Za jak dlouho si zvyknou kočky v bytě?

30
23.8.23 08:37

Za jak dlouho si zvyknou kočky v bytě ?

Ahoj ráda bych se zeptala na pár rad a zkušeností. Máme doma 2 letého kocourka a 7 letou kočičku, venku se potuloval kocour kterého z vedlejšího vchodu nějaká stará žena vyhodila a asi 3 měsíce se potuloval venku pořád byl schoulený u vchodu, spal ve křoví, dávali jsme mu najíst i jsme ho mazlili. Nakonec jsme si ho vzali domu máme ho zatím zavřeného v ložnici aby si zvykl je u nás od soboty. Otázka je za jak dlouho by se mohli spolu všichni spřátelit případně aby se snášeli? Zatím jen přes škvírku ve dveřích na sebe syčí hlavně nový kocour. Jen píši že jsou všechny kočky kastráti a odčervený a s novým jsme objednaný zítra na veterinu. Za případné rady nebo zkušenosti budu vděčná :) děkuji

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
77319
23.8.23 08:53
@Lilith66 píše:
Ahoj ráda bych se zeptala na pár rad a zkušeností. Máme doma 2 letého kocourka a 7 letou kočičku, venku se potuloval kocour kterého z vedlejšího vchodu nějaká stará žena vyhodila a asi 3 měsíce se potuloval venku pořád byl schoulený u vchodu, spal ve křoví, dávali jsme mu najíst i jsme ho mazlili. Nakonec jsme si ho vzali domu máme ho zatím zavřeného v ložnici aby si zvykl je u nás od soboty. Otázka je za jak dlouho by se mohli spolu všichni spřátelit případně aby se snášeli? Zatím jen přes škvírku ve dveřích na sebe syčí hlavně nový kocour. Jen píši že jsou všechny kočky kastráti a odčervený a s novým jsme objednaný zítra na veterinu. Za případné rady nebo zkušenosti budu vděčná :) děkuji

tak za prvé, smekám před tebou, jsi hrozně hodná, ujmout se toulavého kocoura :kytka: :kytka: :kytka: :hug:
no rada je dost těžká, nejdřív budeš muset dát nalezence vykastrovat a pak je pomalu na sebe zvykat, jestli se ovšem snesou, je otázka,
já měla dva kastrované kocoury a také jsem donesla nalezence, ten jednoho z mých původních kocourů pořád napadal, kastrace to zmírnila, ale úplně dokonalé to není dodnes - dva roky,
ale třeba váš nalezenec bude vděčný a začlení se bez problémů

• načítám...
30
23.8.23 08:58
@stinga píše:
tak za prvé, smekám před tebou, jsi hrozně hodná, ujmout se toulavého kocoura :kytka: :kytka: :kytka: :hug:
no rada je dost těžká, nejdřív budeš muset dát nalezence vykastrovat a pak je pomalu na sebe zvykat, jestli se ovšem snesou, je otázka,
já měla dva kastrované kocoury a také jsem donesla nalezence, ten jednoho z mých původních kocourů pořád napadal, kastrace to zmírnila, ale úplně dokonalé to není dodnes - dva roky,
ale třeba váš nalezenec bude vděčný a začlení se bez problémů

Hodná spíš by více lidí řeklo že blázen ale jsem už taková pak bych vše tahala domu haha :D ale mé míru zvířecí srdce to jinak nechce no.

No myslím si že vykastrovaný právě je vzhledem k tomu že byl předtím doma právě a nevidím nějaké výrazné místa tam :D už jsem přemýšlela nad tím že otevřu dveře a ať si to nějak vyrovnají mezi sebou no zase nechci aby lítaly chlupy a krev :D každopádně děkuji za svůj na názor a zkušenost :)

• načítám...
77319
23.8.23 09:17

@Lilith66 na to jestli je vykastrovaný se zeptej na té veterině, i když byl doma, staří lidé většinou své kočky nekastrují - jestli už je, tak je to ten lepší případ,
a seznamovat spíš postupně - třeba nechat po chvílích v jedné místnosti, také je dobré dát jim 3 mističky s jídlem vedle sebe, aby byli blízko sebe, ale aby měl každý své žrádýlko a nemuseli o to bojovat

• načítám...
Prostě Vodnář
23.8.23 09:17

I blázen může být hodný, to se nikterak netluče. Je těžké napsat za jak dlouho si na sebe kočky zvyknou. Přeci jen každá má tak nějak svou hrdost. Výhodou by mohlo být, že se možná znají z venku, když už se tam potuloval nějaký ten den. Rozhodně bych je nikterak neseparatoval a když budou mít problém, ať si ho mezi sebou vyřeší. Také bych volil společné mazlení ať u sebe spokojeně vrní. Co to udělá, to se uvidí.

@Lilith66 píše:
Hodná spíš by více lidí řeklo že blázen ale jsem už taková pak bych vše tahala domu haha :D ale mé míru zvířecí srdce to jinak nechce no.No myslím si že vykastrovaný právě je vzhledem k tomu že byl předtím doma právě a nevidím nějaké výrazné místa tam :D už jsem přemýšlela nad tím že otevřu dveře a ať si to nějak vyrovnají mezi sebou no zase nechci aby lítaly chlupy a krev :D každopádně děkuji za svůj na názor a zkušenost :)
  • Upravit
77319
23.8.23 09:21
@Prostě Vodnář píše:
I blázen může být hodný, to se nikterak netluče. Je těžké napsat za jak dlouho si na sebe kočky zvyknou. Přeci jen každá má tak nějak svou hrdost. Výhodou by mohlo být, že se možná znají z venku, když už se tam potuloval nějaký ten den. Rozhodně bych je nikterak neseparatoval a když budou mít problém, ať si ho mezi sebou vyřeší. Také bych volil společné mazlení ať u sebe spokojeně vrní. Co to udělá, to se uvidí.

já nemůžu dát dohromady nalezence a jednoho mého původního kocoura ani po dvou letech, nalezenec ho opravdu brutálně napadá

• načítám...
30
23.8.23 09:21
@stinga píše:
@Lilith66 na to jestli je vykastrovaný se zeptej na té veterině, i když byl doma, staří lidé většinou své kočky nekastrují - jestli už je, tak je to ten lepší případ,
a seznamovat spíš postupně - třeba nechat po chvílích v jedné místnosti, také je dobré dát jim 3 mističky s jídlem vedle sebe, aby byli blízko sebe, ale aby měl každý své žrádýlko a nemuseli o to bojovat

Tak určitě se zeptám jen předpokládám od mého kocoura jak to tam má dole. V jedné místnosti spolu ještě nebyli právě jen přes ty dveře na sebe syčí jak nový kocour tak domácí kocour. Jinak každý má své mističky na granule a i na maso takže 6 misek. Děkuji za rady :)

• načítám...
30
23.8.23 09:24
@Prostě Vodnář píše:
I blázen může být hodný, to se nikterak netluče. Je těžké napsat za jak dlouho si na sebe kočky zvyknou. Přeci jen každá má tak nějak svou hrdost. Výhodou by mohlo být, že se možná znají z venku, když už se tam potuloval nějaký ten den. Rozhodně bych je nikterak neseparatoval a když budou mít problém, ať si ho mezi sebou vyřeší. Také bych volil společné mazlení ať u sebe spokojeně vrní. Co to udělá, to se uvidí.

No z venku se určitě neznají své kočky ven nepouštíme velká se bojí a malej je takový ďábel právě. Zatím se aklimatizuje jak jsem psala zatím probíhá jen sycení z pod dveří :D každopádně počítám s tím že nějaká ta bitka proběhne. Děkuji moc za rady

• načítám...
30
23.8.23 09:25
@stinga píše:
já nemůžu dát dohromady nalezence a jednoho mého původního kocoura ani po dvou letech, nalezenec ho opravdu brutálně napadá

Tak do doufám že nebude můj případ. Kočky jsou složité stvoření, třeba si časem uvědomí že spolu prostě žijí i když taková dlouhá doba no přeji štěstí ať si neudělají nic vážného :(

• načítám...
Parninas
23.8.23 09:28

Já si myslím, že pokud ten kocourek byl zvyklý žít uvnitř a „jen“ byl na krátkou dobu vyhozen, tak se to čase poddá, neboj. Kdyby byl toulavka od kotěte, tak to občas není ani možné, ale takhle by to mohlo jít. :kytka: Jak dlouho to bude trvat ti nikdo nepoví ale.

Jen teda s tím bližším kontaktem pro jistotu počkejte po vyšetření na veterině. Nikdy nevíš jestli nemá nějakou nemoc, ať si případně nenakazíte zbylé kočky. Držela bych ho fakt v karanténě než budete mít všechny testy za sebou. Držím palce ať vše dopadne dobře!

• Upravit
77319
23.8.23 09:30
@Lilith66 píše:
Tak do doufám že nebude můj případ. Kočky jsou složité stvoření, třeba si časem uvědomí že spolu prostě žijí i když taková dlouhá doba no přeji štěstí ať si neudělají nic vážného :(

přesně, znám domácnosti, kde mají sedm koček a všechny spolu vycházejí v pohodě,
ten náš nalezený kocour je takový nepodařený :mrgreen: jeho rodiče asi ani nebyly kočky, ale nějací čertíci, také jsem ho pojmenovala Démon, protože jiné jméno se k němu nehodí :mrgreen: :mrgreen: on ze začátku napadal i nás, ale to už (téměř) nedělá :mrgreen:

• načítám...
30
23.8.23 09:31
@Parninas píše:
Já si myslím, že pokud ten kocourek byl zvyklý žít uvnitř a „jen“ byl na krátkou dobu vyhozen, tak se to čase poddá, neboj. Kdyby byl toulavka od kotěte, tak to občas není ani možné, ale takhle by to mohlo jít. :kytka: Jak dlouho to bude trvat ti nikdo nepoví ale.Jen teda s tím bližším kontaktem pro jistotu počkejte po vyšetření na veterině. Nikdy nevíš jestli nemá nějakou nemoc, ať si případně nenakazíte zbylé kočky. Držela bych ho fakt v karanténě než budete mít všechny testy za sebou. Držím palce ať vše dopadne dobře!

No byl vyhodili ho ven a tak 3 měsíce žil venku právě, také ho tam zaháněli kocouři tak asi to bude delší dobu trvat než si zvykne na ostatní kočky :-/

To určitě počkáme jedeme zítra na veterinu tak uvidíme no. :)

• načítám...
30
23.8.23 09:34
@stinga píše:
přesně, znám domácnosti, kde mají sedm koček a všechny spolu vycházejí v pohodě,
ten náš nalezený kocour je takový nepodařený :mrgreen: jeho rodiče asi ani nebyly kočky, ale nějací čertíci, také jsem ho pojmenovala Démon, protože jiné jméno se k němu nehodí :mrgreen: :mrgreen: on ze začátku napadal i nás, ale to už (téměř) nedělá :mrgreen:

My jsme si brali předtím malého kocoura když mu byli 2 měsíce ke starší kočičce to naštěstí dopadlo dobře jen ho druhý den zatloukla jak hřebík :D ale teď už se prohánění po bytě a hranou si. Tak s novým kocourem naštěstí takový problém nemáme :D on byl už od začátku mazlivka když jsem mu dávala pod balkon jíst kolikrát jsem s ním seděla před barákem protože mi usnul v klíně a teď doma na mě spokojeně spí také :D takže určitě počítám s nějakou bitkou kočičí potom. Na druhou stranu máte doma o zábavu postaráno :D :D aspoň jde vidět že je to zdravá kočka 🐱

• načítám...
14210
23.8.23 09:44

Určitě nejdřív veterina, aby byla jistota, že od něj ostatní něco nechytí a pak bych je nechala, oni si to musí vyřídit mezi sebou. Očuchat se atd. Několik dní na sebe budou syčet, aby ukázali, kdo je vůdce smečky, ale pak se porovnají a buď budou kamarádi nebo se holt budou vyhybat. Pokud jeden z nich není vyloženě agresor a rváč, tak i když se nebudou mít rádi, tak žít vedle sebe zvládnou.

• načítám...
Janli
23.8.23 09:59

Taková rada je vzít voňavku a všechny kočky nastříkat stejnou vůní. Oni se rozlišují pachy, takže budou najednou vonět stejně. Prodávají se na to i spešl spreje v potřebách pro zvířata

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný