Brát jídlo s sebou?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Lia
4468
10.6.10 20:55

Brát jídlo s sebou?

Prosím o radu, možná nám vyjde dovolená autobusem do CHorvatska. Vařit si chci sama, stejně by tam asi nebylo bufetové stravování, chtěla jsem se zeptat na radu, co popř. s sebou, jestli nějaké těstoviny nebo co..pro děti v prášku nic vhodného není…

Vůbec netuším, co se tam dá nakoupit, tak budu vděčná za radu, co-opravdu maličko vzít s sebou..

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sophinka
10.6.10 21:06

nedávno sem někdo dával odkaz ,myslím jidlonadovolenou sice to není nejlevnější,ale pár kousků pro děti?

• Citovat
  • Upravit
sophinka
10.6.10 21:06

jidlonadovolenou tečka cz :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Lia
4468
10.6.10 21:12

Díky moc ale malý mi stejně nejí maso já ho taky moc nemusím, tahala bych to zbytečně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10872
10.6.10 22:33

vem si jen to základní - těstoviny, rýži, brambory… já brala navíc sebou vakuovou šunku sýry atd… v každým městě je supermarket mimo turistickou zonu, kde se dá všechno dokoupit… stejně v tom vedru moc jíst nebudou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
10.6.10 22:37

Lio ja teda neporadim ale ty pojedes s malym takovy kus busem?Nemas obavy jak to zvladne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lia
4468
10.6.10 23:03

No právě brambory busem asi nee..

Tami: i bych letěla, ale na to fakt nemám..
Tady se mi naskytla příležitost jet za pár korun a nemusíme být 2 dospělí..
Ne, nebojím se, bude polovina autobusu dětí..snad to nějak přizpůsobí..a slibuju mu to už 2 roky a výhra dovolené pořád nikde :cert: navíc je to kliďas..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lia
4468
10.6.10 23:03

Holky to vakuované mi vydrží vedro?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
11.6.10 06:22

Lio, dostane se koupit plno takových polotovarů typu těstoviny s všemožnýma omáčkama, jako např. od Maggi, mrkni zde: Maggi-hotovky

Hlavně je to rychle připraveno:-. Pak bych vzala ještě pár brambor - připravit třeba s osmaž.cibulkou a podmáslím a okurk.salátem, špagety se sýrem a kečupem /kečup v mini sáčcích/, to jsou nejednodušší varianty a rychlá příprava, navíc v tom vedru stejně chuť k jídlu moc není :-) . Taky pár polívek v sáčku. Snídaně máte? Pokud ne, tak bych vzala bal.chléb krájený,či toustový nebo balené croissanty /jsou s různýma příchutěma/,máslo pár sýrů, salám a případně zeleninu,zkrátka to co snídáváte. Ale to bych spíš kupovala tam zeleninu i ovoce :wink:
Lednička tam bude, ne? Tak ty vakuované salámy vydrží.

Pořádně si to užijte, syn bude určitě nadšený :kytka: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
11.6.10 08:26

Ahoj, my jedeme do Chorvatska za týden, vařit si taky budeme sami. Vezeme těstoviny, pytlíkové polévky, rýži a podobné věci. Ostatní si koupíme přímo na místě, v Chorvatsku hodně zlevnili, takže tam jídlo vyjde podobně jako u nás (některé věci i levněji). A hlavně - týden to o špagetách taky vydržíme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lia
4468
11.6.10 08:36

No ony ty pytlíkové polívky jsou plné glutamátu, dnes mě napadlo vzít ten bujón Natur bez glutamátu, něco do toho vždycky přihodím, díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
11.6.10 08:43

Lia, dají se sehnat i pytlíkové polévky bez glutamátu, ale stejně se dětem nedoporučují, protože jsou hodně slané. A myslím, že s tím bujónem to bude stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
11.6.10 08:46

My na vodu (vedro, bez možností ledničky) vozili těstoviny, pytlíkový polívky (existují i bez glutamátu), rýži, kečup, nějakou tu plechovku (fazole, paštika) :wink:
Kvůli dětem bych vzala i instantní kaši nebo ovesný vločky. Pečivo/mlíko/čerstvý sýr koupíš na místě, přílohy bych míchala s místní zeleninou nebo ovocem.
Teď mě napadla plechovka cizrny (osmahnout na cibulce plus nějaký koření = dost zasytí), kuskus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
11.6.10 09:28

Ty polévky opravdu existují bez glutamátu a pak dokonce i se sníženým obsahem soli - myslím, že je to Vitana JUNIOR - občas nějakou koupím, když totálně nestíhám.
My jezdíme taky bez jídla - vozíme takřka všechno a kupujeme jen pečivo, jogurty apod., ale jedeme autem, takže to neřeším. Nějak si nedovedu představit jet sama s dítětem busem a kromě všech věcí pro sebe, malého, věcí k moři apod. mít ještě tašku jídla? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
11.6.10 09:54

polívky doporučuju natur od vitany, ten týden se to dá, ne? dykž to nejí celý rok..pár bych jich vzala.. hrášková a rajčatová jsou super..
vakuované salámy.. mno, vakuum prosím není absolutní metoda zachování trvanlivosti, je nutné jí kombinovat s nízkou teplotou!! pozor! rozhodně ne vak šunky a pod.

doporučuju - pro sebe - vzít trvdý salám, celou šišku a ještě trochu vysušit před odjezdem, tak měsíc.. pro dítě bych koupila na místě čerstvé, ta troška.. ještě i cihla trvdýho sýra by možná vydržela. to myslím, prostě blok v celku, nic krájeného! nějaký eidam obyč. 45 %.
pak rýži, těstoviny, kečup, třeba čočku ve varném sáčku, na místě koupíš pár vajec (čočka s vajíčkem), k rýži třeba porek - my to jedli se ségrou ve velkém..

mám zkušenost, byli jsme v italii v roce 91, pod stanem, bez lednice. všechno jsme si vezli.. koupili jsme jen chleba, jeden :)
vezli jsme chleba šumavu (několik :)), blok eidamu, šišku salámu, rýži, kečup, nějaké konzervy, špagety, fazole apod. vařili jsme na propanbutan vařiči.. i rýže s kečupem se dá jíst :) a dětem chutná!! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí