Bratr mě nenávidí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.2.13 14:31

bratr mě nenávidí

Už si nevím rady a vcelku mě to psychicky vyčerpává. Jde o to, že mam bratra, je o 2 roky mladší, jsme už dospělí lidé se svými rodinami, já ke všemu těhotná, takže jsem i víc citlivá.
Vše tak nějak začalo když se oženil, asi 3 roky to bylo vcelku vpohodě, né že by jsme si půjčovali děti na prázdniny, ale občas jsme se viděli. Pak jsem se svým exmanželem koupila dům a začala pravá závist. My by jsme chtěli taky takový dům, žijeme u rodičů, no na jednu stránku jsem to chápala. Pak jsem otěhotněla se synem, doma už tak byly problémy s exmanželem, jenže oni s ním začali vše řešit, to že jsem mu nevěrná, když přijedu k mamce že se tu tahám s chlapama a on řešil s nimi naše problémy doma. Manžel ke mě ztratil důvěru, mě chodily anonymy od nějakých milenek zase mého manžela, ustáli jsme to oba rok, než si ex našel nynější přítelkyni…pak byl rozvod.
Samozřejmě jsme museli prodat dům, já do podnájmu se 2mi dětmi, dřela jsem bídu s nouzí…brácha občas se stavil, jeho žena přestala komunikovat úplně, mimochodem s mým ex se velice přátelí.
Po delší době jsem si nyšla nynějšího přítele, čekáme miminko, bratr se odstěhoval, koupil nový dům, mají 4 měsíčního chlapečka kterého jsem ještě neviděla, mam zákaz…Neviděla ho vlastně ani moje mamka, jenom proto, že jsem se s přítelem nastěhovala místo nich do bytu k mým rodičům. Nevím proč, ale oni to nemohou překousnout, že si tu žiju zadarmo, oni platí hypotéku, že jim se narodil druhý kluk a já čekám holčičku. K našim do té doby, než jsem se s ním pohádala jezdil a jen urážel mě a mé děti. Nakonec jsem se dozvěděla, že můj syn není ani mého ex, že jsem ku… a mam ho s někým jiným, pořád něco proti mě. Já jsem to překousla, přestal sem i jezdit, jenže problém nastal, když mamka onemocněla…
Já jsem mu zavolala, že mamka má jít na těžkou operaci a že by bylo hezké aby přijel. No a on se do mě pustil, že jsem rozvrátila rodinu, že mam vše co jsem chtěla, že jsem kráva atd…
Mamka ho neviděla 4 m a já se tak snažila aby se to urovnalo a jsem ta nejhorší, prý za ní přijede, ale mě nesmí ani potkat, jinak odjede, že dokud tu budu bydlet sem nepáchne. Já už jsem opravdu zoufalá co jsem mu vlastně provedla, nejsem si ničeho vědoma. Nikdy jsem ho nepomlouvala, nepletla se mu do vztahu, až když jsem se nastěhovala k rodičům začalo peklo…
Prosím poradte, co by jste dělali v takové situaci vy?
Mam s ním přerušit veškeré kontakty a jeho napadání ignorovat? Nebo myslíte, že mam udělat něco pro to, aby se celá rodina stmelila. Moje děti neznají své bratrance. Je mi to celé tak líto…
Asi jsem to psala nějak jak mi to šlo hlavou, tak to snad pochopíte…
Mimochodem mého nynějšího přítele umí jen ponižovat a pomlouvat, uráží i mé nenarozené dítě…já jsem na pokraji zhroucení už kvůli mým rodičům, hrozně je to trápí.
Díky za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8566
24.2.13 14:44

Zeptala bych se ho narovinu, co jsi provedla, čím si rozvrátila rodinu, co ho tak žere.. Když nevíš, těžko situaci nějak vyřešíš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.13 14:51

Rozvrátila jsem jí tím, že jsem se nastěhovala do jeho bytu u našich v domě, když byl rok prázdný a já žila v podnájmu za 11 tis, přišlo mi to jako dobré řešení, děti blízko babičky, přítel tu vše udělá, opravuje dům, pokácel staré stromy. Bratr pak přijel a vynadal nám, co si to dovolujeme, že nám to tu nepatří, že na nás zavolá nějaký orgán kv ochraně přírody nebo co…já nevím co jsem provedla, jen mamka ke mě asi ted víc tíhne? :roll:

• Citovat
  • Upravit
1219
24.2.13 14:53

No to je hodně složité asi bych se na rovinu zeptala co ho žere a taky nepřepsala třeba nebo nemyslí si že dům mamka přepsala na tebe? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
24.2.13 14:54

Těžko říct, co se bratrovi honí hlavou. Já mám spíš takový pocit, že mince má dvě strany. Myslím, že i tvůj brácha by určitě chtěl říct svoje. Pokud už měl vlastní bydlení a ty jsi se nastěhovala do jeho bytu, tak v tom problém nevidím. A on to věděl, že tam půjdeš i s dětmi? Jinak co se týká těch stromů a tak, nevím, no, čí je ten dům a zahrada? Já bych takového věci konzultovala se všema. Těžko říct, co ho štve, narovinu bych se ho zeptala, co je za problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1541
24.2.13 14:55

Ja být tebou, tak s ním přetrhám veškeré kontakty a zapomenu, že nekdo takový vubec existuje!
Pokud se neumí chovat tak nemá smysl tahat ho do rodiny. Sice to je asi těžké kvůli mámě a kvůli tobě, ale musíš myslet především na své děti! Pokud se takhle chová, tak to urcite může mit v budoucnu dopad na psychiku tvých detí, ale i na tvou a tím pádem se to bude odrážet na detech i na manželství.

Říkám to tak trochu i z vlastních zkušeností, protoze jsem mela v poslední době problém mezi manzelem a mou rodinou. Manzel je bohatý a moje rodina nabyla dojmu, ze toho muže využít. Když si ale uvedomili, ze to tak není, bylo uz pozdě. Manžel v nich ztratil důvěru a nyní nemůže mou rodinu ani vystát. Chtela jsem to nejak napravit, dat je zas dohromady a vse urovnat, ale nakonec jsem byla samozrejme ta spatna ja a za to ki to opravdu nestálo. Mobzvlaste kdyz ted cekame s manzelem miminko. Se svou rodin8u se stykam, ale nase vztahy se totalne změnily a musím se smirit s tim, ze svou rodinu uz jikdy nebudu mit pohromadě.

Sice to není stejný pribeh, ale kdyz si uvedomis, ze máš deti, na ktere by to mohli mit dopad, tak je to špatné. Snaž se udelat to nejlepší, co myslíš ze by bylo pro ne dobré, protoze deti jsou to nejdůležitější ve tvem živote. Tohle si jistě uvědomí i Tvá maminka a bude se snazit sama aby se zas vratilo vse do starych kolejí, nebo si možná uvědomí, ze uz to nema smysl a ze bude nejlepší se kvuli vam na to vykašlat a stykat se s každým zvlášť.

Tot muj nazor. Drzim palce! Mysli ja sve děti! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4049
24.2.13 14:57

No to je hnus :poblion:,nechápu o co mu jde :nevim:
Chtěl rodinu, má ji, chtěl dům, má ho, a pokud u vašich se ženou taky kdysi bydlel, tak předpokládám, že taky zadarmo. Myslím, že si na tobě akorát vybijí nějakou svou frustraci a úmyslně tě ničí. Můj názor je, že on se nezmění, pokud se k tobě takhle chová, kor v těhotenství, to je zhovadilost. Já bych mu do zadku nelezla, ale dala bych mu hodně jasně najevo, že takhle s tebou mluvit nebude, a ono by neškodilo, kdyby mu to dalo najevo víc lidí z rodiny. Vůbec nechápu, proč se ti pletl a plete do rodiny, vztahů..co si to vlastně dovoluje :?: A ten tvůj přítel, jak na něho reaguje? Podle toho co píšeš to totiž působí tak, že mu to všichni tolerujete a on si na to zvykl a má pocit, že má na to právo :pocitac:
Myslim, že jestli chceš stmelit rodinu, že si na sebe bereš moc velký břemeno, a měla by jsi se spíš soustředit na to malé. Ale chápu, že jsou to nervy. Nechci vyloženě tvého bráchu pomlouvat, asi ho máš přes to všechno ráda, ale s odpuštěním-je to pěknej krypl a někdy je lepší takový lidi úplně vyloučit ze svého života ve vlastním zájmu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
24.2.13 14:57

Ahoj,
nebudu se ptát, co bylo příčinou, jen Ti poradím.
Měla jsem hodně problémů, jiného rázu a zbavila jsem se toho pomocí kineziologie.
Pokud chceš, napiš mi zprávu. Poradila bych Ti. Ale nevím, kde bydlíš :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
24.2.13 14:59

A to byl přímo jeho byt, který vybudoval? Bratr tam má nějaká vlastnická práva? Vy nic neplatíte? Bratr mamce pomáhal?
Napadlo mě, jestli nepočítal s tím, že mu to připadne, až rodiče nebudou. Tak teď se bojí, že „ostrouhá“, protože tam bydlíte vy.
Rozhodně bych si s ním zkusila promluvit, proč mu to vadí. Je jasné, co mu vadí, tak bych zkusila zjistit proč. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.2.13 14:59

Žere ho to, že jeho žena a on mají rozdělené finance, on platí hypotéku, auto, elektriku a nevím co, mamce si stěžoval, že mu zbyde 1000 kč a ona platí jídlo, ale když nemá na benzín, tak mu nepůjčí!!! Chtěl po mamce 20 tis na řidičák kamionu, ona řekla že ne, že má rodinu, kde by jezdil, pak se ještě pohádal se mnou, že jeho děti neuvidím, tak jsem mu řekla : ty moje taky ne. Pak převrátil obě popelnice, zahrabal autem a už se tu neukázal. Mamka děti neviděla, toho mladšího neviděla nikdy""!!Pak jen volal a dokud tu budu bydlet, že sem nepojede!!!
Myslím, že v tom peníze jsou, nejradši by to tu prodal a vše shrábl, nebo si to nedovedu představit, ale potom nechápu, proč ta závist, když jsem já měla svůj dům, peníze vše, když on tu prozměnu žil zadarmo. Jeho žena chtěla dům, tak ho koupili a já sem šla z nájmu, přeci tu někdo musí pomáhat s tak velikým domem. On tu neudělal nikdy nic, přítel položil už nová lina, vymaloval celý dům, naseli jsme trávu, stará se o zvěř, já uklízím, pomůžu co mamka potřebuje, oni nikdy nic…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.2.13 15:02

Nn dům je mého táty, mamka se sem přivdala. Bratr tu jen bydlel jako já ted, nám nikomu nepatří nic…nic nemáme přepsáno

• Citovat
  • Upravit
4049
24.2.13 15:04

No bude to pěknej rapl ten tvůj bratříček :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
24.2.13 15:05
@Anonymní píše:
Nn dům je mého táty, mamka se sem přivdala. Bratr tu jen bydlel jako já ted, nám nikomu nepatří nic…nic nemáme přepsáno

No tak jedině si s ním promluvit. A když nebude chtít, tak bych to neřešila, i když tě to třeba mrzí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.13 15:07

@Pomka my vše konzultujeme s mými rodiči, to byl i mamky nápad ty stromy, protože on když tu bydlel, tak 30 let rostlé jabloně, které mimochodem byly zasazeny při mém narození dědou, tak pokácel do pahýlů aby měl na topení dřeov. 3 roky rostli nové šlahouný až strom něco nesl. My to pokáceli proto, že se začal pod tíhou jeblek lámat a přeci nemůžeme riskovat zdraví dětí… :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.2.13 15:14

@li.hun moc děkuju, mě moc bolí, jak to mezi námi dopadlo. Myslela jsem, že když mu dnes zavolám, aby byl tak hodný a přijel za mamkou, že jí za 14 dní čeká těžká operace a ona je zoufalá, aby přijel. Nestačila jsem to ani doříct a on se do mě pustil, co si o sobě jako myslím atd…já jsem se nezmohla na slovo, pak jsem se rozbrečela.
Nakonec jsou u našich nahoře, jsem moc ráda, ale vím, co tam bude probíhat, bude mě a mé děti jen urážet. No a jinak můj přítel nedělá nic, nechce se hádat.
V mezipatře máme dveře, tak jsme je jednou zamkla, on tu byl, chtěl si něco se mnou vyřídit a tak do nich kopal, že je málem vykopl. Doma děti, za těma dveřma se bály…moje máma mu jen řekla nech toho!!! Můj přítel pak odemkl a odstrčil ho at si to nedovoluje.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin