Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Lucie_Sx píše:
Ostreho psa povazuju za zaklad bezpecnosti.
A ano, kdyz jde nekdo kolem, steka.
Ale plot je zabezpeceny tak, ze hubu neprostrci.Vyfot to a zajdi podat podnet na mestsky urad.
Jo, díky takovým, jako jsi ty, opravdu lidi psy tráví. Fakt jsme všichni děsně zvědavý na uštěkaný psy. Jak šíleně leze na nervy pes, co v sousedství štěká a štěká, kdykoliv někdo projde okolo, to ví jen ten, co to musí strpět. Uvědomuješ si, že tímhle porušuješ zákon? Že nesmíš okolí obtěžovat? Hrozná bezohlednost…. ![]()
A nakonec to odnese pes, když někomu z toho rupne v hlavě.
@Janli píše:
Jo, díky takovým, jako jsi ty, opravdu lidi psy tráví. Fakt jsme všichni děsně zvědavý na uštěkaný psy. Jak šíleně leze na nervy pes, co v sousedství štěká a štěká, kdykoliv někdo projde okolo, to ví jen ten, co to musí strpět. Uvědomuješ si, že tímhle porušuješ zákon? Že nesmíš okolí obtěžovat? Hrozná bezohlednost….
A nakonec to odnese pes, když někomu z toho rupne v hlavě.
Mě zas obtěžuje řev dětí pod okny a snažím se mít porozumění.
@Eliška píše:
otrávené bonbóny ![]()
@Janli Jojo, tyhle agresivní psy úplně nenavidim, jednoho máme poblíž a shodou okolnosti se mi na chodníku zrovna u jejich plotu porouchal kočárek a musela jsem ho spravovat. No prala jsem si, ať ta se ta bestie vzteky zvencne a natáhne backory, ale nestalo se bohužel. Garáž měli otevřenou, ale ze by někdo vylezl a odvolal ho, ať mi dá pokoj, to ne. Majitele takových psu totiž bývají většinou ko.oti.
@Eliška píše:
To je ale rozdíl…
Taky nesnáším uštěkané psy
. Ale stejně s tím nic dělat nejde. Nejlepší jsou ty, co štěkají v noci na každý padající list nebo spustí o páté ráno a neumí přestat
. Jednou jsem bydlela kolem chlápka, který měl pořád venku 3 čivavy. To bylo pro všechny sousedy žůžo.
Děti pod okny obvykle v noci nebo o páté neřvou
. A když jo, je hodně veliká šance, že za chvíli z toho vyrostou
.
Příspěvek upraven 17.08.23 v 21:45
Opravdový hlídací pes se nechová jako hysterka, ale zakročí, až když někdo vstoupí na jeho území. Většina těch uňafaných nerváků bez výcviku jsou stejně na hlídání k ničemu, protože za špekáček provedou zloděje po pozemku a ještě mu při odchodu radostně zapanáčkují, aby byl další buřtík.
@rmot známá má kamaráda, který má na hlídání kavkazského ovčáka. Prý neštěká, lidi i pustí dovnitř, ale už ne pryč. Shodí je na zem, znehybní a čeká na odvolání. Jednou takhle jednoho kámoše držel hodinu, protože zrovna nikdo nebyl doma. Když se zkusil hnout, tak šílené zavrčení a tlama u ksichtu. A chlápek se diví, že ho nikdo nechce navštívit, vždyť pes jenom stráží, ale nekouše
.
@Capelucia píše:
@rmot známá má kamaráda, který má na hlídání kavkazského ovčáka. Prý neštěká, lidi i pustí dovnitř, ale už ne pryč. Shodí je na zem, znehybní a čeká na odvolání. Jednou takhle jednoho kámoše držel hodinu, protože zrovna nikdo nebyl doma. Když se zkusil hnout, tak šílené zavrčení a tlama u ksichtu. A chlápek se diví, že ho nikdo nechce navštívit, vždyť pes jenom stráží, ale nekouše.
To jsem přesně měl na mysli
A takového fakt buřtem neuplatíš, protože má naučené jednání, ze kterého neuhne.
@rmot píše:
Opravdový hlídací pes se nechová jako hysterka, ale zakročí, až když někdo vstoupí na jeho území. Většina těch uňafaných nerváků bez výcviku jsou stejně na hlídání k ničemu, protože za špekáček provedou zloděje po pozemku a ještě mu při odchodu radostně zapanáčkují, aby byl další buřtík.
Tohle bych podepsala. Psy miluju, ale kdyz slysim, jak pes rve na vsechny, co mu jdou okolo plotu, a jeste je za to chvaleny, ze hlida, tak bych majitelum nejradsi vlepila par facek a poslala je na cvicak. Vedle takovych pakonu bydlet, to je fakt labuzo ![]()
@rmot píše:
To jsem přesně měl na mysliA takového fakt buřtem neuplatíš, protože má naučené jednání, ze kterého neuhne.
No, opravdu neuplatíš
.
@Afrikana píše:
Tohle bych podepsala. Psy miluju, ale kdyz slysim, jak pes rve na vsechny, co mu jdou okolo plotu, a jeste je za to chvaleny, ze hlida, tak bych majitelum nejradsi vlepila par facek a poslala je na cvicak. Vedle takovych pakonu bydlet, to je fakt labuzo
Vidíš, a největší zdejší expertka na výcvik psů se tím tady ještě chlubí….. ![]()
@Janli píše:
Vidíš, a největší zdejší expertka na výcvik psů se tím tady ještě chlubí…..
Taky se divím. Jindy mi přijde, že ohledně pejsků píše k věci
.
Tí čo tvrdia, že je normálne, aby pes za plotom na každého agresívne štekal lebo predsa stráži..
By ma zaujímalo koľko z tých psov je aj naozaj vycvičených lebo verím tomu, že väčšine takýmto psom by stačilo hodiť cez plot dobrotu so žiletkami a bolo by po strážení 🤦♀️ Nie, nikdy by som zvieraťu neublížila!!! Ale k stráženiu patrí aj riadna sebakontrola, výcvik a nie nezmyselné štekanie na všetko, pričom prípadný zlodej/zlý človek by si s tým „strážcom“ vedel napr. tými žiletkami raz dva poradiť, prípadne by možno ani ublíženie nebolo treba a stačila by nejaká dobrá surová kosť, s ktorou sa zabaví a so zlodejom skamoší… Tak by ma zaujímalo či tí argumentujúci strážením majú aj toto zmáknuté… Lebo aj taká schopnosť k strážnemu psovi patrí…
Nehovoriac o tom, že je na mieste, aby pes bránil územie až po tom čo sa človek k bráne/pozemku fakt blíži, a nie aby štekal aj na prechádzajúceho človeka x metrov ďalej, ktorý sa tým smerom ani len nepozerá..
Čo je tiež o výcviku…
On hlídá. A cizí lidi si netroufnou dát ruku přes plot, když tam stojí štěkající pes. A to mi stačí. Ale se sousedy jsem ho seznámit musel, protože ti se ho fakt báli - je to velký pes - a stěžovali si. Takže na lidi, které zná, tak je v pohodě, ale na cizí umí být hodně ostrý.