Věkový rozdíl 5 let

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3282
18.2.13 18:34

věkový rozdíl 5 let

Ahojky všem, chtěla jsem se zeptat jen na zkušennosti :)
budu mít děti od sebe 5 let, a dneska jsme se dozvěděli, že čekáme druhého chlapečka a co jsme to řekli staršímu, je celý zaražený…nechce se o tom bavit, ani vybrat jméno :( lepí se pořád na tatínka, příjde mi, že má strach aby taťka brášku neupřednostnil :,( :,(
nevím jestli to zatím nemám ted řešit, až to příjde, ale myslím, že bude žárlit.
Máte s tím někdo zkušennost, jak to vzali vaše děti, jestli máte stejný věkový rozdíl???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
565
18.2.13 18:39
@Eugiinka píše:
Ahojky všem, chtěla jsem se zeptat jen na zkušennosti :)
budu mít děti od sebe 5 let, a dneska jsme se dozvěděli, že čekáme druhého chlapečka a co jsme to řekli staršímu, je celý zaražený…nechce se o tom bavit, ani vybrat jméno :( lepí se pořád na tatínka, příjde mi, že má strach aby taťka brášku neupřednostnil :,( :,(
nevím jestli to zatím nemám ted řešit, až to příjde, ale myslím, že bude žárlit.
Máte s tím někdo zkušennost, jak to vzali vaše děti, jestli máte stejný věkový rozdíl???

ja mamvsechny deti od sebe 7 let tenkrat holka se tesila na brachu tak v poho ale ted kdyz jsem cekali treti tak kluk 7lety taky nechtel slyset nechce mu to pripominat porad a navstevy aby nerikaly jak se tesis a budes pomahat atd a on sam pak za 3mesice se zacal tesit jak jssem zacla mit brisko tak co tam dela se ptal pak si i chtel poslechnout prislo to samo od nej.spis to do nej nehustit a nechat ho az si sam zacne vsimat-tot je moje zkusenost urco budou i jine mozna lepsi vis jak-vic hlav vic vi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
18.2.13 18:40

Já jsem s bratrem o 5 let, vždycky to byla katastrofa, bylo to za trest jak pro mě, tak pro něj. Mně jako starší vadilo to, že rodiče upřednostňují jeho. „Šikanovala“ jsem ho tím, že jsem ho furt sekýrovala - udělej to, přines to… Atd. Vycházet jsme spolu začali až se naši rozvedli a on šel k taťkovi, takže jsme se nevídali tak často. Teď je brácha zase se mnou a matkou a jede to na novo. Puberta s ním šíleně mlátí :roll: Jako jo, mám ho ráda, ale je na zabití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
18.2.13 18:47

Ahoj já mám rozdíl 6 a 4 měsíce syn se moc těšil furt mi hladil bříško a komunikoval s Bublinkou a čekal až kopne a ted když jsou malé 3 měsíce tak je úplně hotovej. Má jí moc rád. a pomáhá mi takže já jsem moc moc spokojená s rozdílem. pokud bude 3 tak max 5 let protože bych to chtěla stihnout do 35 :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3282
18.2.13 18:52

@puerla no já si myslím, že se těšil na holčičku, tam by určitě problém nebyl, ale u toho kluka :,( :,( jsem z toho dost přešlá!!

@kvetk píše:
ja mamvsechny deti od sebe 7 let tenkrat holka se tesila na brachu tak v poho ale ted kdyz jsem cekali treti tak kluk 7lety taky nechtel slyset nechce mu to pripominat porad a navstevy aby nerikaly jak se tesis a budes pomahat atd a on sam pak za 3mesice se zacal tesit jak jssem zacla mit brisko tak co tam dela se ptal pak si i chtel poslechnout prislo to samo od nej.spis to do nej nehustit a nechat ho az si sam zacne vsimat-tot je moje zkusenost urco budou i jine mozna lepsi vis jak-vic hlav vic vi

Tohle je hezká zkušennost děkuju :hug: :hug: :hug: vidím na něm, že to nevnímá dobře, takže se o tom přestanu bavit a upozorním i babičky :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
18.2.13 18:53

Já mám bráchu mladšího o 6 let. Nepamatuju se, že bych měla problém s tím, že budu mít sourozence, vlastně mi to bylo jedno :D Jinak mamka upřednostňovala jako dítě spíš jeho, pociťovala jsem to, ale tak nějak to neřešila. Jinak spíš jsme spolu jako sourozenci nevyrůstali. Jednak kvůli tomu věkovému rozdílu a taky kvůli situaci v rodině, která nebyla zrovna pro nás jako děti, příliš pohodová (neustálé hádky rodičů atd.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
18.2.13 18:57

Máme rozdíl 13 let a když jsme to staršímu řekli, tak hodinu nemluvil :D byl z toho nějkaje přepadlej, ale pak už to bylo v pohodě a těšil se na bráchu, tak jsem byla ráda, že se skutečně narodil ten brácha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.2.13 19:01

Ahoj, já teda teď čekám první miminko, ale snad ti poradím s tím že já jsem od mé sestry 5 let, sestra je mladší…musím říci že jsem si chtěla vybojovat své místo na slunci, protože i tak malá jsem věděla že budu na „druhé“ koleji… tak jsem na sebe začala upozorňovat, vyžadovala jsem si pozornost, vše se změnilo když se sestra narodila…byla jsem jak máma, pořád jsem jí chtěla hladit a oblíkat…:-) ráda jsem jí hlídala a milovala jí, nedala na ní dopostit, dokonce jsem se kvůli ní i porvala u pískoviště…:-) změní se to až se miminko narodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
18.2.13 19:03

Mám děti o 5 let, dva kluky. Starší si strašně přál bráchu, až jsem se bála kdyby to byla holčička :think: zapojovala jsem ho po narození do všech možných prací kolem mimča a když malej spal, tak jsem se věnovala staršímu, vařili jsme, hráli… žárlivost se projevila hlavně tím, že na sebe hodně upozorňoval a někdy napodoboval mimčo. Naštěstí mají každý svůj pokoj, takže starší má soukromí, pokud potřebuje být sám nebo se učí. Jinak mladší žárlí daleko víc a nenechá ho ani se mnou pomazlit :roll: záleží hodně na povaze, mít kluky obráceně, tak bych se asi děsila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
18.2.13 19:06

Já mám o 5 let mladší ségru a nikdy nebyl problém. Samozřejmě takové ty běžné hádky, žalování apod., to probíhalo asi jako všude ale jinak nic hrozného a teď je to ještě lepší, čím jsme starší :)
Já bych na to taky netlačila, spíš bych se malého snažila nějak zapojit do příprav na miminko, aby mohl pomáhat, rozhodně bych se ho na to pořád nevyptávala atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
18.2.13 19:21

Jsem se setrou také 5 let od sebe a vše bylo vždy pořádku, teď když jsme starší, tak na sebe nedáme dopustit už vůbec, vše bude určitě v pořádku, i když nevím, jak to berou kluci, holky si hrají na mámu… ale nebojte a halvně mu dejte najevo, že ho máte pořád stejně rádi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
18.2.13 19:29

Muj bracha je o pet let starsi a nikdy nebyl zadny problem. Byli a jsme nejlepsi partaci. Krasne jsme si spolu vyhrali. Uz od mala mel tendence me ochranovat, jednou dal sousedce pesti do nosu, kdyz se naklonila nad kocarek. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3282
18.2.13 19:29

@kvetk můžu se ještě zeptat, jak jste to měli po narození a ted?? vzal bráchu dobře???

@šóšannáh no u nás právě chtěl hodně sestřičku :think: proto možná ta reakce, zatím to nechám být a budu doufat, že se bude těšit :?

Ale všem děkuji za zkušennosti z každé jde něco vypozorovat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
18.2.13 19:32

@puerla máme to skoro stejné, synek je z malé hotový a ona na něm vysí, hraje si s ní s autíčky dělá jí úkryty apod. srandy, byl v klidu hned jak zjistil, že čekáme miminko, jsme ho na miminko připravovali a moc chtěl kluka, ale teď je Adélčin velkej brácha, chce to dítkovi vysvětlovat a pořád dokola aby pochopilo, že miminko není vetřelec ale bude si s ním hrát třeba plavat v bazénu apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
18.2.13 19:34

@Eugiinka tak teď bych ho asi nechala aby to sám vstřebal, moc se o tom nebavit, třeba začne sám ;) později mu můžeš říct, co všechno bude moct bráchu naučit, ukázat mu, jak se s čím hraje apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin