Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky,
dneska jsem byla na kosmetice a najednou jsme s kosmetičkou zabředly do tématu brazilská epilace. Já o tom ještě nikdy neslyšela, ale docela se mi líbí ta představa, že se člověk nemusí pořád holit
. I když si nedovedu moc představit, jak se budu před kosmetičkou obnažovat
, i když ona o tom vykládala, jak kdyby kupovala rohlíky
. Chodíte na to některá? Bolí to hodně a hlavně, jste úplně naostro?
Tak to mě taky hodně zajímá, na jednu stranu by se mi to líbilo, ale ten strach z bolesti ![]()
AnetinkaKopretinka píše:
Taky bych chtěla vyzkoušet, ale strašně se stydím
No já právě taky. Úplně obdivuju lidi, co se nestydí (prý jí na to chodí i chlapy
, to jsem koukala, když si představím toho mýho, tak ten by na 100% nešel
)
tak já na brazilku nechodím, chodím „jen“ na třísla… moje kosmetička používá cukrovou pastu a musím říct, že je to mnohem šetrnější a méně bolestivé než vosk… při depilaci třísel na sobě kalhotky mám a jen je poodhrnuju podle potřeby, ale brazilku si v kalhotkách neumím představit ![]()
co se týče bolestivosti - při první depilaci jsem byla zpocená až bůhvíkde, postupně se to zlepšovalo a teď už je to vcelku OK, nepříjemné, ale o žádnou velkou bolest se nejedná… tutéž zkušenost mám s depilací podpaží ![]()
jedna kámoška na brazilku chodí a říkala, že už ji to taky nijak moc nebolí, ale že první 2 byly dost maso ![]()
a co se týče kosmetičky - je potřeba, aby to proběhlo na profesionální úrovni… ona musí být profík a chovat se stejně, jako by třeba depilovala nohy nebo podpaží… pokud se ona bude evidentně stydět, tak to potom klientce moc příjemné asi nebude
a naopak - pokud bude kosmetička v pohodě a profík, tak se přece jen klientka bude cítit líp
zrovna minule jsem o tom s kosmetičkou diskutovala ![]()
trochu „nepříjemný“ může být fakt, že aby se chloupky do pasty (a myslím, že i do vosku) chytly, tak musí mít aspoň několik milimetrů - takže je potřeba je vždycky nechat aspoň pár týdnů poporůst před další depilací - ale jak se chloupky opakovaně depilují, tak řídnou a jsou mnohem jemnější, takže nejsou ani tolik vidět ![]()
já na tom nebyla, ale co mám zjištěno, tak to probíhá naostro, jako na gyndě, jenom to hodně víc bolí
a taky bych teda doporučila spíš tu cukrovou, než voskovou, já si cukrem depiluju sama a přijde mi to šetrnější, než vosk ![]()
Moje kosmetička to dělá takovou hmotou, kterou zpracovává v ruce, přiloží trhne a znova (ta hmota má barvu jak pryskyřice), prý je to šetrnější…no já asi na to odvahu ale nenajdu
.
Klarinetko, věřím, že to je o tom prvotním odhodlání… a pak asi to tom druhotném, když už víš, o co jde, tak rozhodnout se jít podruhé
pak už je to v pohodě… já to tak teda měla jak s podpažím (to jsem se rozhoupávala snad několik let), tak s třísly…
Klarinetka1 píše:
Moje kosmetička to dělá takovou hmotou, kterou zpracovává v ruce, přiloží trhne a znova (ta hmota má barvu jak pryskyřice), prý je to šetrnější…no já asi na to odvahu ale nenajdu.
jj, to je ta cukrová pasta ![]()
cukrová pasta je určitě šetrnější než vosk, několik let jsem chodila na depilaci horního rtu voskem (občas k tomu ještě bradu a tváře) a ještě večer jsem měla obličej celý bolavý a pocit, jak kdyby mě někdo zfackoval… po cukrové pastě o tom za hodinu nevím ![]()
chaarleene píše:
cukrová pasta je určitě šetrnější než vosk, několik let jsem chodila na depilaci horního rtu voskem (občas k tomu ještě bradu a tváře) a ještě večer jsem měla obličej celý bolavý a pocit, jak kdyby mě někdo zfackoval… po cukrové pastě o tom za hodinu nevím
Jj, tím mi právě dneska taky strhávala nad rtem a dalo se to vydržet
![]()
Klarinetka1 píše:
Moje kosmetička to dělá takovou hmotou, kterou zpracovává v ruce, přiloží trhne a znova (ta hmota má barvu jak pryskyřice), prý je to šetrnější…no já asi na to odvahu ale nenajdu.
Můžu jen doporučit
poprvé to bolí, to jo, ale jen při samotné proceduře, za chvíli po o tom ani nevíš…
Výsledek stojí za to ![]()
Je to super, poprvé bolí, ale pak chloupky rostou míň a tenší. A stud, dá se to zvládnout, za ty 3 týdny klidu, bez pupínků a strniště to stojí.
S.
Jasan ze naostro
je to super!!! Pozor neni to pro ty kteri trpi na zarustani chloupku!!!!
Janichka píše:
Jasan ze naostroje to super!!!
Už se těším na léto a dlouhou sukni ![]()