Bramboráky - jak strouhat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8959
28.11.13 22:04

Tyyy jo, já úplně koukám, kolik vás to dělá najemno.. 8o Já dělám nahrubo a ani je jinak neznám, dnes to slyším prvně najemno..:-)
Jinak nastrouhám, teda nahrubo, osolím, nechám pustit vodu (tu neslívám), opepřím, majoránku, hl. mouku od oka, promíchnu, vajca (taky podle množství brambor), a pak podle konzžistence někdy ještě mlíko.. A na pánvi plavou:-))

Edit: jééžiš, zapomněla jsem na česnek, to nejdůležitější:-D

Příspěvek upraven 28.11.13 v 22:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
28.11.13 22:05

Púl na půl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
28.11.13 22:08
@Diggy píše:
Takže vodu co pustí tak vylít? nebo jí tam nechat??? :nevim:

když ji nevyliješ nic se nestane ale ať nemáš těsto moc řídké, pak by se ti mohlo trhat na pánvi. Smažím na teflonce a toho tuku tam není třeba moc ale záleží jak kdo má rád :jazyk: je výborné dát do bramboráčků i na drobno nakrájenou anglickou, nebo šunku :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2992
28.11.13 22:10

Tak už se smaží :), udělala jsem je na jemno, jen dvě brambory nastrouhala na hrubo a je to ono díky :palec:
Jinak to dělám stejně brambory, pepř, majoránka, sůl, česnek, mlíko, hl. mouka, vajčko a hlavně kus nějaké uzeniny, a tak nějak od oka. Občas tam krouhnu i mrkev či kus cukety
Zase čučím, kolik z vás to dělá bez klobásky, či něčeho takového :think: u ás vždycky museli být s masem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
28.11.13 22:13
@Idril píše:
Tak už se smaží :), udělala jsem je na jemno, jen dvě brambory nastrouhala na hrubo a je to ono díky :palec:
Jinak to dělám stejně brambory, pepř, majoránka, sůl, česnek, mlíko, hl. mouka, vajčko a hlavně kus nějaké uzeniny, a tak nějak od oka. Občas tam krouhnu i mrkev či kus cukety
Zase čučím, kolik z vás to dělá bez klobásky, či něčeho takového :think: u ás vždycky museli být s masem :D

Já si nadělala chutě do prčic :jazyk:
Milujeme bramboráky plněné třeba kečupovým masem, nebo restovanými jatýrky na cibulce atd… nebo jen tak k česnekové polévce s tvarůžkami :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
28.11.13 22:14
@Idril píše:
Zase čučím, kolik z vás to dělá bez klobásky, či něčeho takového :think: u ás vždycky museli být s masem :D

Ja tam nekdy dam salam, ale vetsinou udelam masovou smes k tomu a nebo uzeny… :jazyk: jezis delaj se mi sliny :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2992
28.11.13 22:19

Já se zase stydím :oops: už tu uždibuji druhej :D to bude těžká noc… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
28.11.13 22:27

@Idril
dej si pivko a bude dobře:-)))
Hned bych si dala taky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
29.11.13 08:59

Já to dělám půl na půl, je to tak nejlepší. Mám vyzkoušeno i najemno, i na hrubo, obojí to není úplně ono :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3789
29.11.13 16:28
@Jana206 píše:
Já to dělám půl na půl, je to tak nejlepší. Mám vyzkoušeno i najemno, i na hrubo, obojí to není úplně ono :lol:

Pul na pul zkusiiim.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
29.11.13 19:14
@Lejaa píše: Tyyy jo, já úplně koukám, kolik vás to dělá najemno.. 8o Já dělám nahrubo a ani je jinak neznám, dnes to slyším prvně najemno..:-)

Jinak nastrouhám, teda nahrubo, osolím, nechám pustit vodu (tu neslívám), opepřím, majoránku, hl. mouku od oka, promíchnu, vajca(taky podle množství brambor), a pak podle konzžistence někdy ještě mlíko.. A na pánvi plavou:-))

Edit: jééžiš, zapomněla jsem na česnek, to nejdůležitější:-D

Příspěvek upraven 28.11.13 v 22:26

To bude tím, že já třeba dávám vejce a Ty vajca ;) Jiný kraj - jiný mrav :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
29.11.13 19:29

Po včerejším přečtení této diskuze jsem neodolala a dnes usmažila 10 kousků :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2992
29.11.13 19:31

Tak mě se včerejší bramboráky vymstili, byli luxusní, ale od rána chodím objímat záchodovou mísu :poblion: tak si snad někdo pochutnal víc. Dobrou chuŤ všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
29.11.13 19:39
@Idril píše:
Tak mě se včerejší bramboráky vymstili, byli luxusní, ale od rána chodím objímat záchodovou mísu :poblion: tak si snad někdo pochutnal víc. Dobrou chuŤ všem

měla jsem dnes už čtyři, doufám, že nedopadnu stejně. Máme jich tu ještě půl mísy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
29.11.13 20:11
@Kornel píše:
Ahojky já bramboráky ráda na jemno i hrubo a nebo i napůl ale moji milí doma mají rádi na jemno- takže mixerem namixuji,

tak tohle je umne na kaši, tak strouhám jen do halušek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport