Bravecto proti blechám

Anonymní
23.8.23 14:18

Bravecto proti blechám

Zdravím. Potřebovala bych poradit ohledně přípravkům proti blecham. My dostali bravecto velkou tabletu pro psy, doktor mi to rozpočítal tak abych to rozdělila pro psy a zbytek pro kočky. No ale teda musím říct že kočka nám stejně i tak domu přinesla asi měsíc od užití domu blechu. To samé u psů ty máme na zahradě a i tak se mi stalo že ze psa přeskočila na mě. Doktor říkal že by to bravecto mělo zabrat proti blecham a klíšťatům na celou sezónu. Jenže už měsíc po užití znova po psech a kočkách začali znovu skákat blechy. Vím že to funguje tak že když se napije ta blecha nebo klíště že umře. Ale i tak mají těch blech dost na sobě, ani koupání a česání nepomohlo a už jsem z toho bezradna. Tak se chci zeptat co vám pomohlo se těch blech zbavit úplně? Obojky a takové ty kapičky za krk tomu moc nevěřím to je tak účinnost na měsíc ani to ne. Děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
694
23.8.23 14:23
@Anonymní píše:
Zdravím. Potřebovala bych poradit ohledně přípravkům proti blecham. My dostali bravecto velkou tabletu pro psy, doktor mi to rozpočítal tak abych to rozdělila pro psy a zbytek pro kočky. No ale teda musím říct že kočka nám stejně i tak domu přinesla asi měsíc od užití domu blechu. To samé u psů ty máme na zahradě a i tak se mi stalo že ze psa přeskočila na mě. Doktor říkal že by to bravecto mělo zabrat proti blecham a klíšťatům na celou sezónu. Jenže už měsíc po užití znova po psech a kočkách začali znovu skákat blechy. Vím že to funguje tak že když se napije ta blecha nebo klíště že umře. Ale i tak mají těch blech dost na sobě, ani koupání a česání nepomohlo a už jsem z toho bezradna. Tak se chci zeptat co vám pomohlo se těch blech zbavit úplně? Obojky a takové ty kapičky za krk tomu moc nevěřím to je tak účinnost na měsíc ani to ne. Děkuji za odpovědi.

Naopak, obojek by mel mit ucinnost na celou sezonu (coz vychazi az na 8 mesicu). Spot on ma ucinnost kratsi, to je pravda, ale ja osobne antiparazitni tablety (myslim na ektoparazity) nepovazuji za bezpecne z toho duvodu, ze v pripade alergicke reakce to neni ze zvirete jak dostat, narozdil od vymyti spot-onu ci sundani obojku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3643
23.8.23 15:37

Jak rozdělit pro psy a kočky? My měli Bravecto jednu tabletu pro psa, žádný rozdělování a fungovala snad půl roku.Od května do října. Pak jsem nic nedávala a nasadila zase v květnu. Možná ze dělá neplechu to dělení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
23.8.23 15:48

Jsem stejného názoru jako Eowyn01, do tablety bych nešla, z důvodu případné alergie. Já jsem spokojená se sprejem, mám dost koupacího psa, takže jednou týdně přestříkám a super. Navíc ty tablety nejsou odpuzovači, takže na zvířata ten hmyz půjde i tak, jenom ho zabije to zakousnutí. V tom je výhoda těch spotonů, obojků at, protože ty většinou působí odpudivě. I když ani to už moc není pravda, hmyz je čím dál tím odolnější a co fungovalo loni, letos už nemusí. Přes sezónu je fajn přidávat pivovarské kvasnice, jsou přírodní a působí také odpudivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33487
23.8.23 15:49

Taky rozdělujeme tbl Bravecta pro psa a kočky. Dáváme 1 x za rok, duben - květen. A pohoda. Klíšťata ani blechy nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
23.8.23 16:08

Taky rozdělujeme a žádný problém. Nemají ani blechy a i klíšťata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33487
23.8.23 16:14
@Hojuza píše:
Taky rozdělujeme a žádný problém. Nemají ani blechy a i klíšťata.

Včera jsme to rozebírali s kamarádem a tedy nevím, jestli to není blbost. Ale, co ho používáme, tak nemáme klíšťata ani my. Jestli jak se o nás otírají, tak třeba zabírá i na nás. Musí to být tedy dryák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3643
23.8.23 16:34

Já letos na Bravecto kvůli jistým věcem úplně zapomněla a zkusila ho už nedat. Asi od toho dubna přidávám B komplex a na vycházky strikam sprejem a zatím dobrý. Byli jsme v lese a vždycky po ní jedno klíště lezlo, tak jsem ho setřásla, ale moc dobrej pocit z toho nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
23.8.23 16:34
@makyp93 píše:
Jsem stejného názoru jako Eowyn01, do tablety bych nešla, z důvodu případné alergie. Já jsem spokojená se sprejem, mám dost koupacího psa, takže jednou týdně přestříkám a super. Navíc ty tablety nejsou odpuzovači, takže na zvířata ten hmyz půjde i tak, jenom ho zabije to zakousnutí. V tom je výhoda těch spotonů, obojků at, protože ty většinou působí odpudivě. I když ani to už moc není pravda, hmyz je čím dál tím odolnější a co fungovalo loni, letos už nemusí. Přes sezónu je fajn přidávat pivovarské kvasnice, jsou přírodní a působí také odpudivě.

Přestříkáš jakým sprejem? Víš, že většina antihmyzích preparátů pro zvířata je silně toxická pro vodní živočichy?

Obecně lepší přípravky jsou ty, která klíšťata, blechy hubí. Ty repelentní sice odpuzují, ale na některý hmyz to nemusí zabrat (rezistence či pouhá přemnoženost), taky když se nastříkám repelentem, kousne mě komár. Já používám pro psy bravecto a jsem spokojená. Existují i jiné tablety s menším množstvím účinné látky (Simparica myslím), fungují kratší dobu a jsou o něco dražší, mohou být štrnější, méně účinné látky najednou, pokud se toho někdo bojí. Vybírala bych přípravek dle konkrétního psa. Spot on a obojek ne pro psy, kteří se často koupou (ne že to smyjou, ale kvůli vodním organismům), spoton ne pro psa s citlivou kůží, obojek ne pro psa výstavního, bude mu cuchat chlupy… Tableta mi vychází jako nejspolehlivější a nejbezpečnější cesta pro psy, u kterých nemám důvod předpokládat, že nastane alergická reakce. Všechny obojky, spotony a tablety, které blechy a klíšťata hubí fungují nakonec stejně, účinná látka se dostane do těla (krve) psa. takže sundání obojku a vymytí spot on při reakci stejně zabere jen z části, účinná látka je už vstřebaná.
Dělení tablet spousta lidí dělá ale nedoporučuje se to, tuším, že u některých tablet je to i napsané. Výrobce nemůže garantovat, že je účinná látka rovnoměrně rozložená v celé tabletě, takže se může stát, že jedno zvíře dostane moc a jiný málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
23.8.23 16:36
@Zuzik86 píše:
Já letos na Bravecto kvůli jistým věcem úplně zapomněla a zkusila ho už nedat. Asi od toho dubna přidávám B komplex a na vycházky strikam sprejem a zatím dobrý. Byli jsme v lese a vždycky po ní jedno klíště lezlo, tak jsem ho setřásla, ale moc dobrej pocit z toho nemám.

Tohle jsem taky dělala. A fungovalo to, klíšťata skoro nebyla, jásala jsem, jak jsem na tu chemii vyzrála. A pak jsem zjistila, že kromě dvou psů mám doma blechy, spoustu blech. Zbavovali jsme se jich několik měsíců a za tu dobu doma vystříkali asi cisternu chemických zabijáků. Od té doby radši jedna tableta do psa, než týdny až měsíce nekonečného boje s blechami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3643
23.8.23 16:39

@moof no super :lol: To by mě zabilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
23.8.23 17:03
@Zuzik86 píše:
@moof no super :lol: To by mě zabilo.

Proto varuju. Zbavit se namnožených blech je makačka, nám tehdy dlouho trvalo, než nám došlo, že máme bleší farmu. Měli jsme tehdy v části domu celoplošné koberce, nešlo vyluxovat pod skříněmi, které byly v baráku snad už od stavby, naprosto nestěhovatelné. Takže jsme luxovali, co šlo, prali, co šlo, problém je, že je třeba to udělat najednou, jinak se vylíhnou, napijou se a nakladou vajíčka… Za 14 dní máš nové blechy a takhle furt dokola. Furt jsme zkoumala psy a dobrý, dobrý, dobrý… A ne, není to dobrý, zas po nich lezou, takže hurá, zrušit plány na víkend a luxovat, prát (ložní, záclony, pelechy, přehozy přes gauče, ručníky, stříkat chemii všude kolem a za dní, zase. Nikdy jsem nechovala tolik zvířat a neměla tak uklizeno :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3643
23.8.23 17:18

@moof A drbali se psi, než jste na to přišli? To je mazec tohle. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.23 17:27

Děkuji za rady😅 my už teda jednou s tím bojovali jak nám to domu dotáhli kočky museli jsme zavolat firmu na to a nebylo to zrovna levné 😅 teď když jsem zjistila že ta havěť po nich zase leze tak mají zákaz do baráku a jsou jen na zahradě 😅 teda nechápu jak to dělají ostatní co mají doma zvířata a nemají s tím problém 😅 jako ještě mě napadlo znovu koupit tablety a dát třeba ten obojek jenže doktor mi říkal že pak ten prášek by byl zbytečný tak já už nevím. A zase nechci do těch zvířat cpát furt nějakou chemii ale prostě když vidím jak si ty svine malé skáčou po zvířatech tak mě to štve 😅 😕

• Citovat
  • Upravit
444
23.8.23 17:27

Bravecto dávám psům od jara do podzimu. Tabletu jim půlím a můžu říct, že za nás spokojenost. I když už to byly 3 měsíce a měla jsem už dávat další tabletu, tak chytli klíště, ale bylo po něm. Blechu jsem nikdy nenašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný