Věkový rozdíl 5 let

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2260
18.2.13 22:03

Ahoj, můžu napsat vlastní zkušenost, jsme s bráchou pět a půl roku od sebe, dobu těhotenství mamky si vůbec nevybavuju a vzpomínám si pouze na to, jak mi řekli, že mám bratříčka, což jsem byla nadšená, ale žárlivost jsem pociťovala…a značně jsem na sebe upozorňovala…například arašídy nacpané v nose a následná cesta na pohotovost :lol: další týden později propíchlý bubínek v uchu tyčinou ve flakonku od parfému a tak dále :mrgreen: a to si myslím, že se mi mamča s taťkou dost věnovali :)
Ale ono se to postupem času utiší, až to druhé mimčo trošku povyroste a všichni na něj přestanou šišlat:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
18.2.13 22:07

Tak holky asi to to dítě fakt nějak pocituje, strach atp. Pokud je větší, tak může asi mít pocit ohrožení (kort když se seběhnou příbuzní a dítě se odstrčí stranou a každej vidí jenom miminko). Já mám sourozence 2 (staršího o 4,5roku a mladšího o 2,5roku). A když se mladší narodil - to si vůůůbec nepamatuju. Jsem byla asi prostě pískle :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
19.2.13 10:02
@Eugiinka píše:
Ahojky všem, chtěla jsem se zeptat jen na zkušennosti :)
budu mít děti od sebe 5 let, a dneska jsme se dozvěděli, že čekáme druhého chlapečka a co jsme to řekli staršímu, je celý zaražený…nechce se o tom bavit, ani vybrat jméno :( lepí se pořád na tatínka, příjde mi, že má strach aby taťka brášku neupřednostnil :,( :,(
nevím jestli to zatím nemám ted řešit, až to příjde, ale myslím, že bude žárlit.
Máte s tím někdo zkušennost, jak to vzali vaše děti, jestli máte stejný věkový rozdíl???

Máme děti od sebe 5 a čtvrt a celkem dobrý. Jenže teď ho dvojčata terorizují a on jim taky nedá pokoj. Takže běžná situace… Když jsem byla těhotná tak byl dobrej, jména pomáhal, po narození taky super. Chvilku je občas z nich unavenej teď, jak vřískaj a nejsou moc v klidu ;) V pátek většinou jde spát k jedné nebo druhé babičce a regeneruje tam do neděle :lol: Má je rád, ale potřebuje taky klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3282
21.2.13 07:54

Moc vám všem děkuji za postřehy, vypadá to, že to bude dobrý. Malej už sám od sebe začal povídat, co vše musí miminko naučit :srdce:
Ale zaskočila mě reakce manžela, který chtěl holčičku a je zklamaný :,( :,( z druhého kluka - chlapa zklamaného z holek pochopím, ale z kluků??? :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
21.2.13 10:14

Mě to přijde normální. Otcové chtějí syna, aby zachovali rod, toto je u vás splněno, ale jinak tíhnou k dcerám. Hodněkrát jsem na toto narazila v různých článcích a myslím, že je v tom kus pravdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
21.2.13 10:29

@Jana206 Já souhlasím!! :palec:
Kdybys viděla jak se tvářil náš taťka, když mu dr na UZ řekla ten ortel třetího chlapečka. Museli jsme vypadat jako cvoci- manžel byl zralý na resuscitaci a já se řechtala jako blbec. :lol: :mrgreen: A to jsem mu od začátku těhotenství říkala, že to bude kluk. :roll: ;)
Teď už je v pohodě a těší se. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3282
21.2.13 10:52

@Jana206 @Hanulínek já se prostě cítila na holku, celý těhotenství naprosto jiný…tak se asi nakazil.
No v pondělí nám to řekli na UTZ a až dnes se trochu začal o mimi bavit, jinak bylo vidět jak je strašně zklamaný a to u prvního nechtěl o holce ani slyšet, jen já chci kluka!!!
@Hanulínek máš můj obdiv, že jste šli do třetího, to by ho asi šmejklo, kdyby nám řekli třetí kluk…asi něco jako bylo u vás :D :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
21.2.13 10:58

@Eugiinka není co obdivovat, my jsme už třetí mrně neplánovali. Vždy jsem rovnou všem rejpalům alá -pořiďtě si ještě tu holčičku- odpovídala, že bychom měli zas kluka. Tohle miminko si nás prostě samo našlo a zřejmě to tak má být. Já byla na mrtvici, když jsem zjistila tohle, s klukem jsem rovnou počítala, jen můj muž trošičku doufal. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3282
21.2.13 11:08

@Hanulínek no na ty reakce taky čekám, tipu : tak třeba napotřetí to výjde!! :zed: :zed:
já bych asi počítala stejně, kdyby jsme měli mít tři, tak bych automaticky čekala kluka…ale ještě si počkám i na toho druhého 8)
Ale reakce mě vážně překvapila, kdyby měl chlap dvě holky, určitě by byl zklamanej, že nemá pokračovatele rodu…ale když má hned dva :nevim: docela mě to mrzelo, ted už na něj kašlu a těším se na zdravé miminko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
21.2.13 11:41

@Eugiinka ono ho to přejde, neboj!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3282
21.2.13 12:10
@Hanulínek píše:
@Eugiinka ono ho to přejde, neboj!

doufám, že jo :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
10.6.13 17:13

My jsme se sestrou o 5 let a všichni říkají, že vypadám na míň a ségra na víc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin