Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
No při nejmenším v příštím cyklu ho nasadit až po ovulaci. Nebrat to paušálně od 15.dne. Ovulace se dá zjistit i jinak než kupovat ovulační testy. Třeba podle bazální teploty.
Myslím, že ty dva ovulce nezabrání, kdybys to brala pár dní před tím, tak by to asi vliv mělo. A když jsi měla // na ovu testu, tak by už ovulka měla být za rohem ![]()
Já momentálně řeším opačný problém, jaksi mi graf BT ovulku vyznačil až včera, a to tak, že už byla před 7 dny
No mazec, teď nevím, jestli ten utroš ještě vůbec brát, aby se mi ještě víc neprodloužil cyklus ![]()
@Anonymní píše:
tak v tom měření jsem se nikdy nevyznala navíc to musí být v přesnou stejnou hodinu ne?A to nedám ani omylem vzhledem k práci atd. proto mi přišly ovu testy to nejjednodušší řešení ale mrzí me abych to těma dvouma ultrošema, tak nezabránila ovulce
![]()
![]()
![]()
![]()
TO jsem jen napsala že to lze, koupit testy pro nezkušenou je asi jednodušší řešení. To ti asi nikdo neřekne, jestli to uvulaci zabrání/zabránilo. Prostě ti vyskočil progesteron výš a teď když si prášek nevezmeš tak zas spadne (dokud se nezačně tvořit po ovulaci přirozeně nebo si zas vezmeš ten Utrogestan na udržení hladiny)
@Anonymní píše:![]()
koukám, že je v tom pěknej zmatek což?
jak u mě, tak u tebe
no já si myslím, že snad ty dva taky ne ale to víš tluču si hlavu no
tak já radši už žádný brát nebudu - až tak za dva dny si ho nasadím
díky
Tak já to vždy po dobrání ultoše dostanu do 4 dnů cca takže mě nic neprodlouží
max když byla ovulka a neveděla jsem o ní, tak jak jsem ho brala od 15 dc 1-1-1 tak už jsem to dostala třebas 20 dc
hele s tímhle neporadím pač jako tohle je pro mě jedna velká španelská vesnice a to ovu… měření BT… Ultroš
jako chtělo by to nějakýho odborníka
![]()
![]()
![]()
![]()
To by chtělo, páč já má stále nějaký problém
Minule jsem to dostala už 9.den po ovulaci, teda aspoň jsem si myslela že už byla
Pak jsem se tady dočetla, že pokud ms přijde takhle brzo, zřejmě byl nasazen utroš příliš brzy - před ovulkou. Teď jsem pro jistotu čekala a čekala, až jsem ji propásla, že
Jako dneska jsem 33.DC, měla bych to dostat za 5dní, kdybych teď nasadila utroš a brala ho těch 10 dní, tak mám asi mega dlouhý cyklus ![]()
@Anonymní píše:
jo jo no to taky znám, že když jsem si ho nasadila a neveděla jsem, že je ovulka tak 20 dc už byla ms takže nasazen moc brzy a byla jsem přeprogesteronovanáa nešlo by aby jsi každý 13 dc chodila k Dr na utz aby Ti řekla zda je ovu na tuty nebo ne? Pak by jsi veděla jak a kdy nasadit Ultroš a asi by to bylo přesnější než měření a ovu testy
![]()
Ty jo no tak to jepak fakt mega dlouhý cyklus
Dr. mi předepsal utroš v červnu - na tři měsíce. Vlastně to byla první návštěva dr., kdy jsme začali mluvit o snažení, a svěřila jsem se mu, že se nám nedaří. Říkal, že to zkusíme nejdříve takto jednoduše bez nějakého stresu, zkusit si sama vypozorovat plodné dny a ovulku. A když se nezadaří, jdu v září na kontrolu a posuneme se zase o krůček dál. A ty chodíš do CARu nebo ke svému dr?
@Anonymní píše:
Já jsem šla rovnou do Caru protože to kdy je ovulace, tak většina Dr nic nenasazuje a nic nezkouší ale každej 13 Dc si tě pozve na UTZ aby veděl zda ovuluješ a kdy - zda je vůbec ovulka. Sama si nic asi nevypozoruješ max z ovu testů nebo měření BT ale ten UTZ je nejpřesnější a nejrychlejší metoda jak to zjistit![]()
Ono my jsme se rok snažili a já nechtěla už žádný metody pokus omyl ale zjistit příčinu zda je ovu nebo neni a co a jak dál takže samozřejmě, že jsem měla anovulační cykly. Jendou byla pak třebas 2× nebyla pak zase pak 4 měsíce ne no prostě
Ale zase září je za rohem takže uvidíš jak se to u vás vyvrbí dál![]()
a dostala jsem ultroš na upravení MS což jako pomohl to jo ale ne když byla ovu což jsem já sama teda vůbec na sobě nepoznala a tím pádem jsem MS dostala třebas i 20 Dc už jak jsem byla přeprogesteronovaná a tak jsem zjistila vlastně, že byla ovu aniž bych musela k Dr ale bylo mě to k ničemu protože těhu přes ultroš je asi nemožná věc co jsem se nejen tady, tak dočetla pač hlen z něj, tak zahubí spermoně
pokud nebudeš mít ovu, tak Ti nasadí nejpíš Closík a po ovu ultroš a budete se snažit doma, to zkusíte parkrát a když nic, tak urcitě navrhne inseminaci ale tu už dělá Car tu už gyndař neudělá
jen by pak měl teda udělat i jiný tesy jako spemiogram, tvůj HP nebo zjistit zda máš průchodný vejcovody
každopádně držim palečky ať se co nejdříve zadaří
Děkuju, tobě taky ![]()