Vy a vaši sourozenci

Larr
2.2.13 19:43

Jsme se sestrou úplně jiné:))))

Co vy a sourozenci? Děti - stejní rodiče - ale jiné životy, jiné povahy. Pojďme si povídat :mrgreen: :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2947
2.2.13 19:48

Jsme uplne jine a diky tomu bez sebe nemuzeme byt!! Je o 11let starsi. A svoji sestru mam moooc rada ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
2.2.13 19:50

Jo mám bráchu a je to totální flegmouš, při tom já jsem děsnej melancholik, on je na naše drzej, já bych si to v životě nedovolila..ale musím říct jsem o 9 let starší, a on tím, že si dělá co chce a má je na háku si taky může dělat co chce, neb naši přišli na to, že na něj nemaj..tak ho nechali tak..přitom já jsem byla slušná, chovala se slušně, nikdy bych našim neodporovala a měla taky úplně jinou výchovu..v osm jsem musela být připravená a s mamkou vařit, umývat podlahu, a to vše zadarmo, můj bratr už jen tím, že vyklidí myčku dostane 50kč..no jaký si to kdo udělá takový to má.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
2.2.13 19:50

Můj brácha je taky úplně jinej.
Očekávám, že pochopim smysl. Nebo si aspoň přečtu nějakou historku. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
2.2.13 19:51

Každý jiný a v zásadě oba stejní :lol: mám o 6 let mladšího bratra a skvěle si rozumíme, jsme kámoši a máme se upřímně rádi :) on je bohém, já byla vždycky taková „zaprděná“ zápecnice :lol: ale čím jsme starší, tím jsme si fyzicky podobnější a povahou vlastně taky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
2.2.13 19:56

Tato diskuze mě napadla před chvílí, kdy mě má sestra pozvala na návštěvu, ale bez psa. My máme psa a oni do bytu psy nepouští :roll: 8o :mrgreen:. Tak jsem si chtěla povídat o tom střetu civilizací, kdy jsme sourozenci, ale každý jsme jiní :roll: :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
Larr
2.2.13 19:58

Smysl téhle diskuze :?:. Když se zamyslím, mám asi raději ty diskuze beze smyslu, což je tady asi každá diskuze 8o :mrgreen: :mrgreen:. Tobě musí dávat vše smysl :?:.

@Izzz píše:
Můj brácha je taky úplně jinej.
Očekávám, že pochopim smysl. Nebo si aspoň přečtu nějakou historku. :roll:

Příspěvek upraven 02.02.13 v 19:58

• Citovat
  • Upravit
1917
2.2.13 19:58

Já bych svého bratra nejradši roztrhla vejpůl pěkně mě štve je o 9 et starší ale nejvíc mě na tom mrzí to že ještě před 4 lety jsme se měli moooooc rádi zato těd no škoda mluvit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
2.2.13 20:02

Jojo my jsme se sestrou taky úplně jiné… nejsme si podobní ani vzhledem ani povahově ani se nám nelíbí stejná hudba, chlapi, zvířata no zkrátka styl života :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zza
2.2.13 20:02

Mám 3 sourozence, se sestrou s věkovým odstupem 18 měsíců si nerozumím už od dětství, každá jsme úplně na jiné životní frekvenci :lol: povahově, stylem života, prioritami. Druhá sestra je o 7 let starší a rozumíme si jako dvojčata, máme i stejný vkus, názory na život a tak. Pak mám ještě o 4 roky mladšího bratra a v dětství jsme se rvali jako koně, teď je to v pohodě, máme fajn rodinné vztahy.

Mě z toho vyplývá jednoduché životní poučení. Každý je osobnost a jsem ráda, že jsem už od dětství měla příležitost toto poznávat v rámci rodiny. Já sama proto chci děti s větším věkovým odstupem, protože si chci já jako matka dítě naplno užít, mezi dětmi jít „zrelaxovat“ zpět do práce a sama vím, že malý věkový odstup není zárukou dobrých vztahů, ačkoliv se to na první pohled nabízí :*.
@Larr píše:
Co vy a sourozenci? Děti - stejní rodiče - ale jiné životy, jiné povahy. Pojďme si povídat :mrgreen: :mrgreen:.
  • Citovat
  • Upravit
375
2.2.13 20:06

Já mám o dva roky starší ségru - máme se moc rády :) Spojuje nás spousta společných vzpomínek na dětství atd. Ségru moc obdivuju, je to moje inspirace, hnací motor. Mám na ní ráda třeba to, že se na rozdíl ode mně neuráží :oops:
Ale taky je mezi náma určitá rivalita, žárlivost ve vztahu k rodičům, ségra je tak trochu manipulátor, umí si je pěkně omotat kolem prstu :roll:
Já jsem sice mladší, ale momentálně jsem jako první z nás těhotná a budu se vdávat (mě je 29, ségře 31) a bohužel vidím, že ji to trošku ranilo - hold ta ženská soupeřivost :(
Holky, co máte ségry, taky něco podobného někdy pociťujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
2.2.13 20:07

Jsme uplně jiné.. moje ségra je sice o rok mladší ale už od školy to tak je.. já jsem vyučená a ona má vysokou školu magistr s červeným diplomem, já už mám skoro roční holčičku, ona nechce o dětech ani slyšet :lol: jinak jsme si ale od dětství vyhráli a i teď je to v pohodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
2.2.13 20:09

@Larr My jsme 4děti - já byla držka držkatá, chodila „za školu“ (v 18ti jsme si mohli psát sami omluvenky, proč to nevyužít), neuměla jsem si na nic ušetřit, byla jsem líná se učit, odešla jsem z VŠ. Ale doma jsem musela MAKAT, od 13ti vařím, peču, uklízela jsem a na zahrádce dělala ještě dřív, byla jsem bita jako žito(ještě v 18ti). Nikdy jsem moc nepila, chlapy nestřídala. Nakonec jsem se dost zklidnila, když jsem poznala manžela.

Brácha je o 2roky mladší(22) a je to „hajzlík“. Byl na 8mi letém gymplu, odešel na učnák, chodil za školu, odešel na druhý učňák, ten tedy ukončil maturitou. Učení ho nebavilo. Koupil si auto, to totálně zničil při bouračce, kde byl pod vlivem :roll: Docela dost pije, střídá holky, doma na nic nehrábne, kouří.

Sestra je o 9let mladší(15), párkrát jako malá dostala přes prdel, držkatá moc není, jen se uráží :mrgreen:. Je ctižádostivá, učí se, škola ji baví, od nějakých 12ti vaří, peče, uklízí.. Má silnou vůli, zhubla 40kilo 8o Umí se dobře oblíkat. Je dost šetřivá.

Druhá ségra je o 11let mladší(13), doma moc nepomáhá, je drzá, v životě nedostala ani pohlavek, je to mazánek. Je hodně šetřivá a na své věci až moc opatrná, lakomá.

Jsme každý jiný, přesto jsme si podobní :mrgreen: Viz foto(ségra ve fialovým je teď o 40kg hubenější ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
2.2.13 20:11

@Larr no já jsem k tomu mohla napsat jen to, že jsme jiní. Čekala jsem na nějakou historku, kde se to ukáže. Jinak my s bráchou se máme rádi. On od nějakejch 13let, kdy od nás odešel táta, zaujal roli chlapa. Naučil se sám všechno opravit, zařídit. V tomhle je o dost šikovnější než já. Já jsem vlastně nemusela nic.
Ted jsme oba ve věku, kdy se očekává založení rodiny. Jemu a jeho slečně je 34 a nemaj se k tomu, dokonce ani svatbu neplánujou. To já jsem chtěla svatbu před dětma. Ale jinak pohled na politiku, chování, vzdělání máme stejnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
2.2.13 20:12

O 40 kg 8o 8o 8o

@atominnka píše:
@Larr My jsme 4děti - já byla držka držkatá, chodila „za školu“ (v 18ti jsme si mohli psát sami omluvenky, proč to nevyužít), neuměla jsem si na nic ušetřit, byla jsem líná se učit, odešla jsem z VŠ. Ale doma jsem musela MAKAT, od 13ti vařím, peču, uklízela jsem a na zahrádce dělala ještě dřív, byla jsem bita jako žito(ještě v 18ti). Nikdy jsem moc nepila, chlapy nestřídala. Nakonec jsem se dost zklidnila, když jsem poznala manžela.

Brácha je o 2roky mladší(22) a je to „hajzlík“. Byl na 8mi letém gymplu, odešel na učnák, chodil za školu, odešel na druhý učňák, ten tedy ukončil maturitou. Učení ho nebavilo. Koupil si auto, to totálně zničil při bouračce, kde byl pod vlivem :roll: Docela dost pije, střídá holky, doma na nic nehrábne, kouří.

Sestra je o 9let mladší(15), párkrát jako malá dostala přes prdel, držkatá moc není, jen se uráží :mrgreen:. Je ctižádostivá, učí se, škola ji baví, od nějakých 12ti vaří, peče, uklízí.. Má silnou vůli, zhubla 40kilo 8o Umí se dobře oblíkat. Je dost šetřivá.

Druhá ségra je o 11let mladší(13), doma moc nepomáhá, je drzá, v životě nedostala ani pohlavek, je to mazánek. Je hodně šetřivá a na své věci až moc opatrná, lakomá.

Jsme každý jiný, přesto jsme si podobní :mrgreen: Viz foto(ségra ve fialovým je teď o 40kg hubenější ;) )
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin