osobně. A když to nejde osobně, tak oficiálně písemně a to hned. Papír je papír a je vidět snaha. Právník nejsem, ale různé dlužníky jsem upomínala. Kdo přišel osobně se snahou se domluvit, tomu jsme ten splátkový kalendář dali. Pokud ani potom neplatil, šel k soudu.
Určitě řeště doporučeným dopisem s návrhem splátkového kalendáře. na 90 % Vám vyjdou vstříct. Nám se též stalo, že jsem měli platit přes 20 tis, napsali jsme dopis, že prosíme o splátkový kalendář po 4 tis a bez problémů vyhověli..
Určitě bych postupovala tak jak píšeš, možná bych to poslala doporučeně s dodejkou. Vysvětlila bych v dopise situaci, ve které se nacházíte a návrh, že vše jednorázově doplatíte po obdržení vyúčtování daně. Slečna operátorka byla asi nějaká moc chytrá, protože tak jak píšeš, snahu máte a každá normální společnost i když je to RWE by měla být jen ráda, že k tomu přistupujete takhle. Já bych do toho zatím právníka netahala, zastávám názor a zatím se mi to vždy vyplatilo na všech úřadech, společnostech i soudech, že když k tomu člověk přistupuje takhle lidsky tak i oni se na to dívají jinak, než když je obešle hnedka právník.
Měli jsme totéž s elektřinou a bez problémů nám vyhověli na tři splátky.
Rozhodně řešit osobně, operátoři kolikrát bývají naprosto nezkušení ve specifičtějších situacích, protože je nemají v manuálu ![]()
Když si vzpomenu, co nám dělali operátoři v bance a co nám tím na pobočce občas způsobili, kdy se lidi dožadovali věcí, co jim oni slíbili ![]()
Určitě bych navrhla zaplatit alespoň část, co můžete, aby vaše vůle řešit byla jasná.
A pokud by náhodou fakt dělali primadony, tak mě napadá jen zřízení povoleného debetu, kreditku nebo půjčku, ty první dvě věci u částek třeba kolem 20gis, tam se nevyplatí půjčka, ale doufám, že tak daleko to neodjde
RWE jsou největší ku.vy široko daleko, já s nimi už letos končím
Osobně už to téměř šešit nejde, kontaktní místa vesměs zrušená a stejně vás tam odkáží na operátora
@AV - já chtěla právní radu, ne do toho tahat právníka ![]()
spíš když se s nimi nepůjde domluvit, tak existuje to, že když prokážeš vůli platit, nesmí na tebe poslat exekuci a právě nevím, zda tě smí odpojit, zvlášť když platíš dál zálohy i část dlužné částky… jsem v 7mém měsíci a být jaksi bez tepla je tudíž nereálné…
zakladatelka
Zakladatelko, já myslím že těžce přestřelila oparátorka u které jsi to vyřizovala, já taky neměla účty za plyn vždy košér, loňský rok jsem platila postupně do dubna až a nikdo mi hlavu neurval…naopak jsem posílala automaticky trochu vyšší zálohy a oni si to z těch záloh sami brali a hotovo
@Anonymní píše:
@AV - já chtěla právní radu, ne do toho tahat právníka![]()
spíš když se s nimi nepůjde domluvit, tak existuje to, že když prokážeš vůli platit, nesmí na tebe poslat exekuci a právě nevím, zda tě smí odpojit, zvlášť když platíš dál zálohy i část dlužné částky… jsem v 7mém měsíci a být jaksi bez tepla je tudíž nereálné…
zakladatelka
jéééžiš já jsem kráva
promiň
jsem to špatně pochopila:) s tím právníkem
.. Já myslím, že když zaplatíš třeba 500kč tak už se to bere jako vůle platit a exekuci hodit nemůžou. A odstavit taky ne. A jestli jsi v 7.měsíci a zajdeš tam osobně tak s prominutím jenom hovado by na Váš návrh nepřistoupilo. Držím palečky at to vyřešíte a můžete si v klidu užít vánoce a těhulkování. Jsem přesvědčená, že Vám to schválí.
Příspěvek upraven 19.12.12 v 11:09
@Gladys - no to právě už moc nemůžeme, neb já jsem na nemocenské a těhotná a s 2ma hypotékama (na barák a na byt) už nám nikdo nic nedá… ale jde o to, že prostě to samozřejmě zaplatíme, jakmile vrátí daně… a jsme u nich 6 let a to je poprvé, co po nich něco takového chceme, tak snad jsou normální ![]()
@archienka1 - jo, taky jsem zjišťovala, jeslti bychom mohli hned přejít, ale dokud to není zaplacený, tak nás nepustí, ale pak mizíme!!! naštěstí v praze jsou 2 kontaktní místa!!!
@AV - jo, volala jsem manžovi, že za ním dojedu a budu se snažit maximálně vyvalit pupek… když jediný můj problém je, že na mně ten 7mý měsíc není vidět, takže se asi budu muset hoooodně držet za bříško a hladit a pohekávat… bože, to zas bude komedie ![]()
zakladatelka
@Anonymní píše:
@AV - jo, volala jsem manžovi, že za ním dojedu a budu se snažit maximálně vyvalit pupek… když jediný můj problém je, že na mně ten 7mý měsíc není vidět, takže se asi budu muset hoooodně držet za bříško a hladit a pohekávat… bože, to zas bude komediezakladatelka
jj jsem to tak měla s hypotééékou
. Taky 7.měsíc. Ono jim malé divadýlko neuškodí
. Ale ono to bříško přece jen v lidech vyvolává trochu víc solidarity
co si budem povídat
ale tak to má být
vždyť se narodí nový človíček
. Tak držím pěsti. ![]()
@AV píše:
Já myslím, že když zaplatíš třeba 500kč tak už se to bere jako vůle platit a exekuci hodit nemůžou. A odstavit taky ne.Příspěvek upraven 19.12.12 v 11:09
tak toto dám k dobru na ranní poradě…
Jistěže můžou. A taky že to udělají.
Vy si jako myslíte, že když někdo dlzží desetitisíce, a pak jednou az měsíc pošle pár stovek, že to jako veřiteli stačí? ![]()
Prosím, nerozdávajte právní rady, když tomu nerozumíte. Můžete někoho vážně poškodit.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj všem! Prosím o radu, nejlépe právnickou, jak postupovat v následující věci.
Máme hodně vysoký nedoplatek za plyn za minulý rok kvůli přístavbě a rekonstrukci domu. Volali jsme kvůli tomu na RWE a snažili se s nimi dohodnout splátkový kalendář případně odložení platby na únor/březen, kdy nám vrátí daně, tj. chceme dluh samozřejmě uhradit. Slečna operátorka řekla, že v žádném případě a pokud dluh neuhradíme ihned, bude nám odpojen plyn.
Dotaz zní, pokud pošleme na RWE doporučený dopis s návrhem splátkového kalendáře a budeme se jím řídit, mohou nás opravdu odpojit? Projevujeme tím vůli platit a pokud vím, něco podobného v českém právním řádu existuje.
Dokáže mi prosím někdo poradit?
Díky moc moc moc!