Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dobrý večer všem. Sbíráte a jíte letos houby? Vzhledem k tomu, že jsem slyšela, že alespoň letos by se houby neměly jíst (kvůli vysoké radiaci v půdě následkem pohrom ve Fukušimě), poprosila jsem svoji rodinu, abychom se letos na houby „vykašlali“ a nesbírali, hlavně je nejedli. Tchýně ale na hříbky chodí s mým mužem moc ráda, a tak to vzala asi tak, že jim jejich jedinou zábavu chci upírat. Řekla mi, že je to nesmysl a já zakazuji svému muži chodit na houby. Nezakazuji. Ale! Snažíme se s manželem o dítě a mám z radiace strach..nevím jestli oprávněný. A co Vy? Jak jste na tom a co si o tom myslíte, případně víte více? ![]()
No podle mě neoprávněný, Japonsko je hodně daleko a žádná radiace se sem nemohla dostat, takže za mě houby v pohodě, s Černobylem to bylo daleko horší, ale tohle je fakt v pohodě!
Už tady taková diskuse byla. Vezmi si, na jaké ploše se musel radioaktivní spad z Fukušimy rozptýlit - a jak velkou dávku asi dostala Česká republika. No a ty z té „české“ dávky můžeš dostat jenom velice malý díl. To už větší vliv na tebe budou mít dávky záření z přirozených ložisek uranu v České republice (Ralsko, Dolní Rožinka, Jáchymov, Příbram atd.....)
A vvero - pozdravuj v tom vašem kraji
- občas jezdím „trochu pracovat“ do Quaproteku ve Cvrčovicích… ![]()
Příspěvek upraven 11.08.11 v 22:32
tak to bychom asi neměli jíst ani žádný ovoce a zeleninu
![]()
podle mě trochu přehnané…
No a když vezmeš přírodní, pozůstatky z Černobylu a vůbec radiaci, kterou dostáváme naprosto běžně a nijak to neubližuje, tak proč nesbírat houby když rostou ![]()
Děkuji za odpovědi a omlouvám se, podobnou diskusi jsem hledala, ale opravdu nenašla ![]()
Jura007 píše:
Už tady taková diskuse byla. Vezmi si, na jaké ploše se musel radioaktivní spad z Fukušimy rozptýlit - a jak velkou dávku asi dostala Česká republika. No a ty z té „české“ dávky můžeš dostat jenom velice malý díl. To už větší vliv na tebe budou mít dávky záření z přirozených ložisek uranu v České republice (Ralsko, Dolní Rožinka, Jáchymov, Příbram atd.....)A vvero - pozdravuj v tom vašem kraji
Příspěvek upraven 11.08.11 v 22:32- občas jezdím „trochu pracovat“ do Quaproteku ve Cvrčovicích…
Juro, budu pozdravovat
..ale vrtá mi hlavou jak víš, z kterého kraje jsem? Jsem to někde uvedla? ![]()
A proč zrovna houby? Pokud by byla vysoká radiace v půdě, tak by se to týkalo všech plodin
Nebo houby mají schopnost v sobě tyto látky více kumulovat? Nevím jen uvažuju
Jinak já z tohohle strach nemám, je to hodně daleko, na houby chodíme a normálně konzumujeme ![]()
vvero: tady je jedna podobná diskuse:
https://www.emimino.cz/…onska-65253/
A ono těch Pohořelic zase tolik není… Mrkni na bydliště ve svém profilu.
Twiggi - nemůžeme přece docela jistě vědět, jestli na nás to všechno nemá nějaký vliv. Pracovala jsem u letištního rentgenu například a tvrdili nám, že na nás to žádný vliv nemá..zajímavé ale je, že lepší film do foťáku to může poškodit, takže asi nějaké škodlivé radioaktivní záření tam bude. A když je v sezoně člověk ozářený tisíckrát denně, jaký to na něj může mít vliv? Moje první těhotenství neprobíhalo zrovna v pohodě, kdo může vědět, jestli tohle všechno spolu nesouvisí? Omlouvám se za OT ![]()
Kvatapka píše:
A proč zrovna houby? Pokud by byla vysoká radiace v půdě, tak by se to týkalo všech plodinNebo houby mají schopnost v sobě tyto látky více kumulovat? Nevím jen uvažuju
Jinak já z tohohle strach nemám, je to hodně daleko, na houby chodíme a normálně konzumujeme
Ano, jak píšeš, houby prý mají schopnost do sebe nasáknout mnohem více škodlivých látek než ostatní plodiny. Ale je pravda, že vesele konzumujeme všechno ze zahrádky a nad tím jsem se ani nepozastavila ![]()
Jura007 píše:
vvero: tady je jedna podobná diskuse: A ono těch Pohořelic zase tolik není… Mrkni na bydliště ve svém profilu.
Tak jsem doma
Díky za ten odkaz, mrknu se ![]()
Kvatapka píše:
A proč zrovna houby? Pokud by byla vysoká radiace v půdě, tak by se to týkalo všech plodinNebo houby mají schopnost v sobě tyto látky více kumulovat? Nevím jen uvažuju
Jinak já z tohohle strach nemám, je to hodně daleko, na houby chodíme a normálně konzumujeme
Presne tak houby vic absorbujou
ale i lesni plody a lesni zver.
Ja je teda jist budu.A mimochodem dnesni houby stejne obsahujou jeste cosi z Cernobylu ![]()
Příspěvek upraven 11.08.11 v 23:17
nj jíme, ňamka, vynikající, ale že by byly větší, nebo jim narostlo třetí oko, to jsem si nevšimla
![]()