Brát železo, nebo ne?

775
4.1.13 09:29

brát železo nebo ne?

Ahojte maminky, ve 13tt mě dělali krevní testy a byly v pořádku. Chudokrevná podle doktora nejsem, ale první těhu jsem brala železo na recept a v rodině jsme všichni chudokrevní. No a teď jsem poslední 2 dny bílá jak stěna-upozornil mě na to manžel. No a já teď nevím jestli můžu brát železo koupené v lékárně bez receptu nebo ne? Jsem ve 23tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
4.1.13 09:54

Tak se nech otestovat znovu.. Já ho brala až ke konci těhotenství.. Krevní obraz se přeci kontroluje i během těhotenství, ne? Bílá jak stěna můžeš být třeba i kvůli tlaku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
4.1.13 09:55

Můžeš začí brát těhotenské vitamíny, ty taky obsahují hodně želaza. Samotné železo bych brala až po dohodě s doktorkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
4.1.13 10:11

Já bych se radši poradila s doktorkou, když dělá rozbory krve, tak tam vidí, jak na tom jsi. Já měla třeba železa dost, během těhotenství jsem ho nepotřebovala, ale po porodu jsem nafasovala velký balení a brala ráno a večer. Dobrala jsem ho a snad dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
4.1.13 10:46

@M+M+S
nechat si odebrat krevní obraz a biochemku (železo, ferritin). Nepodcenit to. Železo bez porady lékaře a výsledků nebrat. Dá se pořídit přírodní sirup Ferrogreen, tím nic nepokazíš a z vlastní zkušenosti můžu doporučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
4.1.13 12:08

Tak vem nějaké multitěhotenské, těmi nic nezkazíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.13 19:46

@M+M+S Muzes, pokud neberes zelezo v jinych preparatech. Kup si superzelezo. Je poobne slozenim, jako zelezo na recept. ja ho brala kdyz mi doslo to na recept.

• Citovat
  • Upravit
3293
8.1.13 18:15

Doktorka mi predpisala zelezo, ze slabsi krvny obraz, povedala. ale nemienim ho jest a potom sa nemoct vykadit ;) dva tyzden v kuse som jedla sosovicovu polievku ktora obasahuje 14,3 % zeleza a, jedoducho viem zeje to uz v poriadku;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3293
22.1.13 01:19

zelezo a anemia v tehotenstve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
22.1.13 02:28
@arcitap píše:
Doktorka mi predpisala zelezo, ze slabsi krvny obraz, povedala. ale nemienim ho jest a potom sa nemoct vykadit ;) dva tyzden v kuse som jedla sosovicovu polievku ktora obasahuje 14,3 % zeleza a, jedoducho viem zeje to uz v poriadku;)

Naprosto souhlasím, já taky jedla čočku a sušené meruňky… Po porodu jsem teda byla chudokrevná a musela jsem brát tabletkové, ale sedlo mi až třetí předepsané! Nejsou všechny preparáty železa stejné… a bílá můžeš být z tlaku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3293
23.1.13 19:27

@ Lucmic, nieje divu ze mame menej krvy ked nam pustaju zilov! ziaden sportovec by si pred vykonom nedal brat krv a moj manzel ked to vidi ako mi beru krv, ked vie ze ju v tehotenstvepotrebujem, ide ho roztrhat od zurivosti.

V 3. trimestri budete potrebovať väčšie množstvo železa, aby ste pomohli urobiť vášmu dieťaťu kyslíkové zásoby. Najlepším zdrojom je tmavozelená listová zelenina (špenát, brokolica), podobne chudé červené mäso, fazuľa a sušené ovocie. Tiež je dôležité piť minimálne osem pohárov tekutiny – vody, ovocných štiav, ľahkého čaju každý deň. Tekutina je dôležitá na vybudovanie nových buniek, na udržiavanie zvýšeného množstva krvi v tele a (verte či nie) znižovanie zadržiavania vody v tele a opuchov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
23.1.13 19:34

No problém je i s vstřebáváním železa. Speciálně železo v čočky apod. Já nejsem anemicka, ale mám témeř neexistující zásoby železa, takže jsem na železo porad. A doporučuju zapijet stavou vymackanou z citronu nebo zajídat kiwim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Niou
23.2.13 13:04

Brát železo, nebo ne?

Ahoj, prosim o radu jsem 35tt ve ctvrtek me doktor napsal zelezo kvuli krevnimu obrazu, tablety Sorbifer Durules 2× denne. Vzala jsem ve ct a v pa, vcera noci me probudily sileny krece, az jsem myslela, ze rodim. Udelala jsem si k ranu magnezko a pak jsem letela na zachod - mela jsem uplne cernou stolici, pak i cerny prujem a pak postupne krece prestaly. Stane se neco mimcu, kdyz ty tablety fakt brat nebudu? diky

• Citovat
  • Upravit
3946
24.2.13 00:48
@Niou píše:
Ahoj, prosim o radu jsem 35tt ve ctvrtek me doktor napsal zelezo kvuli krevnimu obrazu, tablety Sorbifer Durules 2× denne. Vzala jsem ve ct a v pa, vcera noci me probudily sileny krece, az jsem myslela, ze rodim. Udelala jsem si k ranu magnezko a pak jsem letela na zachod - mela jsem uplne cernou stolici, pak i cerny prujem a pak postupne krece prestaly. Stane se neco mimcu, kdyz ty tablety fakt brat nebudu? diky
Železo s hořčíkem nemíchat!!! Odstup několika hodin. Já mám dobré zkušenosti s Ferretabem (žádné vedlejší účinky a dobrá vstřebatelnost, doporučili mi to na hematologii), z přírodních prostředků Ferrogreenem. Ve 35. týdnu má nižší obraz kde kdo. Záleží na tom, jak moc ti klesl. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
24.2.13 13:54

Mi taky Sorbifer nesednul… a měla jsem z něj průjem, zkus zavolat lékaři říct mu to a ať rozhodne jestli ti napíše jiné nebo radši nebrat… průjem tě dost odvodní, což v těhu taky není zrovna vhodné. :think:
Jinak já dostala Aktiferin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky