Agresivní pes za plotem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
19.8.23 14:07

Ani nedocitam, to nema cenu.

Dneska vadi kokrhajici kohout, kocky, vrestici ptaci, kombajny na polich a neposekana trava podle pravitka.

Lide uplne ztratili zakladni vztah k prirode, zivym tvorum, prostredi okolo sebe.

Pokud se jednotlivci budou chovat jako paka, kterym je tohle vsechno fuk, zadne regule to nespravi.
Proste na absenci tohohle vztahu, bez ktereho se zadni zivi tvorove neobejdou, jednou vymrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13974
19.8.23 15:59
@Lucie_Sx píše:
Ani nedocitam, to nema cenu.

Dneska vadi kokrhajici kohout, kocky, vrestici ptaci, kombajny na polich a neposekana trava podle pravitka.

Lide uplne ztratili zakladni vztah k prirode, zivym tvorum, prostredi okolo sebe.

Pokud se jednotlivci budou chovat jako paka, kterym je tohle vsechno fuk, zadne regule to nespravi.
Proste na absenci tohohle vztahu, bez ktereho se zadni zivi tvorove neobejdou, jednou vymrem.

Víš, že běžně na vesnici, když byl kohout agresivní, tak ho dali na pekáč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14613
19.8.23 16:16
@Lucie_Sx píše:

Hele ani s temi vztahy se to nemá přehánět. Ex kdysi pracoval v Izraeli a tam pobihala volně spousta psu, normálně bez nahubku mezi lidma v tom jejich kibucu. A víš, proč nikomu nic většinou nedělali? Kdyby si některý z nich troufl napadnout člověka, normálně ho před ostatními na místě odstřelili.

Stejně jako s tím kohoutem, to měla kdysi babička a někoho napadnul a hned večer se vařil :lol: totéž koza. Potrkala její babičku a pak ji jedli týden.

Kdyby tě nějaký cizi člověk na ulici neprijemne atakoval, das se s nim do druzneho hovoru a začneš pracovat na zlepšeni vaseho vztahu a svého vztahu k lidem? :lol: pravděpodobně vycítil, ze lidi nemáš rada, a tak tě napadl, jak se říká u těch psu často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
19.8.23 18:03

@Semtex my měli trkacího berana roky :nevim: Nikdo ho na pekáč nerval.
Navíc chování psa je vždy důsledek lidi. Proč by nezodpovědné lidí měl odnesete ten pes?
Navíc tedy kolikrát stačí jiný/ zdravý způsob vedení a ze psa se může stát normální pes.

No třeba ve Španělsku se do dneška chrti normálně utrácejí. Nemusí ani nic udělat.

• Citovat
  • Upravit
148760
19.8.23 18:16
@sakota píše:
@Janli Ver, ze nas, zodpovedne majitele psu, tostve jeste o to vic, ze ty pitom..ci hazi spatne svetlo na vsechny. Ano, necham po psovi bobek lezet- ve vysokem bodlaci a koprivach na takovem divokem placku za sidlistem, kam chodime vencit, a kam si netroufnu ani ja dospela, necekam, ze by tam lezly deti. V sidlisti sbiram vzdy, obcas zapomenu sacek a radsi sbiram do papuiroveho kapesnicku, nez abych to tam enchala lezet, nebo jako socka hrabu v kontejneru na plasty nejaky sacek, jen aby to tam nezustalo. A pak si tady o sobe ctu, jak jsou pejskari hrozny prasata a je mi do palce, proc se teda namahat.

Je to o lidech, jako všechno. Taky se mi stalo že se náš pes vykadil podruhé a my neměli už sáček, tak jsem stála u exkrementu i se psem a kluk běžel do dávkovače pro pytlík. Šla kolem baba a začala nadávat, že určitě to tam necháme, ne asi, proto u toho stojím a čumím na to :roll: Přitom v té době chodil po sídlišti nabušenec s dvěma pitbulama a ten nesbíral, nechal to tam, kde se mu psi vykadili. Toho se každý bál a neřekl mu nic, na ženskou si ale dovolím. Já mu to jednou řekla, když se jeho psi vykadili přímo u našeho baráku, jestli by to nemohl sebrat, že tu běhají děti. Ani se neotočil, buran blbej. Naštěstí už tady nebydlí.

Příspěvek upraven 19.08.23 v 18:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148760
19.8.23 18:17
@Pidulka1991 píše:
Víš, že běžně na vesnici, když byl kohout agresivní, tak ho dali na pekáč?

Babiččin kohout když mi vlítl na hlavu, byla jsem sehnutá u něčeho už ani nevím proč, tak šel :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148760
19.8.23 18:20

@kocourGarfield utrácení chrtů když už nemůžou závodit je teda hnus hnusů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
19.8.23 18:56
@kocourGarfield píše:
Navíc chování psa je vždy důsledek lidi. Proč by nezodpovědné lidí měl odnesete ten pes?
Navíc tedy kolikrát stačí jiný/ zdravý způsob vedení a ze psa se může stát normální pes.

To vytučnené je síce pravda, ale často je to dôsledok toho nezodpovedného človeka, ktorý odchoval vrh z dvoch labilnych rodičov. Tomu potom nemusí pomôcť ani zdravý spôsob vedení aby ten pes bol normálny bezpečný spoločník. A že takých teraz po covide je všade plno :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
19.8.23 19:58

@Anna766 ano je. Můžeme pokračovat dál. Psi v romských osadách na Slovnesku, atd… @Elfido
Měla jsem rozepsaný příspěvek ještě než jsi to napsala, ale smazala jsem ho. Nemám náladu na kolečko co se tu snese, protože celé je to o "fuj fuj, pejskaři ". Ono tedy i labilní psi se dají mít ( fungovat) za určitých podmínek - zkušený chovatel, vhodné prostředí, atd…
Ale je to velmi, velmi náročné, a není to pro každého. Bohužel si ti spousta lidí neuvědomí. A jsme znova na začátku.

Jak se tu někdo ptal. Naši psi nečůrají po plotech, fasádách. Kupodivu ani nevadí uprostřed chodníku a vždy po nich sbíráme.
Naštěstí mám hodné psy ( plně socializované) nikoho neotravující, nestěkající na lidi. Mohla bych psát romány kolik lidí jde a jen tak si je pohladí. Děti, které se k nim hrnou, protože " oni jsou tak krásný ". :zed:

• Citovat
  • Upravit
148760
19.8.23 20:13

@kocourGarfield nebydlíme přímo ve městě, ale na jeho určitém kraji, a v našem městě je hodně zeleně, jsme vlastně město uprostřed lesů, takže tu chodíme venčit mimo, pes není ani zvyklý očůrávat domy. Máme tu okolo možnost jít se psem do přírody a tam ho pustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.8.23 21:50
@Pidulka1991 píše:
Víš, že běžně na vesnici, když byl kohout agresivní, tak ho dali na pekáč?

Nepisu prece o agresivnim kohoutovi, ale kohout kokrha a pes steka, je to uplne normalni.

Pes, ktery steka na kolemjdouci, se chova zcela normalne a prirozene a je total blbost ho nejak preucovat a zakazovat mu to, ani to nejde.

Jak jsem psala, pokud to nejaky pes prehani a fakt se chova jako magor, ktery rve zubama pletivo, tak holt udelat plny nepruhledny plot a vyreseno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
19.8.23 21:57
@Lucie_Sx píše:

1.kouhouti, kombajny, ptáci ani neposekaná tráva mi nevadí.
2.vadí mi agresivní a vřeštíci psi za plotem, co mě obtěžují a útočí na mě i když jdu po veřejným prostranství.
3. Pes není nic přirozenýho, vyšechtil ho člověk a tak by se měl postarat o jeho výchovu.
4. Že si pořídíš pastevce do pro něj nepřirozenýho prostředí, to je tvoje de. bilita, tak se laskavě postarej o to, aby neobtěžoval svojí frustrací všechny okolo.

• Citovat
  • Upravit
34322
20.8.23 01:00
@Janli píše:
2.vadí mi agresivní a vřeštíci psi za plotem, co mě obtěžují a útočí na mě i když jdu po veřejným prostranství.
3. Pes není nic přirozenýho, vyšechtil ho člověk a tak by se měl postarat o jeho výchovu.
4. Že si pořídíš pastevce do pro něj nepřirozenýho prostředí, to je tvoje de. bilita, tak se laskavě postarej o to, aby neobtěžoval svojí frustrací všechny okolo.

Prace pastevce je hlidat. I v zemi puvodu je cast psu u stad a cast normalne ve vesnicich. Takze tenhle bod si muzes skrtnout.

Muj pes je urcen na ochranu osob a majetku, predpokladam, ze zadny kolemjdouci mi tady dobrovolne hlidkovat nebude.

Nehlede na tvou neschopnost chapat psany text, kdy pisu, ze pes sice steka, ale velmi malo, rozumne a rozhodne tim nikoho neobtezuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
20.8.23 17:48
@Janli píše:
4. Že si pořídíš pastevce do pro něj nepřirozenýho prostředí, to je tvoje de. bilita, tak se laskavě postarej o to, aby neobtěžoval svojí frustrací všechny okolo.

Holka, z tebe strika nenavist na vsechny strany. Psi jsou jen zastupny problem. Neco s tim delej.
Nas pes bude u branky stekat, s tim se smir. Podle zpusobu poznam, jestli k nam jde nekdo znamy nebo cizi. S tim se smir ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.8.23 17:51
@jednoslunicko píše:
H9lka, z tebe strika nenavist na vsechny strany. Psi jsou jen zastupny problem. Neco s tim delej.

Ale jdi ty brepto….. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný