Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, potřebovala bych poradit.
Začala jsem chodit do Brna do repromedy. Mám za sebou odběr krve na hormonální profil - ten dopadl dobře. přítel má za sebou spermiongam.
Dostala jsem prášky na 1.stimulaci. A to clostilbegyt a estroferm. Clostilbegyt jsem brala 1× denně a estroferm taky 1 x denně.
Dnes jsem byla na kontrolním ultrazvuku a doktor mi řekl, že to nevypadá moc dobře…že tam mám pouze na prave straně 1 folikul a na leve strane žadny. Folykul ma pry jen 10mm.
Tak nevim…mám z toho nějakou depresy
![]()
V pátek ještě mám jít na jestě jeden ultrazvuk, zda se něco nezmění.
Můžete mi prosím napsat jak jste to měli vy.
To je právě to, že jsem měla problémy s menstruací - neměla jsem ji, museli mi dávat injekce a pak i prášky.
@gabi.design píše:
Tak to bych určitě ještě neházela flintu do žita, je to fakt hodně brzy. Já teda brala jen Clostilbegyt, ale ovulace byla až 17DC, ten desátý den tam taky absolutně ještě nic nebylo. Určitě tam v pátek bude lepší nález.Příspěvek upraven 25.07.12 v 14:33
tak díky za povzbuzení… ![]()
A ještě se mě teď stalo, že asi poslední 3-4 dny je mě vždy k večeru špatně, mám křeče v břiše, popřípadě jsem asi 1×zvracela a měla jsem průjem,…tak jsem přemýšlala jestli to může být taky z těch prášků ![]()
Tak mám po druhé stimulaci clostilbegytem 2 tablety denně a nic
Žádná reakce na něj zase nebyla, folikul vyrostl pouze zase jen 11mm. Dokonce jsem byla 3× na ultrazvuku 10 den, 12 den a ještě 16 den.
Tak jsem na další měsíc dostala clostilbegyt 3× denně, tak uvidíme, ale už tomu nedávám nějakou velkou naději.
Tak se pomalu připravujem, že budem mset jít na umělý opl. Mudr. říkala, že by mě pak dala injekce a to že už přirozenou cestou nejde, že by mohlo jít o vícečetné těhotenství. Tak orientačně sem se ptala a prý injekce stojí cca 2600,– a to uělý od 12tis - 40tis.
Máte někdo podobný zkušenosti jako já, můžete mi prosím napsat něco bližšího.
budu ráda za každý příspěvek.
Ahoj poprvé tento měsíc stimulují a teď jsem 9 dc. Ma mam pobolivani podbriska a krizí. Může to být od stimulace?