Moje děti a děti bratra

474
24.1.13 08:18

Moje děti a děti bratra

Ahoj holky zajímal by mne Váš názor. Včera jsme byli s klukem 3 roky u bratra na návštěvě a on má taky holku skoro 3 letou. Když jsou děti spolu, tak jsou hodně divocí, řádí spolu. Malej si hrál a cokoliv si vzal, tak mu holka vytrhla z ruky, tak si vzal zase něco jiného a neřešil to. Takhle to pokračovalo cca hodinu a on byl pořád v klidu a zase mu chtěla něco vzít s čím si chtěl hrát a už se neudržel a trochu jí kousnul. Samozřejmě začala řvát, já to neviděla, ale měla tam trochu obtisk zubů. Samozřejmě jsem mu vynadala a myslela, že je to vyřešené, jso to děti. Ale bohužel nebylo pořád se to tam řešilo, že jí kousnul, litovali jí, takže řvala o to víc. Tak mě to docela naštvalo, protože ona měla taky období, že když malej k ní přišel hned ho škrábla a to hodně do krve. Tak jsme se zvedli a odešli. Já vím, že bylo špatně, že jí kousnul, to prostě nesmí, ale nikdo holce nevysvětlil, že se hračky nevytrhávají z ruky a že se půjčují. Co Vy na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sophinka1
24.1.13 08:22

Asi bys to mela vyresit s rodici ditete. tady to nevyresis. y

• Citovat
  • Upravit
9649
24.1.13 08:23

Spise co na to bratr? ;)
Ja bych na to nerekla nic, takoveto detske „tahanice“ by si mely resit deti… parkrat bych nechala, at mu sestrenka vezme hracku, at syn pociti, ze je mu to neprijemne a pak bych asi zakrocila, pekne bych vysvetlila…
Ja mam taky takovou dceru, ma dva roky a na vsechno rika MOJE a nikdo si nic nesmi vzit, jsou to sceny hrozne… Necham ji dvakrat, kdyz vidim, ze je dite tulik, usmernim ji, pokud zas to dostane na kokos (stalo uz se), tak ji nelituju a vysvetlim, proc se to stalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
24.1.13 08:24

Tak já bych asi zasáhla dřív, aby nedošlo k tomu že takto vypění a kousne ji…když píšeš že to trvalo tak dlouho. A jinak teda taky bychto řešila hlavně s rodiči, kor když je to brácha tak byste si to měli v klidu a pohodě vysvětlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
24.1.13 08:29

To se musí řešit hned na místě, koukat na děti, jak hodinu někdo někomu vytrhává z ruky a neříct nic je špatně, pak to takhle končí. Měli to říct samozřejmě rodiče, nevím jestli byli u toho a nic nedělali, nebo tam nebyli, popř. neviděli.
Ale pokud to rodiče neřeší, tak bych si k dětem sedla sama a řekla v klidu holčičce „mařenko, hračky se z ruky neberou, když nějakou chceš, musíš se zeptat, jestli ti ji pepíček půjčí“. A dohlížela bych na ně nějakou chvíli a nenechala nikomu něco z ruky rvát.

• Citovat
  • Upravit
474
24.1.13 08:29

Já jsem se to s nima pokoušela řešit, ale jsou uražení, že jí kousnul. A když jsem jim řekla, že jsem si vědoma, že to bylo špatně, ale že holka mu pořád něco brala a jí nikdo nic neřekl. Když byli u nás a kluk nchtěl něco půjčit, tak jsem mu vysvětlila, že se hračky půjčují a v pohodě, půjčil. Je mi jasné, že se děti tahají o hračky a proto bych to tolik nehrotila. Ono je to tak v naší rodině nastavené, když jde o mé děti, tak je vše v pořádku, když byl poškrábaný ale jakmile o jeho děti tak je hned oheň na střeše. Všichni se na něho sesypali i babičky. Kdybych si dovolila jí něco vysvětlovat jak píšeš, tak to je taky špatně :evil:. Jí občas bratr řekl na půl pusy ať to nedělá, ale stejně ho neposlouchala a dělala to dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
24.1.13 08:35

A ještě dodatek, já si myslím, že dětem se musí dát najevo co je špatně a co je dobře, oni to sami nevědí, takže rodiče je k tomu musí vést a vychovávat. Někdy i zakročit, pokud třeba někdo někoho bouchá, zabránit v nějakém chování, odvést pryč atd.
Nemůžou být u všech strkanic a vše řešit za děti, to je taky špatně, ale pokud holka nikdy neslyšela, že z ruky se dětem nic nerve, tak je jasné, že to dělat bude.

• Citovat
  • Upravit
16186
24.1.13 08:39

Ahoj, promiň, ale to máte blbě nastavené asi celé a nebude to chyba dětí :nevim: pokud si přesvědčena, že na tvé dítě mají jiný metr, tak proč ty návštěvy? Já bych teda nechodila tam, kde můžu očekávat, že moje dítě bude to nejhorší, zatímco jinému proleze vše… :nevim:
Ale taky bych ani nedopustila, aby to tak bylo. Promiň, ale to sedíš a díváš se, jak ta malá rve hračky z ruky? 8o Být na tvém místě, tak řeknu bráchovi/švagrové ať jí vysvětlí, že tohle se nedělá. A kdyby se do toho montovaly babičky, také bych jím řekla své :evil: Pak se zbytečně cítíš ukřivděně, když jen koukáš a řešíš pak důsledky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
24.1.13 08:44

@papopy No tak to je pak těžký, pokud má bratr takový pohled na věc, to ti nezávidím, asi budou problémy často. Pokud by to nějak vygradovalo, tak bych možná na čas trochu omezila návštěvy a holku bych trochu krotila pokud by spolu děti byly samy.
A babičkám bych případně vysvětlila, že kluk holku kousnul, protože mu z ruky pořád něco brala a nikdo s tím nic nedělal a že mě vadí, když se na něj sesypaly.

Tak bych se na to asi momentálně vykašlala, s bratrem už nic dál neřešila. Jedině si můžeš říct, že pokud bratr vychovávat dceru nebude, tak sklidí, co zasel. Tohle je zatím spíš malicherný spor, i když chápu, že tě to štve.

• Citovat
  • Upravit
1450
24.1.13 08:45

Brácha měl okřiknout holku že se hračky z ruky druhého neberou :! Máme to takhle taky, ale respektujeme to at si to děti vyřídí mezi sebou a nebo zasáhnem v tom že okřiknu svojí malou kdyz bere hračky sestřence že se to nedělá a naopak brácha neteř. To mi příjde normální. Kdyby mojí dceru za tohle sestřenka kousla tak bych řekla že se to třeba nedělá ale že si to zasloužila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
24.1.13 08:48

Přesně jak píše Mišuna tak to je u nás. Hoka pořád jenom řve a jaečí, tak se jí ustupuje, má ještě strašího bratra o 5 let a ten jí musí pořád ustupovat, aby byl klid. Občas mi ho je dost líto. Samozřejmě sem se občas snažila jí říct, aby mu to nebrala, ale sejmuli mne pihledem. Byla to oslava narozenin, už tam dlouho nepůjdeme. Ona je ještě víc ukňouraná, když tam má mámu jako všichni. Tak jsem z nich docela zklamaná a hlavně naštvaná jak se na něho všichni sesypali, jako kdyby někoho zmrzačil. Je to odmala na mě byl jiný metr, brácha je odmalička problémové dítě a táhne se to s ním pořád. Nemají věčně peníze, tak je pořád rodiče dotují a hlavně záliby jejich dětí. Mým dětem občas něco smrknou, já nikomu nezávidím, ale kdyby to bylo opačně, tak to by brácha nevydýchal. Máte pravdu, že problém není v dětech, ale v nás. Bratr to tak nevidí, vidí chybu ve mě. A hlavně teď je ten enjvětší problém, že malej holku kousnul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
24.1.13 08:51

Ahoj, myslím si že jste to měli řešit dříve než se situace vyhrotila. Každopádně chování bratra podle mě není správné, ale to ví i on sám. Co si budeme povídat přeci to nepřizná. Znám to velmi dobře ze svého okolí, vždy se snažím být ohleduplná, milá a vždy na to dojedu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
24.1.13 08:55

Darkblack kdybych holce řekla, že se to nedělá, ale že si to zasloužila, to by bylo :?. Já bych to tak svýmu malýmu řekla, že je to špatně, ale že jí nemá brát hračky z ruky a že se půjčují. Hoky díky za názory, jsem ráda, že to vidíte podobně. Já to beru tak, že to jsou pořád děti, kterým se musí vysvětlovat a učit je, jak se chovat. Jenomže teď je problém v tom, že když tam nebudu dlouho chodit, že jsem jako uražená, takže já jsem zase ta špatná. A zase to budu poslouchat od babiček a od rodičů, proč to tak hrotím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
24.1.13 11:19

Jak tu už zaznělo, problém není v dětech, ale v rodičích. Jak v Tobě, tak v bratrovi a jeho paní.

Oni vedou děti zřejmě dost zvláštním způsobem, to je evidentní. Ale Ty máš takové věci řešit hned - jasně a jednoznačně. Ne po hodině a po vyhrocení situace, pak už je to jedno. Navíc uraženým odchodem.

Pokud se chcete navštěvovat a Vaše děti spolu zatím dobře nevycházejí, musíte se o tom pobavit a stanovit si jasná pravidla ohledně půjčování hraček, řešení konfliktů, atd.. Stejně, jako s kteroukoli kamarádkou, se kterou byste se navštěvovaly. Nebo se musíte přestat navštěvovat s dětmi. :nevim:

Příspěvek upraven 24.01.13 v 11:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
24.1.13 11:20
@papopy píše:
Já jsem se to s nima pokoušela řešit, ale jsou uražení, že jí kousnul. A když jsem jim řekla, že jsem si vědoma, že to bylo špatně, ale že holka mu pořád něco brala a jí nikdo nic neřekl. Když byli u nás a kluk nchtěl něco půjčit, tak jsem mu vysvětlila, že se hračky půjčují a v pohodě, půjčil. Je mi jasné, že se děti tahají o hračky a proto bych to tolik nehrotila. Ono je to tak v naší rodině nastavené, když jde o mé děti, tak je vše v pořádku, když byl poškrábaný ale jakmile o jeho děti tak je hned oheň na střeše. Všichni se na něho sesypali i babičky. Kdybych si dovolila jí něco vysvětlovat jak píšeš, tak to je taky špatně :evil:. Jí občas bratr řekl na půl pusy ať to nedělá, ale stejně ho neposlouchala a dělala to dál.

Tam bych viděla chybu. Ne v dětech.
Neshodnete se spolu ohledně výchovy, nemáte rádi ty cizí děti - ty svou neteř a tvůj bratr nemá rád synovce.

Ostatně, je to logické, takhle to má nastavena hromada strýčků a tetiček, že jsou přinejmenším „ostražití“ a v pozoru a „brání“ své dítě. Jenže většina takových rodičů má sklon přehánět a rádi se zastávají svého dítěte před nezdárným bratránkem nebo sestřenkou.

Takže, ve vašem případě - já bych se (ještě jednou) omluvila za to kousnutí. To bez debat. Celý tvůj příspěvek je totiž vlastně taková omluva, proč on kousl. Že se bránil. To je logické, že mu došla trpělivost, ale neměl kousat.
Nicméně, pokud se opravdu holčina takto chovala, měla jsi jí nastavit pravidla ty sama a jemně ji srovnat do latě. Pokud (jak píšeš) je tvůj bratr laxní a přehlíží to, tak budeš muset zasáhnout nějak ty.

Další návštěvu bych odložila na někdy daleko, pokud nemáte náladu. Ale osobně si myslím, že by jste se měli (myslím vy dospělí rodičové) sejít a mezi osmi očima si vyříkat pravidla. Buď se nebudete plést mezi ta děcka a jejich hrátky, nebo se pořádně pohádat a vyjasnit si výchovné kroky. Ty jim řekni, jak to vidíš ty a oni ti řeknou, jak to vidí oni.

Já jen, aby to nedopadlo tak, že budeš nenávidět svou neteř a oni budou nenávidět tvého syna.

Ty si myslíš, jak vychováváš dobře a oni holku rozmazlili. Ale uvědom si, že oni si nemyslí o tvé výchově taky nic hezkého. Prostě jste dva páry, kteří si v tomhle směru nerozumí a tím pádem jsou vaše vztahy na bodu mrazu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin