Agresivní pes za plotem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42136
18.8.23 14:31
@jednoslunicko píše:
tak to tě obdivuju, já nemám nervy toto vůbec zkoušet a mimo zahradu mám psy výhradně uvázané - a to na poli i v lese. Fakt to psychicky nedávám. ale zas zahrada je velká, volnost mají, tak holt jdou na procházku u mně.

Já taky, nebo s ní vyběhne kus dcera, ať se i proběhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
18.8.23 14:35

@Havlova ja mam psy v byte, takze chodim na mista, ktera jsou prehledna a jsou tam dalsi lidi a psi dobre videt, a tam poustim na volno a cvicime a aportickujeme a blbneme. Ale „v civilizaci“ vzdy na voditku a ucim neotravovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.8.23 14:43

Skončila jsem na páté straně. Nesnáším ty agresivní psy za plotem a to z jednoho důvodu. Když jsem byla malá, vyběhla na mě takhle zpoza plotu agresivní smečka jezevčíků. Joooo, taky pořád štěkali a samo, že by nikomu neublížili :lol: jenže když měli tu možnost, tak ublížili…

Já nevím, ale žiju v Anglii a tady jsem za celou dobu neviděla, že by něčí pes ohrožoval okolí. Že by štěkali jak praštění i na šneka pohybujícího se 1cm/hodinu :roll: V Česku jsou všude samí agresivní psi, nejlépe bez vodítka a náhubku (vždyť přece nic nedělá.. Aha a proč teda vrčí a má postoj připravený k útoku??). A ještě jsou super lidi, co si postaví barák, udělají plot 50 cm vysoký a koupí psa typu dogy… Takže pes visí půl tělem přes plot do cesty. To je fakt logika toto :roll:

Podle mě by se to mělo začít více trestat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
18.8.23 14:45
@sakota píše:
@Havlova ja mam psy v byte, takze chodim na mista, ktera jsou prehledna a jsou tam dalsi lidi a psi dobre videt, a tam poustim na volno a cvicime a aportickujeme a blbneme. Ale „v civilizaci“ vzdy na voditku a ucim neotravovat.

Jinak samozřejmě pes musí být na vodítku. Pokud vás uvidí městský strážník, že máte psa na volno, určitě vás zastaví a bude to s vámi řešit. Pouze ve vyhrazených místech pro venčení může být pes na volno. I když chodíme na volno, tak ve městě si to nedovolím, ať už z důvodu hrozící pokuty, tak i z důvodu neznámého prostředí pro psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
18.8.23 14:46
@Barevné klubíčko píše:
Skončila jsem na páté straně. Nesnáším ty agresivní psy za plotem a to z jednoho důvodu. Když jsem byla malá, vyběhla na mě takhle zpoza plotu agresivní smečka jezevčíků. Joooo, taky pořád štěkali a samo, že by nikomu neublížili :lol: jenže když měli tu možnost, tak ublížili…

Já nevím, ale žiju v Anglii a tady jsem za celou dobu neviděla, že by něčí pes ohrožoval okolí. Že by štěkali jak praštění i na šneka pohybujícího se 1cm/hodinu :roll: V Česku jsou všude samí agresivní psi, nejlépe bez vodítka a náhubku (vždyť přece nic nedělá.. Aha a proč teda vrčí a má postoj připravený k útoku??). A ještě jsou super lidi, co si postaví barák, udělají plot 50 cm vysoký a koupí psa typu dogy… Takže pes visí půl tělem přes plot do cesty. To je fakt logika toto :roll:

Podle mě by se to mělo začít více trestat.

Hlavně v ČR je bohužel i všude od psů nás**ráno. Za to mohou ale páníčci. Jsou líní se ohnout pro 💩.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.8.23 15:08
@Petr-33 píše:
Tyhle argumenty mám nejraději. Můžeš přijít a psa naučit, aby to přesně takhle dělal. Budu ti u toho hrozně fandit a držet palce i na nohou. Tyhle věty často pronáší někdo, kdo se psem v životě nepracoval.

Když si takový vocas, co nezvládne psa naučit neštěkat a není schopen mu zaplatit trenéra, co jeho chyby napraví, tak si postav betonovej plot, aby lidi nemuseli přecházet na druhej chodník. Proč by tvou neschopnost mělo odnášet okolí?

• Citovat
  • Upravit
148822
18.8.23 15:09
@Janli píše:
Nedávno jsem měla chuť utlouct sousedku. Chodí tady s padesátilovým psem na volno. Pes mi začal honit kočku, já jsem po něm vystartovala a ona se jen smála, že mu ta kočka stejně nafackuje a ať to neřeším. Říkám jí, že tam mám koťata, co před ním neutečou a navíc kocoura se zlomenou packou. Jen pokrčila rameny. Že má mít podle vyhlášky psa na vodítku, že ten pes startuje i po ostatních psech….. nezájem.

Tohle nechápu, sama jsem pejskař, psa máme, ale každý majitel psa by měl mít na vědomí, že na jeho psa není každý zvědav. Náš pes ví, že nemá ke každému chodit, skákat na něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.8.23 15:10
@sakota píše:
@Janli ja jsem sama kynolog a takoehlemajitelepsu bych taky bila po hlave. Jako ano, je to zvire a i kdyz s nim clovek dela a snazi se, nekdy se neco muze nepovest a pes utect a cokoliv - ale pak se vzdy se sklopenyma usima omlouvam a priste si dam sakra pozor, at se to nestane znova, a na dotycnem problemu pracuju. Takze chapu, ze nekteri lide cloveka stvou i mezi majitelema psu, to me take.

Bohužel tady to je záležitost jen paničky. Ten pes je jinak velmi dobře vycvičený. Pokud jde s pánem, tak si nedovolí na tu kočku ani zavrčet.

• Citovat
  • Upravit
1229
18.8.23 15:11
@Janli píše:
Když si takový vocas, co nezvládne psa naučit neštěkat a není schopen mu zaplatit trenéra, co jeho chyby napraví, tak si postav betonovej plot, aby lidi nemuseli přecházet na druhej chodník. Proč by tvou neschopnost mělo odnášet okolí?

Však to píšu, přijď mi to ukázat. Zřejmě tomu velmi dobře rozumíš. Nebo že bys na diskusi dokázala štěkat úplně stejně jako ten pes za plotem? Možná by se ti taky hodil nějaký trenér. Proč by tvou neschopnost se ovládat mělo odnášet okolí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17955
18.8.23 15:12
@topazio píše:
Hlavně v ČR je bohužel i všude od psů nás**ráno. Za to mohou ale páníčci. Jsou líní se ohnout pro 💩.

tak to jsi nebyla v Belgii. Zlaty Cesko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.8.23 15:24
@Petr-33 píše:
Však to píšu, přijď mi to ukázat. Zřejmě tomu velmi dobře rozumíš. Nebo že bys na diskusi dokázala štěkat úplně stejně jako ten pes za plotem? Možná by se ti taky hodil nějaký trenér. Proč by tvou neschopnost se ovládat mělo odnášet okolí?

Nepotřebuju tomu rozumět. Nemám psa. Tomu mají rozumět majitelé psů, když si je pořizují. Já mám zbraň a taky neočekávám od okolí, že mi ji bude tolerovat nezajištěnou, nabitou a povalující se kolem domu a že mi budou tolerovat střelbu. A taky jim nebudu říkat, ať mi předvedou, jak se mám chovat. Moje zbraň, moje odpovědnost. Tvůj pes, tvůj problém.

• Citovat
  • Upravit
744
18.8.23 16:26

Chápu ze vadí pokud plot není v pořádku a hrozí, ze by pes něco mohl udělat ale jinak :nevim: bydlime u lesa (žádný chodník) a já zase nesnáším lidi, kteří si stoupnou a na toho psa čumí… co jako čekají, ze se stane… že když si ho budou prohlížet jako svatej obrázek, ze bude držet hubu. :zed: štěkot je přirozený projev psa, takže nevidím důvod ho mírnit, kuli někomu, kdo jde okolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
18.8.23 16:57
@Semtex píše:
Jak já mám vědět, proč se ti na psa vrhají nějací lidé? :lol: Já se na žádný psy nevrham ani omylem a kdyby se ani zadni psi nevrhali na mě a na mě děti, byla bych naprosto spokojena :mrgreen: stačilo by mi, kdyby mě pejskari i jejich psi naprosto ignorovali. Proč lidi nechávají strkat psy čenichy do kolemjedoucich kočárků? :nevim: nebo proc pejskari vysvětluji cizím osobám, ze jejich pes je hodny? Co je komu po tom, kdo se jich na to ptá? :lol:

Zrovna dneska takhle začalo ječet mé mimino po nečekaném oblízání nožek. Hrozně se mu to nelíbilo a já ani nestihla zareagovat. Jinak do teď mu psy nevadili. Starší se už po několikátém nechtěném oblízání tváře taky bojí a dřív se nebál. A co mě je po tom, že jsou hodní? Nemají co vstupovat do osobního prostoru mých dětí a kohokoliv oblizovat :nevim:. Už jsem zažila i paní, která táhla pejska za vodítko k mým dětem, ať si ho pohladí, i když o to nikdo nestál, i když jsem řekla, ať to nedělá, že se bojí. Tak samozřejmě tím spíš, ať si pohladí… :zed: Někteří lidi jsou fakt mimo.

• Citovat
  • Upravit
25121
18.8.23 17:46
@Petr-33 píše:
Sousedi si pořídili papoušky a umístili je do voliéry, kterou mají přímo naproti našeho obýváku a ložnice. Kravál začne ve 4:50 a končí ve 21h. Je to paráda, když ti usne dítě a za deset minut ho vzbudí neskutečný papouščí kravál. A neuděláš s tím nic, se sousedy domluva není, policie to řešit nebude, protože někdy kravál sice začíná ve 4:50, ale někdy až 6:10,… Co je proti tomu 7 psích let, když papoušek žije i 40 let. A do toho odchov mladých.

A teď si vem, že si pořídí papouška kakadu, ten se může dožít až 120 let :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76727
18.8.23 17:50
@MartinaIrena píše:
A teď si vem, že si pořídí papouška kakadu, ten se může dožít až 120 let :mrgreen:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný