Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Sylvania 333 píše:
My bydlíme ve městě, ve vilové čtvrti a kohout tady kokrhá taky.Sousedi je chovají léta. Tento kokrhá v devět a tři odpoledne.
Kohout, kterého měli před tím, kokrhal v jedenáct v noci, ten šel brzo na pekáč, budil je taky.
Kohout, to je kapitola sama pro sebe. V práci je hned vedle rodinný dům, kde mají slepice a kohouta. A tam ten kohout řve furt. Ale opravdu, je slyšet kokrhat po celou dobu kdy jsem v práci ale jedno jestli dopoledne, odpoledne nebo večer. Se fakt divím že majitelům domu a kohouta už z toho nehráblo.
@Janli Bydlíme v zástavbě rodinných domů a celou dobu mi vrtalo hlavou, proč tu spoustu lidí chodí silnicí a ne po chodníku, přestože jsou po obou stranách. Asi to opravdu bude kvůli psům blafajícím za ploty. Jen cestou ke školce (cca 300m) na nás řvou pravidelně tři.
@Janli tohle funguje obema smery a tahle generalizace je dost nestastna. Jako pejskar bych zas mohla nadavat, kdy uz se lidi naucej nesahat bez zeptani na cizi psi nebi jako konak kdy uz se lidi naucej nezabijet moje zvire krmenim pres ohradu a vubec mladit cizi zvire. Ve vsech skupinach je urcity konstantni procento deb…ilu.
Edit: nebo k tematu, kdy uz se k. eteni lidi naucej nevykradat ostatni a pes na zahrade na hlidani nebude potreba.
@sakota píše:
@Janli tohle funguje obema smery a tahle generalizace je dost nestastna. Jako pejskar bych zas mohla nadavat, kdy uz se lidi naucej nesahat bez zeptani na cizi psi nebi jako konak kdy uz se lidi naucej nezabijet moje zvire krmenim pres ohradu a vubec mladit cizi zvire. Ve vsech skupinach je urcity konstantni procento deb…ilu.Edit: nebo k tematu, kdy uz se k. eteni lidi naucej nevykradat ostatni a pes na zahrade na hlidani nebude potreba.
Tak volej na každého kolemjdouciho rovnou policii, ať ho legitimuje. Co když si ty tvy koně nenapadne obhlizi, a i barak, a pak je přijde oddelat a barak vyloupit? Co vyresi pes? Ten se taky necha odkraglovat.
Apropo já když řeknu nahlas dítěti, ať jde pryc od cizího psa a odvedu ho, tak se mi ještě nestalo, aby dotycny pejskar třeba psa take stáhnul. Naopak pokaždé mi zacne vnucovat, ze tento pes je hodny a zvykly na děti a ze se ho nemusím (jako já
) bát, a vybízí, ať si ho dite jde pohladit. Asi urazena jesitnost nebo nevím.
@Semtex my mame zas opacny problem - ze se nam deti i nekteri dospeli snazi hladit psa, aniz by se zeptali
@sakota píše:
@Janli tohle funguje obema smery a tahle generalizace je dost nestastna. Jako pejskar bych zas mohla nadavat, kdy uz se lidi naucej nesahat bez zeptani na cizi psi nebi jako konak kdy uz se lidi naucej nezabijet moje zvire krmenim pres ohradu a vubec mladit cizi zvire. Ve vsech skupinach je urcity konstantni procento deb…ilu.Edit: nebo k tematu, kdy uz se k. eteni lidi naucej nevykradat ostatni a pes na zahrade na hlidani nebude potreba.
Samozřejmě, že to funguje oběma směry. Proti de. bilům na oběma stranách je potřeba bojovat.
@Semtex píše:
Tak volej na každého kolemjdouciho rovnou policii, ať ho legitimuje. Co když si ty tvy koně nenapadne obhlizi, a i barak, a pak je přijde oddelat a barak vyloupit? Co vyresi pes? Ten se taky necha odkraglovat.Apropo já když řeknu nahlas dítěti, ať jde pryc od cizího psa a odvedu ho, tak se mi ještě nestalo, aby dotycny pejskar třeba psa take stáhnul. Naopak pokaždé mi zacne vnucovat, ze tento pes je hodny a zvykly na děti a ze se ho nemusím (jako já) bát, a vybízí, ať si ho dite jde pohladit. Asi urazena jesitnost nebo nevím.
No nevím, mě se spíš stává, že přiletí dítě nebo dospělý a bez zeptání se hrne na psa. Naposledy v neděli, psice u nohy a na vodítku, zezadu přilítne tak čtyřletá cácora a psici rovnou na hlavu. Důrazně jsem řekla nesmíš, aby to pochopily obě. A tatínek se na mě díval jak na vraha.
Případně inteligentní reakce řidičů na koně na silnici - prostě zatroubí. Jestli chtějí mít jezdce pod koly nebo koně v čelním skle jsem ještě neodhalila.
@Janli píše:
Samozřejmě, že to funguje oběma směry. Proti de. bilům na oběma stranách je potřeba bojovat.
Souhlas.
@Havlova píše:
No nevím, mě se spíš stává, že přiletí dítě nebo dospělý a bez zeptání se hrne na psa. Naposledy v neděli, psice u nohy a na vodítku, zezadu přilítne tak čtyřletá cácora a psici rovnou na hlavu. Důrazně jsem řekla nesmíš, aby to pochopily obě. A tatínek se na mě díval jak na vraha.
Případně inteligentní reakce řidičů na koně na silnici - prostě zatroubí. Jestli chtějí mít jezdce pod koly nebo koně v čelním skle jsem ještě neodhalila.
Jooooo to troubeni
my jsme jednou potkali na silnici jelena a nějaký idiom, co přijel pak, zatroubil…
to nechceš😅 naštěstí nic se nestalo, asi všichni okolostojici ho zabili pohledem ![]()
Mne se třikrát už stalo, ze se mi pes vrhnul na dite sedící ve sportaku - poprvé strčil hlavu do boudicky a oliznul ho, tak jsem se samozřejmě nastvala a řekl majiteli, ať si ho odvede, dozvěděla jsem se, že jsem krava, podruhé sežral dítěti zmrzlinu, kterou drželo v ruce a jelo v kočárku, to mi začal majitel psa sprostě nadávat, když jsem se ohradila, no a posledně mi olizoval dite ve dvojkocaru, které to ani nemá rádo a začalo plakat, a majitel reagoval na mou výzvu, aby si psa stáhnul, tak, ze tento pes má děti rad a chce si s nimi hrát. Načež jsem ale řekla, ze syn to nechce a boji se, a dozvěděla jsem se, že si jistě za chvíli zvykne a pejska si oblibi ![]()
Manzela kousnul nějaký mrnavy ratafak jen tak zezadu do nohy, když šel kolem nej na vlak, a od majitelky se dozvěděl, ze pejsek je hodny a nic nedělá, a šla ho ještě utesovat (toho psa - jakoze neboj pejsku, to nic, nic se nestalo
) omluva žádná.
Takže asi jsem na pejskare vysazena, ale nemohu si pomoci
a o jakýkoliv kontakt s jakýmkoli psem opravdu nemám zájem a těch psu se štítím. Takže jsou pejskari na mě dost nafrneni ![]()
Jediní co mají své psy srovnané, jsou “profici”, kteří se jim skutečně věnuji a chodí s nimi… kamkoliv. Na cvicak, závody, nějaké soutěže, takové osoby znám čtyři a teda klobouk dolu, obdivuji, jak je mají zvládnuté.
Příspěvek upraven 18.08.23 v 12:43
Nedávno jsem měla chuť utlouct sousedku. Chodí tady s padesátilovým psem na volno. Pes mi začal honit kočku, já jsem po něm vystartovala a ona se jen smála, že mu ta kočka stejně nafackuje a ať to neřeším. Říkám jí, že tam mám koťata, co před ním neutečou a navíc kocoura se zlomenou packou. Jen pokrčila rameny. Že má mít podle vyhlášky psa na vodítku, že ten pes startuje i po ostatních psech….. nezájem.
@Semtex píše:
Jooooo to troubenimy jsme jednou potkali na silnici jelena a nějaký idiom, co přijel pak, zatroubil…
![]()
![]()
to nechceš😅 naštěstí nic se nestalo, asi všichni okolostojici ho zabili pohledem
![]()
Mne se třikrát už stalo, ze se mi pes vrhnul na dite sedící ve sportaku - poprvé strčil hlavu do boudicky a oliznul ho, tak jsem se samozřejmě nastvala a řekl majiteli, ať si ho odvede, dozvěděla jsem se, že jsem krava, podruhé sežral dítěti zmrzlinu, kterou drželo v ruce a jelo v kočárku, to mi začal majitel psa sprostě nadávat, když jsem se ohradila, no a posledně mi olizoval dite ve dvojkocaru, které to ani nemá rádo a začalo plakat, a majitel reagoval na mou výzvu, aby si psa stáhnul, tak, ze tento pes má děti rad a chce si s nimi hrát. Načež jsem ale řekla, ze syn to nechce a boji se, a dozvěděla jsem se, že si jistě za chvíli zvykne a pejska si oblibi
Manzela kousnul nějaký mrnavy ratafak jen tak zezadu do nohy, když šel kolem nej na vlak, a od majitelky se dozvěděl, ze pejsek je hodny a nic nedělá, a šla ho ještě utesovat (toho psa - jakoze neboj pejsku, to nic, nic se nestalo
) omluva žádná.
Takže asi jsem na pejskare vysazena, ale nemohu si pomoci
a o jakýkoliv kontakt s jakýmkoli psem opravdu nemám zájem a těch psu se štítím. Takže jsou pejskari na mě dost nafrneni
Jediní co mají své psy srovnané, jsou “profici”, kteří se jim skutečně věnuji a chodí s nimi… kamkoliv. Na cvicak, závody, nějaké soutěže, takové osoby znám čtyři a teda klobouk dolu, obdivuji, jak je mají zvládnuté.
Příspěvek upraven 18.08.23 v 12:43
A co je tedy špatně na tom, že jdu se svým psem na krátkém vodítku u nohy a nikoho si nevšímáme? Jdeme do lesa/pole, kde dostane stopovačku?
Proč se na ni vrhají lidé? Je roztomilá, je retrívr. Ale to přece není důvod.
Na volno nikdy není, jen na zahradě.
Bezohlednost je mor dneska, a to jak u pejskaru, tak u rodicu, dale u cyklistu, ridicu, a muzeme pokracovat dal a dal. Neni fer pausalizovat.
A ještě kouzelná věta: „Nesahejte na ni, nemá ráda muže. ". "Ale mě mají psi rádi“
No, neměla. Tak prej „Hlídejte si tu bestii“.
Jak jako? Co je nejasného na první větě?
Pro vysvětlení její averze : Do 10m byla týraná.
@Semtex píše:
Tak volej na každého kolemjdouciho rovnou policii, ať ho legitimuje. Co když si ty tvy koně nenapadne obhlizi, a i barak, a pak je přijde oddelat a barak vyloupit? Co vyresi pes? Ten se taky necha odkraglovat.Apropo já když řeknu nahlas dítěti, ať jde pryc od cizího psa a odvedu ho, tak se mi ještě nestalo, aby dotycny pejskar třeba psa take stáhnul. Naopak pokaždé mi zacne vnucovat, ze tento pes je hodny a zvykly na děti a ze se ho nemusím (jako já) bát, a vybízí, ať si ho dite jde pohladit. Asi urazena jesitnost nebo nevím.
Uvidim-li nekdy nekoho krmit meho kone, tak pokud neprestanou okamzite po upozorneni, klidne ty policajty zavolm. Stejne jako je zavolam na agresivniho psa, co me bude ohrozovat. Nebo na zlodeje. Ale to nedela automaticky ze vsehc lidi de.-bly ne?
@Eliška píše:
@Semtex my mame zas opacny problem - ze se nam deti i nekteri dospeli snazi hladit psa, aniz by se zeptali
Já taky. Mám malýho vořecha, vypadá roztomile, a i je. Ale když někdo cizí na ní chce sáhnout, tak štěká, a kolikrát se mi stalo, že to ti lidé ani nerespektovali a ještě jí tím provokovali. O dětech ani nemluvím, ale musím říct, že větší děti se ptají zda můžou. A nemůžou, nemá ráda žádný děti a nerada bych, aby nějaký pohryzala. Když vidím že se k nám řítí malý děcko, hned jí beru nakrátko a obcházíme obloukem. Docela se divím, že v dnešní době spousta lidí pořád bere, že malej pes je neškodnej. Já si myslím, že by nikoho nekousla, ale riskovat to nehodlám.