Agresivní pes za plotem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
17.8.23 23:29
@Janli píše:
Jo, díky takovým, jako jsi ty, opravdu lidi psy tráví. Fakt jsme všichni děsně zvědavý na uštěkaný psy. Jak šíleně leze na nervy pes, co v sousedství štěká a štěká, kdykoliv někdo projde okolo, to ví jen ten, co to musí strpět. Uvědomuješ si, že tímhle porušuješ zákon? Že nesmíš okolí obtěžovat? Hrozná bezohlednost…. :roll:
A nakonec to odnese pes, když někomu z toho rupne v hlavě.

Neobtezuje. Zasteka, jen kdyz nekdo prochazi kolem.

A od te doby, co se vsude krade a u nas ne, jsou za to sousedi fakt vdecni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.8.23 23:33
@Janli píše:
Vidíš, a největší zdejší expertka na výcvik psů se tím tady ještě chlubí….. :roll:

Nechlubim, popisuju realitu.
Mam pastevce a ti proste hlidaji. Kecat mu do toho fakt nebudu.
A zatimco muj pes steka 5 vterin a ztichne, sousedovic smecka pidipsu steka jeste dalsich 10 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.8.23 23:36
@Lenia_Lenia píše:
Tí čo tvrdia, že je normálne, aby pes za plotom na každého agresívne štekal lebo predsa stráži..
By ma zaujímalo koľko z tých psov je aj naozaj vycvičených lebo verím tomu, že väčšine takýmto psom by stačilo hodiť cez plot dobrotu so žiletkami a bolo by po strážení 🤦‍♀️ Nie, nikdy by som zvieraťu neublížila!!! Ale k stráženiu patrí aj riadna sebakontrola, výcvik a nie nezmyselné štekanie na všetko, pričom prípadný zlodej/zlý človek by si s tým „strážcom“ vedel napr. tými žiletkami raz dva poradiť, prípadne by možno ani ublíženie nebolo treba a stačila by nejaká dobrá surová kosť, s ktorou sa zabaví a so zlodejom skamoší… Tak by ma zaujímalo či tí argumentujúci strážením majú aj toto zmáknuté… Lebo aj taká schopnosť k strážnemu psovi patrí…
Nehovoriac o tom, že je na mieste, aby pes bránil územie až po tom čo sa človek k bráne/pozemku fakt blíži, a nie aby štekal aj na prechádzajúceho človeka x metrov ďalej, ktorý sa tým smerom ani len nepozerá.. :nevim: :nevim: :nevim: Čo je tiež o výcviku…

Pastevec nemusi byt vycviceny. Ten to ma v sobe. Ma v hlave teritorium a to hlida. Stekot se lisi podle toho, co se deje, jak je vetrelec daleko atd. Pokud se nic nedeje, rychle utichne.
Tihle psi proste fungujou, vse ma smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
17.8.23 23:44

Dost často běhám přes různé vesnice a řekněte mi tedy, kudy se mám pohybovat..
Když už je chodník, tak tam na mě vyskakuji „hlidaci“ psi, kteri mě kolem plotu pronásledují a stekaji…
Na silnici mě přejede auto nebo cyklista.
Proč tito psi hlídají veřejný chodník? Do jejich prostoru nijak nezasahuju, jen se pohybuju okolo.

• Citovat
  • Upravit
13010
17.8.23 23:46
@Svetluska55 píše:
Když už je chodník, tak tam na mě vyskakuji „hlidaci“ psi, kteri mě kolem plotu pronásledují a stekaji…
Proč tito psi hlídají veřejný chodník? Do jejich prostoru nijak nezasahuju, jen se pohybuju okolo.

protože jsou jejich majitelé naprostí idioti

:nevim:

bohužel, realita je takto prostá

a současně vlastně neřešitelná

/ v jiných zemich řešitelná a běžně řešená, v čr samozřejmě bez vyhlídek /

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.8.23 23:46
@Svetluska55 píše:
Proč tito psi hlídají veřejný chodník? Do jejich prostoru nijak nezasahuju, jen se pohybuju okolo.

Tak to neres, ne? Jsou za plotem.

Les, pole, louky u vas nemate?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.8.23 23:50
@Borrealis píše:
protože jsou jejich majitelé naprostí idioti

/ v jiných zemich řešitelná a běžně řešená, v čr samozřejmě bez vyhlídek /

Jake jine zeme?
Treba ty, kde se psi jeste pohybuji volne?
Nebo zeme, kde krome psu maji jeste dvoumetrove ploty s bodci, kamery a ostnate draty, protoze kriminalita?

Dneska nemit psa, tak je kradez veci ze zahrady jen otazkou casu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
18.8.23 00:02
@Lucie_Sx píše:
Pastevec nemusi byt vycviceny. Ten to ma v sobe. Ma v hlave teritorium a to hlida. Stekot se lisi podle toho, co se deje, jak je vetrelec daleko atd. Pokud se nic nedeje, rychle utichne.
Tihle psi proste fungujou, vse ma smysl.

Takže bez výcviku šteká až vo chvíli kedy sa človek k teritóriu naozaj blíži s cieľom naň vniknúť? V prípade kedy človek len tak prechádza okolo pozemku je ticho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
18.8.23 00:04
@Lucie_Sx píše:
Tak to neres, ne? Jsou za plotem.Les, pole, louky u vas nemate?

Když jdu po chodníku kolem plotu a najednou na mě vyjede štěkajíci pes, tak to považuji za extrémní případ nevychovanosti majitele!
Většinou zařvu na toho čokla „chcípni, potvoro“ a myslím to upřímně :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
18.8.23 00:04

A jo vlastně, takže opravuji

protože jsou jejich majitelé naprostí BEZOHLEDNÍ idioti

/ v jiných zemích jako např. Švýcarsko, USA, země německého okruhu…Nizozemí… řešitelná a i běžně řešená, v čr samozřejmě bez vyhlídek /

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
18.8.23 00:06
@Lenia_Lenia píše:
Takže bez výcviku šteká až vo chvíli kedy sa človek k teritóriu naozaj blíži s cieľom naň vniknúť? V prípade kedy človek len tak prechádza okolo pozemku je ticho?

Stekne i na prochazejiciho, ale parkrat a sleduje, co dela, nelita kolem plotu.
Pokud nekdo zastavi a saha na plot, tak uz je coro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
18.8.23 00:09
@Lucie_Sx píše:
Stekne i na prochazejiciho, ale parkrat a sleduje, co dela, nelita kolem plotu.
Pokud nekdo zastavi a saha na plot, tak uz je coro.

V tom prípade nesúhlasím s výrokom, že nemusí byť cvičený. Vychovaný strážny pes nemá potrebu šteknúť na všetko čo mu prejde pred očami. O tom, že bez výcviku sa určite nedá hovoriť o nejakej sebakontrole (ne/zožratie niečoho čo by mu človek cez plot hodil) ani nehovorím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
18.8.23 00:11
@Tom_Sedunor píše:
Když jdu po chodníku kolem plotu a najednou na mě vyjede štěkajíci pes, tak to považuji za extrémní případ nevychovanosti majitele!
Většinou zařvu na toho čokla „chcípni, potvoro“ a myslím to upřímně :,(

On je dost rozdil, pokud pes stoji u branky, sleduje a parkrat stekne, nez kdyz lita kolem plotu, ceni tesaky a litaji sliny.
To druhe nastesti neni uplne bezne. Spis to dela pes na psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
18.8.23 00:14
@Lucie_Sx píše:
On je dost rozdil, pokud pes stoji u branky, sleduje a parkrat stekne, nez kdyz lita kolem plotu, ceni tesaky a litaji sliny.
To druhe nastesti neni uplne bezne. Spis to dela pes na psa.

Jo, ale nejsem pes a stalo se mo to mockrát… a málem jsem se… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
18.8.23 00:15
@Lenia_Lenia píše:
V tom prípade nesúhlasím s výrokom, že nemusí byť cvičený. Vychovaný strážny pes nemá potrebu šteknúť na všetko čo mu prejde pred očami. O tom, že bez výcviku sa určite nedá hovoriť o nejakej sebakontrole (ne/zožratie niečoho čo by mu človek cez plot hodil) ani nehovorím.

Mam takovy pocit, ze jsi zadneho normalniho strazneho psa nevidela v akci, jinak bys tohle nemohla napsat.

Sluzebni psi jsou cviceni k obrane za ucasti pana.
To, jak se takovy pes chova sam na zahrade, moc vycvikem neovlivnis.
A pastevec neni sluzebni pes, resp. toho to ucit vubec nemusis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný