Houby a radiace - sbíráte letos?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6234
11.8.11 22:49

vvero - no sice nemůžeš vědět všechno ale třeba lidi co žijí ve vyšší nadmořské výšce přijmou víc radiace, někde mám takovou tabulku kolik je zjistitelný limit přístroji a to co přijmeme je asi desetkrát nižší, takže prostoru je tam dost, jo a učím fyziku, tak to občas kvůli výuce zjišťuju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
11.8.11 22:50
vvero píše:
Jak jste na tom a co si o tom myslíte, případně víte více? :nevim:

Co si o tom myslím? Že je to pitomost… Takovéhle věci bych řešila v případě, že bychom jedli houby čtyřikrát do týdne. Jelikož je jíme tak možná jednou za měsíc, tak jakási „houbová radiace“ z Japonska (s pravděpodobností nula nula nic) mne opravdu nezajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
11.8.11 22:53
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
11.8.11 22:56

Děkuju všem - trochu jste mě uklidnili a já můžu o víkendu svého muže a tchýni s klidnějším svědomím poslat na hříbky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6234
11.8.11 22:58

Klidně můžeš a ať něco najdou a pochutnáte si :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
11.8.11 23:12

Říkali v televizi, že pokud člověk nesní více jak 10 kilo ročně, že to žádný vliv nemá. Jinak v houbách je velmi nízká radiace a to i kdyby Fukušima nevyuchla. :-) Já měla zrovna včera žampiony. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.8.11 23:45

Ahoj my se v neděli chystáme na bedly, už se moc těším, protože jsem je smažené nejedla tak 3 roky. Té radiaci nevěřím. To by jsme v tom případě nesměli ani jíst žádné plodiny nasazené v ČR a kolik z Vás si kupuje Českou zeleninu? Též mohla být kontaminovaná a nikoho to ani nenapadne!!! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
12.8.11 08:08

Sbíráme a je na ně super počasí:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
12.8.11 08:24

Nečetla jsem odpovědi … žádná zvýšená radiace tady není, z fukušimi k nám nic nedolétlo. Chvíli tato pitomost běhala i mailem : http://www.hoax.cz/…tivni-houby/

my jsme už měli obalovaný houbičky ňam, a těším se na smaženičku :)).

• Citovat
  • Upravit
216
12.8.11 08:39

Tak mi na houby nejenom chodíme,ale i je jíme. :mrgreen: .Kdybych neměla jíst houby kvůli nějaké radiaci,nikdy bych je neochutnala vzhledem k tomu,že jsem z Příbrami.A jak ti již osvětlil v předchozím příspěvku Jura,nachází se tu uran.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
12.8.11 13:12

Ahoj, já jsem ve 30 t.t. a na houbách jsem byla už 4krát. Kdyby člověk neměl jíst, co není zdravé, tak bychom asi všichni pochcípali hlady. Nevim, to je můj názor. Z půdy přece rostou i jiné plody, které sbíráme a konzumujeme. To nejsou jen houby, ale mnoho dalších,takže být tebou bych se nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
12.8.11 13:14
Haduša píše:
Tak mi na houby nejenom chodíme,ale i je jíme. :mrgreen: .Kdybych neměla jíst houby kvůli nějaké radiaci,nikdy bych je neochutnala vzhledem k tomu,že jsem z Příbrami.A jak ti již osvětlil v předchozím příspěvku Jura,nachází se tu uran.

Jé a zrovna včera říkali v tv, že jak tam máte ten vojenský les v Brdech, nebo kde, že ho chtějí otevřít i pro veřejnost. tam ale prý s hráběms na houby. manžel totiž pochází z Pb, tak vím:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
12.8.11 13:20

Ono jde spíš o to, že houby tyhle sajrajty natahujou mnohem víc než třeba zelenina. Ale i tak je to prostě minimum. Kvanta toho člověk nejí.

Janett11 píše:
Ahoj, já jsem ve 30 t.t. a na houbách jsem byla už 4krát. Kdyby člověk neměl jíst, co není zdravé, tak bychom asi všichni pochcípali hlady. Nevim, to je můj názor. Z půdy přece rostou i jiné plody, které sbíráme a konzumujeme. To nejsou jen houby, ale mnoho dalších,takže být tebou bych se nebála.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
12.8.11 14:32

Letos jsme měli houby asi 2×, ale vůbec by nás nenapadlo, že můžou být radioaktivní 8-o Klidně zase na ně znova půjdeme, řešit to nebudu, to by pak člověk nesměl jíst nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
12.8.11 19:55

Když už se bavíme o tom, kde je a kde není radioaktivita. Na jaře 1990, tedy čtyři roky po Černobylu, byl v televizi jakýsi pořad na téma radioaktivní nebezpečí v Čechách. A tam nějaký vědec ukazoval graf z měření radioaktivity, kde spad z Černobylu byl jenom hrbolek - sice byl, ale nevýrazný. Redaktor po něm chtěl, aby z grafu určil přirozené radioaktivní vyzařování našich hornina a aby objasnil, co je zdrojem té zbylé radioaktivity. A to jsem se divil: přirozené radiační pozadí bylo ukázáno někde dole při spodní ose grafu a o zbytku bylo řečeno, že to je zbytková radioaktivita ze vzdušných a námořních atomových výbuchů - ze zkoušek, které prováděly v 60. letech nejen Sovětský svaz a USA, ale taky Velká Británie (australská atomová střelnice Woomera), Francie (tichomořský atol Mururoa) a Čína (ve vnitrozemských hornatých provinciích). O zkouškách Indie, Pákistánu a Izraele jenom spekulovali.
Takže tolik asi k otázce, jak moc nás ohrožuje radiace z Fukušimy… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport