Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Za těchto okolností bych nebrala tabletku po. Ale záleží i na tom, kolik ti je let. Zda 16 nebo 40.
Jestliže v Tobě přítel byl jen chvilku a nepustil to do Tebe, není tabletka po nutná. Uvaž, že řada párů používá přerušovanou soulož jako jedinou ochranu, a pokud se chlap umí ovládat, mohou to dělat trvale. Fakt je, že i ta nejspolehlivější metoda může selhat, ale s tím musíš počítat. Jaký pesar používáš? Dbej na to, abys ho mohla zavádět pečlivě a v klidu a měla ho potom zavedený co možná nejdéle. Jen tak zabráníš tomu, aby Tě přítel nepřekvapil nepřipravenou, a nemusela ho zavádět ve spěchu na poslední chvíli.
20 den cyklu a ještě když se neudělal, bych se na piluli po vybodla. Šance že by mohlo dojít k oplodnění je malá a šance, že by s tím prášek něco udělal taky.
@Anonymní píše: Více
A co to kombinovat s Pharmatexem? Mít to prostě dvakrát jištěné? 🤔Ty nervy za to nestojí a náhoda je blbec. ![]()
Tyjo, kdy ono se to blbě radí někomu jinému. Nemám odvahu říct, že v pohodě, nic se stát nemohlo, ale zase podle toho, co jsem četla, tak by se opravdu asi nic stát nemělo. Taky to tak děláme, že ze začátku jedeme bez. Takže možná bych si ji nebrala, když je to takový sajrajt a příště tedy min pro duševní klid a pohodu už takto neriskovala.
Vůbec nemáš zač!
Taky jsem poměrně nedávno byla mladý vystrašený kuře. Teď už se tomu zpětně směju. Ovšem v té době… 😁 Zkrátka sex má být pro radost a potěšení, ne aby měl z něho člověk strach a vrásky!
Hlídej si MS, udělej pro sichr test, ale já myslím, doufám, že to bude dobrý! Držím palce! ![]()
@1Janinka1 ja bych to asi tak neresila kdyby mi bylo 18, nechtela bych to resit s mamkou, jeste by mela vycitky ze to je jeji chyba atp. Vim ze jde jit na potrat takze i nechtene tehotentvi neni konec sveta
taky doufam ze to bude v pohode, dam vedet ![]()
@Lemrucha caya, hodne jsem o nem cetla, ze je nejvic spolehlivy. jen se bojim ze ho mam treba spatne zavedeny nebo tak. nevim jak to poznam
Je potřeba, aby děložní čípek byl ukrytý pod pesarem, můžeš ho nahmatat přes čepici. Že pesar neprodyšně uzavírá zadní část pochvy můžeš zjistit při menstruaci. Pokud partner nepozná, že krvácíš, je všechno v pořádku. Pesar by měl zadržet výtok i nějakou dobu potom.
Dobry den,
rychle potrebuju poradit. Normalne pouzivame s partnerem pesar. Dnes jsem si ho nedala, partner ho dal do me na chvili. Neudelal se, ale vim, cetla jsem uz hodne krat ze se i tak da otehotnet. antikoncepci nepouzivam. dite bychom ted neradi. Bohuzel nam v srpnu praskl kondom tak tabletka po byla nutna. Ted nevim zda ji brat znova. Vzdy mi rozhaze cyklus a vim ze to pro telo neni moc dobre. Ano, jsem si vedoma toho ze to je moje chyba, a ze bychom meli vic davat pozor. Ale proste stalo se, coz me stve to zas resit znova. Mam ted 20 den cyklu. Jak rikam cykly mam ruzne ted jaem mela 32,23,31 tak ovulaci nevim kdy jsem mela/ nebo jestli ji mam ted. Prosim rady co nejrychleji abych si mohla pro tabletku kdyztak rychle zajit. Dekuji.. za kazdou odpoved budu rada. Vubec nevim co delat