Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
No recept mám stejný jako holky, a smažím na oleji, nevím kde je chyba, kolik tam dáváte holky oleje, tak ať to jako by plave nebo minimum.
@Idril píše:
@avm3 vařím každej večer, chlapovi oběd do práce na druhej den
Mě to napadlo, ale přestava, že po tom, co za sebou mám celý den s dětma, navíc jsem byla ve městě… a teď jsem je uložila a mám klid, že bych měla jít strouhat bramboráky ![]()
Ale chápu ![]()
Strouhám na jemno ale dělala jsem i nahrubo a taky dobrý ![]()
@Diggy oleje dávám spíš více a pak je suším na ubrousku ![]()
@Diggy Já dávám málo oleje a smažím na keramické pánvi. Byť mě silně zklamala, tak na bramboráky a palačinky je nejlepší. Palačinky mám skoro průhledný ![]()
O. k. zkusím to ještě a když ne tak poletí z okna i s pánvičkou ![]()
Dneska jsem je taky dělala. Brambory byly na jemno, ale bez kuchařky bych je nedala.
Strouhám na jemné nudličky
dávám jedno vejce, hladká mouka, sůl, pepř, majoránka, česnek (hoooodne), salám když je, někdy teplé mléko
smažím na oleji, tak nějak víc než mín
a hlavní je dobrá pánvička, momentálně mám takovou, že můžu smažit i bez tuku
a nelepí se ![]()
Já dělám najemno, ale ono je to člověk od člověka a recept od receptu ![]()
my třeba doma přidávali hrubou krupici, aby byly hezky vypečené - a když jsem takhle dělala bramboráky u kámošky, tak na mě všichni zírali, co to jako dělám
babička dělala bramboráky zásadně přes celou pánev, což mamka naprosto nesnášela, takže mamka dělá malé a já taky malé ![]()
Jo a koukám, že se tu hází recepty, tak u nás takto:
brambory najemno nastrouhat, vymačkat vodu, zalít horkým mlékem, přidat sůl, kmín, majoránku, česnek, 1 vejce, hladkou mouku podle potřeby a těsně před smažením ještě hrubou krupici
smažím na oleji
Ahojky já bramboráky ráda na jemno i hrubo a nebo i napůl ale moji milí doma mají rádi na jemno- takže mixerem namixuji, přidám hl. mouku, vajíčko, majoránku, trošku drceného kmínu, sůl nakonec, trošičku mléka a hlavně buď otruby nebo mixované na hrubo vločky, nechám odpočinout, odebírám vodu a pak smažím na sádle do křupava, u nás je milují všichni a návštěva je vyžaduje ![]()
Uděláte bramboráčky i bez vajíčka a mléka - ty si dělám pro sebe kvůli dělené stravě a nikdy se mi netrhají ![]()