Agresivní pes za plotem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76715
18.8.23 09:29
@amalka3455 píše:
Vyfotila/natočila bych psy s hlavami do půl chodníku a ukázala majiteli, co se děje, když tomu nevěří, pokud by ani tak nezjednal nápravu, šla bych s tím na obec.

fakt bych chtěla vidět psy s hlavami do půl chodníku :palec: to budou asi opravdu nějací psi žirafovití, nějaký nový vzácný druh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42111
18.8.23 09:33
@Svetluska55 píše:
Představ si, že běhám kolem Prahy a znamená to běžet kus lesem, ale abych se tam dostala, musím proběhnout nějakou vesnici. To se dalo čekat, že se od někoho dozvím, že vlastně nemám co po chodníku vůbec běhat a proč mi vadí psi štěkání. :mrgreen:
Já ty psy neznám. Nevím, jestli na konci nejsou otevřená vrata nebo díra v plotu, kde na mě ten pes vyskočí.
Minimálně se leknu, někteří psi číhají a pak skáčou na plot/začnou zuřivě štěkat atp..
Chodníku je veřejný prostor, lidem do zahrad fakt nelezu, podezrele nevypadam, maximálně bych mohla někoho opotit. Proč se tedy nemůžu v klidu, bez lekání, pohybovat po veřejném chodníku?

Vadí jim ten běh, si myslím.
Náš pes skoro neštěká, v porovnání se sousedovic. Štěká jen na neznámé lidi lezoucí k naší brance (není tam chodník, ten je naproti, tak mají chodit po něm), na lidi na eletrokoloběžkách a elektrovozících a na některé psy. Na lidi jdoucí po chodníku z druhé strany domu neštěká. Ale spolehlivě řve na opilce z ubytovny pro sociálně slabší, kteří chodili močit k sloupu před barákem (to poznala i v domě). Hezky je to odnaučila, holka jedna šikovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42111
18.8.23 09:36
@stinga píše:
fakt bych chtěla vidět psy s hlavami do půl chodníku :palec: to budou asi opravdu nějací psi žirafovití, nějaký nový vzácný druh

Do půli asi ne. Ale zrovna chrti mají malé hlavy a dlouhé krky. A ve spojení s velkými mezerami.
Opravdu mě pokousal vlčák, šla jsem po chodníku a rozhodně jsem nelezla skoro plotě. Ten ale neštěkal, rovnou kousal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
18.8.23 09:37
@stinga píše:
naši sousedi mají psa vlčáka na dvoře, ten pes štěká téměř celý den a téměř celou noc, on štěká na kočky, na ježky, na ptáky, na mouchy, on štěká na všechno - někdy také šílíme, protože my máme okna z ložnic a dětského pokoje na stranu, kde je pes a je to slyšet, sousedi spí na druhé straně a svého psa neslyší :mrgreen: 8)
a co s tím? pes štěká asi 7 let, a štěkali nadměrně všichni jejich psi, a co s tím naděláš? nic, velké nic - prostě to patří k životu na vesnici

Já si vlastně ani nikomu stěžovat nemůžu, jelikož mám 3 živé děti a urvanyho kohouta za plotem, takže my jsme si se sousedy kvit. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
18.8.23 09:40
@stinga píše:
naši sousedi mají psa vlčáka na dvoře, ten pes štěká téměř celý den a téměř celou noc, on štěká na kočky, na ježky, na ptáky, na mouchy, on štěká na všechno - někdy také šílíme, protože my máme okna z ložnic a dětského pokoje na stranu, kde je pes a je to slyšet, sousedi spí na druhé straně a svého psa neslyší :mrgreen: 8)
a co s tím? pes štěká asi 7 let, a štěkali nadměrně všichni jejich psi, a co s tím naděláš? nic, velké nic - prostě to patří k životu na vesnici

To je jako ve Francii. Tam se léta soudili kvůli kohoutovi. Majitelka kohouta nakonec vyhrála. :lol:
U nás nejvíc štěkají tzv. šuličky, malí psi a paradoxně retrívři, které má každý zafixované jako milouše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
18.8.23 09:44
@DaM2 píše:
Já si vlastně ani nikomu stěžovat nemůžu, jelikož mám 3 živé děti a urvanyho kohouta za plotem, takže my jsme si se sousedy kvit. :D

My bydlíme ve městě, ve vilové čtvrti a kohout tady kokrhá taky. :lol: Sousedi je chovají léta. Tento kokrhá v devět a tři odpoledne. :mrgreen:
Kohout, kterého měli před tím, kokrhal v jedenáct v noci, ten šel brzo na pekáč, budil je taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
18.8.23 09:46
@Sylvania 333 píše:
My bydlíme ve městě, ve vilové čtvrti a kohout tady kokrhá taky. :lol: Sousedi je chovají léta. Tento kokrhá v devět a tři odpoledne. :mrgreen:
Kohout, kterého měli před tím, kokrhal v jedenáct v noci, ten šel brzo na pekáč, budil je taky.

Nás má tendenci řvát v 6:15 ráno..prostě je hold čas vstávat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.8.23 10:13
@Petr-33 píše:
Sousedi si pořídili papoušky a umístili je do voliéry, kterou mají přímo naproti našeho obýváku a ložnice. Kravál začne ve 4:50 a končí ve 21h. Je to paráda, když ti usne dítě a za deset minut ho vzbudí neskutečný papouščí kravál. A neuděláš s tím nic, se sousedy domluva není, policie to řešit nebude, protože někdy kravál sice začíná ve 4:50, ale někdy až 6:10,… Co je proti tomu 7 psích let, když papoušek žije i 40 let. A do toho odchov mladých.

Policie to neřeší, protože se jedná o občansko právní spor. Můžeš požádat hygienu o změření míry hluku a pak se obrátit na soud.

• Citovat
  • Upravit
14611
18.8.23 10:14
@stinga píše:
Já nějak vůbec nechápu problém - proč tolika lidem vadí štěkající pes ZA PLOTEM? :roll:

No protože je agresivní a vzbuzuje strach. Není to ani nějaky druh obrany, protože ti psi nemají co bránit veřejný chodník před chodci, kteří ho oprávněně užívají. :lol: bránit mají až vlastní pozemek. Jako by tam za tím plotem pobíhal nějaký blázen s nožem a řval na lidi nějaké nesmysly, to je to samý. Je jen otázka času, kdy vyleze nebo uteče a někoho napadne.

Příspěvek upraven 18.08.23 v 10:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42111
18.8.23 10:18
@Janli píše:
Policie to neřeší, protože se jedná o občansko právní spor. Můžeš požádat hygienu o změření míry hluku a pak se obrátit na soud.

V případě hluku vydávaného zvířaty ovšem nebude připadat do úvahy přestupek podle zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví, jelikož podle jeho § 30 odst. 2 není považován hlasový projev zvířete za hluk. - citace.

Příspěvek upraven 18.08.23 v 10:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8104
18.8.23 10:26
@Petr-33 píše:
Sousedi si pořídili papoušky a umístili je do voliéry, kterou mají přímo naproti našeho obýváku a ložnice. Kravál začne ve 4:50 a končí ve 21h. Je to paráda, když ti usne dítě a za deset minut ho vzbudí neskutečný papouščí kravál. A neuděláš s tím nic, se sousedy domluva není, policie to řešit nebude, protože někdy kravál sice začíná ve 4:50, ale někdy až 6:10,… Co je proti tomu 7 psích let, když papoušek žije i 40 let. A do toho odchov mladých.

Tohle znám a to je peklo. O pár vesnic dál mají voliéru s množírnou papoušků situovanou tak, že jde proti mírnému údolíčku, kde jsou naproti v protisvahu baráky. Je mi těch lidí v protisvahu líto, protože to je šílený kravál, který trvá celé dny. Občas razíme kolem v rámci výletů a stačí mi ten čas, než se dostaneme někam z dosahu. Podle toho, že tam mají všude mraky cedulí, že je prostor hlídán kamerami odhaduji, že už se ten kravál někdo ze sousedů snažil vyřešit po svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
18.8.23 11:12
@Semtex píše:
No protože je agresivní a vzbuzuje strach. Není to ani nějaky druh obrany, protože ti psi nemají co bránit veřejný chodník před chodci, kteří ho oprávněně užívají. :lol: bránit mají až vlastní pozemek. Jako by tam za tím plotem pobíhal nějaký blázen s nožem a řval na lidi nějaké nesmysly, to je to samý. Je jen otázka času, kdy vyleze nebo uteče a někoho napadne.Příspěvek upraven 18.08.23 v 10:18

I když máš nějakého šílence, který pobíhá za plotem s nožem, nikdo s tím nic neudělá. A nebude se s tím dělat něco, dokud se něco nestane. Takže i když místo psa bude kolem plotu pobíhat nějaký člověk a bude místo štěkání řvát, tak si nemyslím, že by to někdo řešil. Lekat lidi můžou i děcka v rámci nějaké své hry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
18.8.23 11:30
@Petr-33 píše:
I když máš nějakého šílence, který pobíhá za plotem s nožem, nikdo s tím nic neudělá. A nebude se s tím dělat něco, dokud se něco nestane. Takže i když místo psa bude kolem plotu pobíhat nějaký člověk a bude místo štěkání řvát, tak si nemyslím, že by to někdo řešil. Lekat lidi můžou i děcka v rámci nějaké své hry.

No však jo, to píšu, že je to to samy :lol: nikdo s tím nic nenadela, ale je to dost obtěžující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.8.23 11:33

Ať si pes za plotem dělá co chce, ale ať štěká na ty, kdo ten plot přeskočí. Pes nemá co reagovat na člověka na chodníku, který je veřejným prostranstvím. Člověk a především děti mají právo se pohybovat po obci bez strachu a neustálýho obťežování řevem. Zajímala by mě, jak by se těm majitelům líbilo, kdyby jim každý kolemjdoucí zazvonil u dveří a začal na ně řvát několik minut v kuse. Vlastně stejná situace……
A ty rady tady přejít na jiný chodník nebo jím jinudy….. :roll: pomátli jste se? Když budou na obou stranách agresivní psi, to mám jít středem ulice? Nebo kličkovat z chodníku na chodník? Nebo pro sychr chodit po polích….bohužel i tam mě obtěžují volně pobíhající psi. Kvůli jedné agresivní kolii a vymatlané paničce jsme museli přestat chodit na cyklostezku. Kdy už si čoklaři uvědomí, že jejich psi nemají nikoho obtěžovat?

• Citovat
  • Upravit
1984
18.8.23 11:35
@stinga píše:
fakt bych chtěla vidět psy s hlavami do půl chodníku :palec: to budou asi opravdu nějací psi žirafovití, nějaký nový vzácný druh

Myslela jsem to tak, že má zdokumentovat situaci, kterou považuje za nebezpečnou a pak řešit dál. Jinak chrta jsme měli v rodině a kde by náš jezevčíkovec hlavu neprostrčil, tak ona o 14 kg větší čuba by jí protáhla v pohodě, oni jsou takoví placatí. Takže situaci, že pes prostrčí hlavu plotem a otravuje kolemjdoucí, si dokážu představit, i když ne tak, jak je to popsáno v úvodním příspěvku. Ale i tak to beru tak, že to, že si něco neumím představit, ještě neznamená, že se to nemůže stát. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný