Agresivní pes za plotem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.8.23 08:29
@topazio píše:
Agresivní psy za plotem také nemám ráda. Štěkají na všechno, co se hne. Kdyby psi mohli, tak plot přeskočí a lidi na chodníku pokousají.

Mám psa, co z kotce vidí na cestu. Občas kolem chodí školka na procházku. Podle toho štěkotu, co se ozývá ve chvíli, kdy kolem jde školka, bys možná hádal, že kdyby ten pes vletěl mezi děcka, tak by je roztrhal. Podle toho jak toho psa znám, tak by byly hlavní úrazy jako poškrábání od drápů, jak by těm děckám dával tlapku a projevoval jim náklonost. Zavrtěl by ocasem a nechal by se od nich hladit. Neudělal by jim vůbec nic.
U psů je to dost stejné jako třeba u lidí v autě. Spousta z nich je agresivních, když jsou v nějakém prostoru, o kterém si myslí, že je pro ně bezpečný, nedosažitelný. Ale jakmile ho opustí, ta jistota bezpečí zmizí, roztřesou se jim kolena,…

• Citovat
  • Upravit
25114
18.8.23 08:32
@topazio píše:
Nikdo nechce zákaz psího štěkotu. Jen tu někteří píší, že psi agresivně štěkají.

Ano, chápu, že se to někomu nelíbí, mně taky ne. Proto máš tu možnost podat podnět na příslušné úřady. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17941
18.8.23 08:55
@Janli píše:
To je ale rozdíl…

Vidim to jako podobny problem. Pokud jde o stekani. Oboji lze vychovou ovlivnit. Oboji obtezuje okoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.8.23 08:59
@Lucie_Sx píše:
Neobtezuje. Zasteka, jen kdyz nekdo prochazi kolem.A od te doby, co se vsude krade a u nas ne, jsou za to sousedi fakt vdecni.

A jak hrozně to obtěžuje sousedy i ty, co chodí kolem, to ti nedochází? Fakt je pecka jít na procházku a poslouchat u toho, jak za každým plotem řve pes. Je to bezohlednost majitelů a nevychovanost psů. Tvůj pes nemá koho co obtěžovat, proč máš takovýho psa, když ho nezvládáš?

• Citovat
  • Upravit
76675
18.8.23 09:02
@topazio píše:
Chodníky nepatří psům. Je to veřejná komunikace. Majitel si má psa zabezpečit, aby se nedostal na chodník.

já jí jen píšu, že běhat na tvrdém povrchu není zdravé,
a ti psi, o kterých se tady píše, jsou ZA plotem, ne na chodníku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
18.8.23 09:05
@stinga píše:
Já nějak vůbec nechápu problém - proč tolika lidem vadí štěkající pes ZA PLOTEM? :roll:

Mě proto, že bydlíme hned vedle a sousedův pes štěká i na poletující list :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76675
18.8.23 09:06
@Janli píše:
A jak hrozně to obtěžuje sousedy i ty, co chodí kolem, to ti nedochází? Fakt je pecka jít na procházku a poslouchat u toho, jak za každým plotem řve pes. Je to bezohlednost majitelů a nevychovanost psů. Tvůj pes nemá koho co obtěžovat, proč máš takovýho psa, když ho nezvládáš?

naši sousedi mají psa vlčáka na dvoře, ten pes štěká téměř celý den a téměř celou noc, on štěká na kočky, na ježky, na ptáky, na mouchy, on štěká na všechno - někdy také šílíme, protože my máme okna z ložnic a dětského pokoje na stranu, kde je pes a je to slyšet, sousedi spí na druhé straně a svého psa neslyší :mrgreen: 8)
a co s tím? pes štěká asi 7 let, a štěkali nadměrně všichni jejich psi, a co s tím naděláš? nic, velké nic - prostě to patří k životu na vesnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
18.8.23 09:07
@stinga píše:
naši sousedi mají psa vlčáka na dvoře, ten pes štěká téměř celý den a téměř celou noc, on štěká na kočky, na ježky, na ptáky, na mouchy, on štěká na všechno - někdy také šílíme, protože my máme okna z ložnic a dětského pokoje na stranu, kde je pes a je to slyšet, sousedi spí na druhé straně a svého psa neslyší :mrgreen: 8)
a co s tím? pes štěká asi 7 let, a štěkali nadměrně všichni jejich psi, a co s tím naděláš? nic, velké nic - prostě to patří k životu na vesnici

Stejně tak i u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76675
18.8.23 09:08
@DaM2 píše:
Mě proto, že bydlíme hned vedle a sousedův pes štěká i na poletující list :D
:mrgreen: :mrgreen: jo dopsala jsem to samé, mě to také vadí, ale nic s tím nenadělám
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1984
18.8.23 09:08
@Halo000 píše:
Zdravím, chodíme kolem jednoho domu, kousek od naší ulice, pán tam má dva chrty. Celkem agresivní, vždy když jdeme kolem vystrči hlavy mezi mřížemi v plotě poměrně daleko skoro do půlky chodníku. A šíleně setkají a cení zuby jednou tam už takhle kousli pejska sosedce ale neřešilo se to. Když jsme ho šli upozornit tak se nám vysmál do obličeje že to není možné… Očividně je je jen otázkou času kdy kousnou třeba dítě co půjde blízko tohoto plotu. S pánem není záda řeč myslíte si že se to dá nějak řešit :nevim: :nevim: :nevim:

Vyfotila/natočila bych psy s hlavami do půl chodníku a ukázala majiteli, co se děje, když tomu nevěří, pokud by ani tak nezjednal nápravu, šla bych s tím na obec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
18.8.23 09:13
@stinga píše:

Takoví psi jsou i ve městech. Jeden takový je kousek od nás. Věčně je na balkoně a taky štěká na všechno. Lidé okolo si stěžují ale bohužel bez úspěchu. Pochodili jen u nočního klidu. V noci je naštěstí doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
18.8.23 09:19
@stinga píše:

Sousedi si pořídili papoušky a umístili je do voliéry, kterou mají přímo naproti našeho obýváku a ložnice. Kravál začne ve 4:50 a končí ve 21h. Je to paráda, když ti usne dítě a za deset minut ho vzbudí neskutečný papouščí kravál. A neuděláš s tím nic, se sousedy domluva není, policie to řešit nebude, protože někdy kravál sice začíná ve 4:50, ale někdy až 6:10,… Co je proti tomu 7 psích let, když papoušek žije i 40 let. A do toho odchov mladých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
18.8.23 09:24
@stinga píše:
já jí jen píšu, že běhat na tvrdém povrchu není zdravé,
a ti psi, o kterých se tady píše, jsou ZA plotem, ne na chodníku

Představ si, že běhám kolem Prahy a znamená to běžet kus lesem, ale abych se tam dostala, musím proběhnout nějakou vesnici. To se dalo čekat, že se od někoho dozvím, že vlastně nemám co po chodníku vůbec běhat a proč mi vadí psi štěkání. :mrgreen:
Já ty psy neznám. Nevím, jestli na konci nejsou otevřená vrata nebo díra v plotu, kde na mě ten pes vyskočí.
Minimálně se leknu, někteří psi číhají a pak skáčou na plot/začnou zuřivě štěkat atp..
Chodníku je veřejný prostor, lidem do zahrad fakt nelezu, podezrele nevypadam, maximálně bych mohla někoho opotit. Proč se tedy nemůžu v klidu, bez lekání, pohybovat po veřejném chodníku?

• Citovat
  • Upravit
76675
18.8.23 09:25
@Petr-33 píše:
Sousedi si pořídili papoušky a umístili je do voliéry, kterou mají přímo naproti našeho obýváku a ložnice. Kravál začne ve 4:50 a končí ve 21h. Je to paráda, když ti usne dítě a za deset minut ho vzbudí neskutečný papouščí kravál. A neuděláš s tím nic, se sousedy domluva není, policie to řešit nebude, protože někdy kravál sice začíná ve 4:50, ale někdy až 6:10,… Co je proti tomu 7 psích let, když papoušek žije i 40 let. A do toho odchov mladých.

tak tenhle pes má 7 let, ale jejich všichni psi nadměrně štěkali, hlavně v noci, oni tam bydlí dýl, než já jsem se narodila, takže štěkot je tam už 37 let a bude nadále :nevim:
ale papoušci mají určitě horší zvuk, to musí být hrozné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76675
18.8.23 09:27
@Svetluska55 píše:
Představ si, že běhám kolem Prahy a znamená to běžet kus lesem, ale abych se tam dostala, musím proběhnout nějakou vesnici. To se dalo čekat, že se od někoho dozvím, že vlastně nemám co po chodníku vůbec běhat a proč mi vadí psi štěkání. :mrgreen:
Já ty psy neznám. Nevím, jestli na konci nejsou otevřená vrata nebo díra v plotu, kde na mě ten pes vyskočí.
Minimálně se leknu, někteří psi číhají a pak skáčou na plot/začnou zuřivě štěkat atp..
Chodníku je veřejný prostor, lidem do zahrad fakt nelezu, podezrele nevypadam, maximálně bych mohla někoho opotit. Proč se tedy nemůžu v klidu, bez lekání, pohybovat po veřejném chodníku?

no já se obávám, že s tím beztak nejde nic dělat, nikomu nelze zakázat chovat na zahradě psa a nikdo neovlivní, že ten pes začne štěkat, když někdo běží kolem plotu - můžeme si na to jen postěžovat, tak jak si stěžujeme třeba na počasí,
a běh po tvrdém je fakt škodlivý, zeptej se jakéhokoliv ortopeda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný