Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosím o radu, možná nám vyjde dovolená autobusem do CHorvatska. Vařit si chci sama, stejně by tam asi nebylo bufetové stravování, chtěla jsem se zeptat na radu, co popř. s sebou, jestli nějaké těstoviny nebo co..pro děti v prášku nic vhodného není…
Vůbec netuším, co se tam dá nakoupit, tak budu vděčná za radu, co-opravdu maličko vzít s sebou..
Děkuji
nedávno sem někdo dával odkaz ,myslím jidlonadovolenou sice to není nejlevnější,ale pár kousků pro děti?
Díky moc ale malý mi stejně nejí maso já ho taky moc nemusím, tahala bych to zbytečně..
vem si jen to základní - těstoviny, rýži, brambory… já brala navíc sebou vakuovou šunku sýry atd… v každým městě je supermarket mimo turistickou zonu, kde se dá všechno dokoupit… stejně v tom vedru moc jíst nebudou ![]()
Lio ja teda neporadim ale ty pojedes s malym takovy kus busem?Nemas obavy jak to zvladne?
No právě brambory busem asi nee..
Tami: i bych letěla, ale na to fakt nemám..
Tady se mi naskytla příležitost jet za pár korun a nemusíme být 2 dospělí..
Ne, nebojím se, bude polovina autobusu dětí..snad to nějak přizpůsobí..a slibuju mu to už 2 roky a výhra dovolené pořád nikde
navíc je to kliďas..
Lio, dostane se koupit plno takových polotovarů typu těstoviny s všemožnýma omáčkama, jako např. od Maggi, mrkni zde: Maggi-hotovky
Hlavně je to rychle připraveno:-. Pak bych vzala ještě pár brambor - připravit třeba s osmaž.cibulkou a podmáslím a okurk.salátem, špagety se sýrem a kečupem /kečup v mini sáčcích/, to jsou nejednodušší varianty a rychlá příprava, navíc v tom vedru stejně chuť k jídlu moc není
. Taky pár polívek v sáčku. Snídaně máte? Pokud ne, tak bych vzala bal.chléb krájený,či toustový nebo balené croissanty /jsou s různýma příchutěma/,máslo pár sýrů, salám a případně zeleninu,zkrátka to co snídáváte. Ale to bych spíš kupovala tam zeleninu i ovoce ![]()
Lednička tam bude, ne? Tak ty vakuované salámy vydrží.
Pořádně si to užijte, syn bude určitě nadšený
![]()
Ahoj, my jedeme do Chorvatska za týden, vařit si taky budeme sami. Vezeme těstoviny, pytlíkové polévky, rýži a podobné věci. Ostatní si koupíme přímo na místě, v Chorvatsku hodně zlevnili, takže tam jídlo vyjde podobně jako u nás (některé věci i levněji). A hlavně - týden to o špagetách taky vydržíme ![]()
No ony ty pytlíkové polívky jsou plné glutamátu, dnes mě napadlo vzít ten bujón Natur bez glutamátu, něco do toho vždycky přihodím, díky ![]()
Lia, dají se sehnat i pytlíkové polévky bez glutamátu, ale stejně se dětem nedoporučují, protože jsou hodně slané. A myslím, že s tím bujónem to bude stejné.
My na vodu (vedro, bez možností ledničky) vozili těstoviny, pytlíkový polívky (existují i bez glutamátu), rýži, kečup, nějakou tu plechovku (fazole, paštika) ![]()
Kvůli dětem bych vzala i instantní kaši nebo ovesný vločky. Pečivo/mlíko/čerstvý sýr koupíš na místě, přílohy bych míchala s místní zeleninou nebo ovocem.
Teď mě napadla plechovka cizrny (osmahnout na cibulce plus nějaký koření = dost zasytí), kuskus.
Ty polévky opravdu existují bez glutamátu a pak dokonce i se sníženým obsahem soli - myslím, že je to Vitana JUNIOR - občas nějakou koupím, když totálně nestíhám.
My jezdíme taky bez jídla - vozíme takřka všechno a kupujeme jen pečivo, jogurty apod., ale jedeme autem, takže to neřeším. Nějak si nedovedu představit jet sama s dítětem busem a kromě všech věcí pro sebe, malého, věcí k moři apod. mít ještě tašku jídla? ![]()
polívky doporučuju natur od vitany, ten týden se to dá, ne? dykž to nejí celý rok..pár bych jich vzala.. hrášková a rajčatová jsou super..
vakuované salámy.. mno, vakuum prosím není absolutní metoda zachování trvanlivosti, je nutné jí kombinovat s nízkou teplotou!! pozor! rozhodně ne vak šunky a pod.
doporučuju - pro sebe - vzít trvdý salám, celou šišku a ještě trochu vysušit před odjezdem, tak měsíc.. pro dítě bych koupila na místě čerstvé, ta troška.. ještě i cihla trvdýho sýra by možná vydržela. to myslím, prostě blok v celku, nic krájeného! nějaký eidam obyč. 45 %.
pak rýži, těstoviny, kečup, třeba čočku ve varném sáčku, na místě koupíš pár vajec (čočka s vajíčkem), k rýži třeba porek - my to jedli se ségrou ve velkém..
mám zkušenost, byli jsme v italii v roce 91, pod stanem, bez lednice. všechno jsme si vezli.. koupili jsme jen chleba, jeden ![]()
vezli jsme chleba šumavu (několik
, blok eidamu, šišku salámu, rýži, kečup, nějaké konzervy, špagety, fazole apod. vařili jsme na propanbutan vařiči.. i rýže s kečupem se dá jíst
a dětem chutná!! ![]()