Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky
holky jak delate plnene bramborove placky, tasticky…?
s uzenym, syrem, marmeladou…
smazite nebo varite?
makino to si mi teda pomohla ![]()
ja mela namysli nejaky postup, recept..
varila jsem je jednou a rozpadlo se mi to ![]()
ja nemyslim bramboraky, ale tak jako jsou varene tasticky, tak smazenou obdobu. mam z toho vareneho obavy, ze se to zase rozpadne. to bramborove testo jsem taky delala jen parkrat a nic moc. Asi na to jdu nejak blbe.
Ty marmeladove se sypou strouhankou ?
Můžeš, osmaženou na másle s cukrem.
Já si dělám bramborové těsto sama a bohužel musím použít svoje neoblíbené „od oka“
. Uvařím brambory, druhý den nastrouhám na jemném struhadle, smíchám s hrubou moukou a troškou dětské krupice a vajíčkem. Já je plním povidli a vařím, smažené neznám.
babička dělá smažené se strouhaným jablkem - jako štrůdl, ale recept taky neznám. Mňam, jsem na ně dostala hroznou chuť!
Tak ja mam recept na bramborove testo takovy:
500g varenych brambor (lepsi je den predem uvarit)
100g krupice (Nekdy i vic, podle brambor)
100g solamylu
1 lzice sadla
1 vejce
sul
delam z toho slisky sypane makem, nebo povidlove tastcky, nebo plnene uzenym masem, smazene neznam.
Pri vareni dam do vrouci vody, jak vyplavou na hladinu jsou hotove.
Bramborové placky dělám tak, že nastrouhám uvařené (studené brambory), přidám hladkou mouku, vejce a špetku soli. Bohužel dělám od oka, takže nenapíšu přesně. Nesmažím, opékám na sporáku na litinové plotýnce.
Taštičky apod. dělám málo, většinou najdu nějaký recept na netu.
Já dělám bramborové placky s povidlama a mákem, dají se udělat i rychleji než z vařených brambor
z těsta na bramborové knedlíky, jenom se udělá trochu řídší. Pomazat povidly a pospat mletým mákem, dělám je na sklokeramickém vařiči, dřív se to dělávalo na takovém tom litinovém kole.
Já dělám ze zbylých vařených brambor smažené placky - na jemno nastrouhám brambory, přidám hladkou mouku, osmažím a podávám s marmeládou. Jde to nejlépe z podzimních hodně škrobových brambor.