Agresivní pes za plotem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4789
20.8.23 18:24
@Petr-33 píše:
Ale co je asi nejvíc zajímavé, tak je to, že i když takhle krásně chodí u nohy, tak jak je nás doma víc a chodí s ním ven více lidí, tak ne všechny takhle poslouchá. Nejvíc poslouchá asi mě, protože se k němu snažím být důsledný. Když po něm chci povel, tak trvám na tom, aby ho splnil, jinak nedostane odměnu, nejdeme si hrát,… Ale někdo na něj „kašle“ a nechávám ho dělat co chce, neodměňuje, nechválí,… A proč by ho teda pes měl poslouchat. A pes si přesně pamatuje, kdo se k němu jak chová. Takže ačkoliv já se na procházce můžu na psa spolehnout, i když jde na volno, tak někdo jiný z rodiny ho musí mít po celou dobu na vodítku, jinak je jak neřízená střela.
Celé je to o vzájemném vztahu, vybudování si vzájemného respektu a důvěry. Stojí to opravdu hodně času, ale pak to není jen zvíře, ale je to hlavně parťák.

Ano, ta osobnost psovoda v tom hraje velkou roli. Obcas kouknu na Cesara Milana, ten zklidni psa jen tim, ze si vedle nej stoupne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
20.8.23 18:25
@Anna766 píše:
Je to o lidech, jako všechno. Taky se mi stalo že se náš pes vykadil podruhé a my neměli už sáček, tak jsem stála u exkrementu i se psem a kluk běžel do dávkovače pro pytlík. Šla kolem baba a začala nadávat, že určitě to tam necháme, ne asi, proto u toho stojím a čumím na to :roll: Přitom v té době chodil po sídlišti nabušenec s dvěma pitbulama a ten nesbíral, nechal to tam, kde se mu psi vykadili. Toho se každý bál a neřekl mu nic, na ženskou si ale dovolím. Já mu to jednou řekla, když se jeho psi vykadili přímo u našeho baráku, jestli by to nemohl sebrat, že tu běhají děti. Ani se neotočil, buran blbej. Naštěstí už tady nebydlí.Příspěvek upraven 19.08.23 v 18:22

Taky se kolikrat stydim, kdyz jdu kolem psi hromady, u nas to zustava po velkych psech, tak aspon ze nikdo nemuze podezrivat ty moje, ty by to rozervalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.8.23 19:08

Teď jsem na zahradě našla ho.vno jak vod T-Rexe…… ach jo……

• Citovat
  • Upravit
Capelucia
20.8.23 19:50
@jednoslunicko píše:
Ano, ta osobnost psovoda v tom hraje velkou roli. Obcas kouknu na Cesara Milana, ten zklidni psa jen tim, ze si vedle nej stoupne.

On je sice hodně kritizován a do ČR ho tuším ani nepustili jako nekompetentního, ale kdysi jsem na něj taky koukala ráda. Dá se myslím z toho seriálu tak jako tak načerpat hodně inspirace a pracovat pak hlavně nad sebou. Podle mě dělá důslednost a osobnost snad i víc jak 90%. Zvířata prostě hned poznají, koho mají před sebou a spolupracují úplně jinak.

• Citovat
  • Upravit
4789
20.8.23 20:09
@Capelucia píše:
On je sice hodně kritizován a do ČR ho tuším ani nepustili jako nekompetentního, ale kdysi jsem na něj taky koukala ráda. Dá se myslím z toho seriálu tak jako tak načerpat hodně inspirace a pracovat pak hlavně nad sebou. Podle mě dělá důslednost a osobnost snad i víc jak 90%. Zvířata prostě hned poznají, koho mají před sebou a spolupracují úplně jinak.

Tohle ja bere s rezervou, protoze na jednoho sikovneho cloveka se vzdycky najde aspon 10 nymandu, kteri na nem nenechaji nit suchou. Taky si uplne neumim predstavit, ze by nekoho nepustili do jine zeme pro nekompetentnost :D. Kazdopadne na mne Milan pusobi 1000× lip, nez Desensky, ten mi nesedi ani lidsky ani k psum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
20.8.23 20:45

@jednoslunicko oni mu tuším tehdy dali dělat nějaký test, který neudělal, tak mu nedovolili udělat show. Snad nějakých 10 let zpátky. Za mě dobrá pitomost :lol:. Ale už to dlouho nesleduji, já jsem stejně víc do koní… a tam je to stejné, ten sam kůň bude reagovat úplně jinak na různý lidi nezávisle od tréninku. Tak co vím, nejvíc u něj vadilo, že se s pejsky v zásadě pere a taky používá i elektrické obojky a pod. Já to ale vidím tak, kolik pejskům i s těmi povězme nedokonalými metodami dokázal pomoct nebo i zachránit život. Prostě vždy za vším je u něj cítit snaha pomoct a tohle zvířata taky hned vidí. I když je jasný, že když to samé použijí agresivní lidi, zvláště bez konzistence co do pravidel, bude to celý špatně :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
34322
20.8.23 22:45
@jednoslunicko píše:
Tohle ja bere s rezervou, protoze na jednoho sikovneho cloveka se vzdycky najde aspon 10 nymandu, kteri na nem nenechaji nit suchou. Taky si uplne neumim predstavit, ze by nekoho nepustili do jine zeme pro nekompetentnost :D. Kazdopadne na mne Milan pusobi 1000× lip, nez Desensky, ten mi nesedi ani lidsky ani k psum.

Cesar Millan to dela podobne jako Desensky.
Uplne tenhle pristup nemusim.
Ale co ma C. M. naprosto jedinecne, to je jeho kniha (ta prvni..? How to raise the perfect dog myslim), tam pise uplne zasadni veci, ktere ne vsude jsou, a hezky to vysvetluje. Treba „energy level“ psa, nutnost ho fyzicky unavit pred treninkem atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný