Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, chodíme kolem jednoho domu, kousek od naší ulice, pán tam má dva chrty. Celkem agresivní, vždy když jdeme kolem vystrči hlavy mezi mřížemi v plotě poměrně daleko skoro do půlky chodníku. A šíleně setkají a cení zuby jednou tam už takhle kousli pejska sosedce ale neřešilo se to. Když jsme ho šli upozornit tak se nám vysmál do obličeje že to není možné… Očividně je je jen otázkou času kdy kousnou třeba dítě co půjde blízko tohoto plotu. S pánem není záda řeč myslíte si že se to dá nějak řešit
![]()
Dalo. Povinnost pána je mít psy zabezpečené tak, aby neohrožovali okolí.
To je nějaký speciální druh žirafího chrta?
Tak mu řeknete, ať si na plot dá projistotu ceduli „pozor pes“. A je to.
Veľmi mi vadia mi štekajúci psi za plotmi, resp. hlavne majitelia psov, ktorí si myslia, že vyštekávanie (a často agresívne) spoza plotu na všetko čo sa pohne je normálne 😒 ALE dieťa nemá čo ísť do takej blízkosti k plotu zvlášť ak je za plotom pes a ani psovi nedovolím približovať sa blízko k plotom. Ja sama chodím od plotov čo najďalej, presne kvôli tomuto… Ale naozaj neverím, že vystrčia hlavy až skoro do polky chodníka.
@Cenarius píše:
To je nějaký speciální druh žirafího chrta?Tak mu řeknete, ať si na plot dá projistotu ceduli „pozor pes“. A je to.
Mě takhle jako malou kousl pes - šla jsem po chodníku, v plotu velké díry, najednou mi visel vlčák na ruce. Ještě, že byla zima a měla jsem několik vrstev. I tak mám doteď na ruce jizvu. Ještě na mě chlap řval, naštěstí to viděli lidé a pustili se do něj.
O pár dní později to provedl znovu, akorát ta holčička byla malá a kousl ji do obličeje.
Kamarádův pes roztrhl bundu ozralovi, co se opřel a visel na jeho plotě. Pes na něj štěkal, ale alkac nereagoval (chápu, měl dost navato
) a tak se to sešlo.
Viník byl kamarád a dostatečně nezabezpečený plot. I když mu pan visel na plotě. ![]()
Takže asi tak. A cedule nic neřeší. ![]()
Takže pokud by pes někoho pokousal. Teď spíše za plotem by kousnul, tak ejnto chyba souseda.
Asi stížnost podst na obec, ale nevím jak by se to řešilo. ![]()
Vyfotit, ze psi nejsou dostatecne zabezpeceni a donest na mestsky urad.
Ja tyhle psy za plotem nesnasim. U skoly je rada rodinnych domu, za kazdym plotem ustekana bestie, syna malem prejelo auto. Lekl se a skocil do cesty, nastesti ridic jel krokem a v protismeru nic nejelo. Se obcas nedivim tem otravenym spekackum.
Ostreho psa povazuju za zaklad bezpecnosti.
A ano, kdyz jde nekdo kolem, steka.
Ale plot je zabezpeceny tak, ze hubu neprostrci.
Vyfot to a zajdi podat podnet na mestsky urad.
Ok dík za rady natočím to až půjdu zase kolem a určitě to budu řešit už zkrz toho pardon zmr..a Co nemá kousek slušnosti
Kamarádův pes roztrhl bundu ozralovi, co se opřel a visel na jeho plotě. Pes na něj štěkal, ale alkac nereagoval (chápu, měl dost navato
) a tak se to sešlo.
Viník byl kamarád a dostatečně nezabezpečený plot. I když mu pan visel na plotě. ![]()
Takže asi tak. A cedule nic neřeší. ![]()
Takže pokud by pes někoho pokousal. Teď spíše za plotem by kousnul, tak ejnto chyba souseda.
Asi stížnost podat na obec, ale nevím jak by se to řešilo. ![]()
@VitaminC píše:
Vyfotit, ze psi nejsou dostatecne zabezpeceni a donest na mestsky urad.
Ja tyhle psy za plotem nesnasim. U skoly je rada rodinnych domu, za kazdym plotem ustekana bestie, syna malem prejelo auto. Lekl se a skocil do cesty, nastesti ridic jel krokem a v protismeru nic nejelo. Se obcas nedivim tem otravenym spekackum.
To jako myslíš vážně?
To snad ani není normální napsat. A kdyby tam někdo vysklil zrovna okno, tak je taky na otrávení, protože tvoje dítě se leklo? ![]()
Mám psa u domu mimojiné jako bezpečnostní opatření, štěká, protože hlídá, protože je to jeho práce a od pravěku jej k tomu lidé používali.
Deravy plot je jedna věc, ale tys to svým stupidním komentem o trávení živých tvorů solidně dohnala ![]()
Můj pes taky chodí kolem plotu a štěká. Sousedi si stěžovali. Tak jsem je vzal k sobě na pozemek v době, kdy byl pes puštěný, aby se spolu seznámili a aby viděli, že i když pes štěká, tak můžou dát ruku přes plot a můžou si psa pohladit. Všechno jsme společně nacvičili. Psa si pak velmi oblíbili a i když na ně štěká, tak se u něj zastaví a pohladí si ho. Pes je poslešný, tak se zájemci ze stran sousedů jsem jim i ukazoval nějaké povely a nechal je, ať psa odměňují i oni. Musím říct, že to hodně zlepšilo sousedské vztahy, častěji se kontaktujeme a postupně je pes akceptuje, že na některé už štéká méně, na některé úplně přestal,…
Na druhou stranu, psa jsem si pořídil právě kvůli sousedům, kdy se stávalo, že jsem přijel z práce a na pozemku jsem našel souseda se vzduchovkou a střílel po vrabcích. Takže jsem nechtěl, aby mi kdokoliv chodil na pozemek. A taky to splnilo účel, respekt ze psa je znát.
@Villanelle píše:
To jako myslíš vážně?To snad ani není normální napsat. A kdyby tam někdo vysklil zrovna okno, tak je taky na otrávení, protože tvoje dítě se leklo?
Mám psa u domu mimojiné jako bezpečnostní opatření, štěká, protože hlídá, protože je to jeho práce a od pravěku jej k tomu lidé používali.
Deravy plot je jedna věc, ale tys to svým stupidním komentem o trávení živých tvorů solidně dohnala
Traveni zivych tvoru je trestny cin tyrani zvirat.
@Anonymní píše:
Můj pes taky chodí kolem plotu a štěká. Sousedi si stěžovali. Tak jsem je vzal k sobě na pozemek v době, kdy byl pes puštěný, aby se spolu seznámili a aby viděli, že i když pes štěká, tak můžou dát ruku přes plot a můžou si psa pohladit. Všechno jsme společně nacvičili. Psa si pak velmi oblíbili a i když na ně štěká, tak se u něj zastaví a pohladí si ho. Pes je poslešný, tak se zájemci ze stran sousedů jsem jim i ukazoval nějaké povely a nechal je, ať psa odměňují i oni. Musím říct, že to hodně zlepšilo sousedské vztahy, častěji se kontaktujeme a postupně je pes akceptuje, že na některé už štéká méně, na některé úplně přestal,…
Na druhou stranu, psa jsem si pořídil právě kvůli sousedům, kdy se stávalo, že jsem přijel z práce a na pozemku jsem našel souseda se vzduchovkou a střílel po vrabcích. Takže jsem nechtěl, aby mi kdokoliv chodil na pozemek. A taky to splnilo účel, respekt ze psa je znát.
Tohle teda nechapu.
Pes ma hlidat a ne se nechat ocicmavat od sousedu.
U nas sousedskym vztahum pomohlo, kdyz videli, ze pes hlida i jejich baraky. Zasteka a uz se hejbou zaclony. Obcas projde nejaka divna existence a opravdu se nezastavi, aby ocumoval baraky.
@Villanelle píše:
Deravy plot je jedna věc, ale tys to svým stupidním komentem o trávení živých tvorů solidně dohnala
Párkrát se mi stalo, že zůstala pootevřená branka. Takže pes mohl jít ven, ale není útěkář a plně respektuje hranice pozemku. Takže i když štěkal a došel k té otevřené brance, nešel ven, i když někdo šel po cestě a on na něj štěkal.
Ale je to o majiteli. Já se svým psem neustále pracuju, snažím se, abych byl schopný ho z jakékoliv situace odvolat a tento návyk v něm neustále posiluju.