Postup
Nejdříve uvařit krém. Do kastrolku vlít mléko, do toho přidat dvě
vejce, 2 pol. lžíce mouky, hrnek cukru a balíček vanilkového cukru.
Pěkně našlehat šlehačem a dát na střední oheň. Vařit do zhoustnutí.
Do horkého krému přidat máslo, zamíchat a
zakrýt pokličkou, aby krém nevystydl.
Nyní ke korpusům. Do misky dáme plechovku kondenzovaného mléka, vejce a řádně promícháme. Přidáme hašenou sodu, mícháme a postupně přidáváme mouku. Zpracováváme těsto, musí být měkké a elastické.
Rozdělíme těsto na osm kuliček. Každou kuličku rozválíme na placku. Na středním ohni si nahřejeme pánev. Každou placku upravíme do velikosti pánvičky a z každé strany placky opečeme (0,5 min jedna strana). Pozor: Jde to hrozně rychle!!
Korpusy promažeme ještě teplým krémem i po bocích i na posledním korpusu nahoře. Zbylé kousky těsta opečeme a rozdrtíme a posypeme s ním náš dort (i po bocích), posypeme vlašskými ořechy a necháme vychladnou a rozležet (nejlépe do druhého dne).
Autor: admin
Ingredience
Těsto:
- Kondenzované slazené mléko - 1 plechovka
- Vejce - 1 ks
- Soda hašená octem - 1 čaj. lžička
- Mouka (hladká) - 470 g
Krém:
- Mléko - 500 ml
- Vejce - 2 ks
- Cukr - 1 hrnek
- Vanilkový cukr - 1 balíček
- Mouka - 2 pol. lžíce
- Máslo - 200 g
Na posypku dortu:
- Drobky z pečeného těsta
- Řecké (= vlašské) ořechy
Doporučená příloha
Káva, čaj
Chutnalo vám? Okomentujte recept Dort Napoleon na pánvičce
Váš příspěvekPřečtěte si recept na Dort Napoleon na pánvičce