Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak mam podobny problem jako vy, mame plactive obdobi. Vlastne uz od porodu dost plakala, ale dalo se to, ale je to ted horsi a horsi jsou ji 4,5mesice a tak me napadlo jestli treba nema hlad a moje mlicko ji staci, zatim plne kojena, mlika mam dost, ale nevim jestli je s mou kvalitou spokojena, prikladam ji ted casteji vlastne skoro nic jineho nedelame…cekam az se sama pusti pul hodiny klid a pak znovu krik…Myslite, ze bych mela zkusit UM? Moc se mi do toho nechce chtela jsem plne kojit do pul roku, priznam se, ze jsem ji zkusila dat mrkvicku od Hipp na zkousku dve lzicky hezky papala a chtela vic, ale bala jsem se na poprvi…druhy den opet dve lzicky a poprvi mi vynechala stolici? mam vydrzet kojit a casteji prikladat nebo ma jen takovy obdobi a je to jen muj pocit?
Ahoj, jen mě napadlo-pokud přikládáš tak rychle po sobě (píšeš po půl hodině) tak mně teda doktorka říkala, že minimální pauza je hodina a půl, jinak se v bříšku potkává natrávené mlíčko s nenatráveným a to je na prd… A když měla mrkev od HIPPu, která staví, tak asi proto nekakala… Jana
Ahoj!
Přeju Ti pevné nervy a ať se to brzy spraví!
Bavila jsi se o tom s dr.?
Moje Peťka taky hodně plakávala,kojila jsem ji podle její potřeby,ne podle dr. nebo podle rad zkušenějších,prostě jsem kojila pořád,jak chtěla,i hodinu v kuse.
A taky to může být zoubek,my jsme měli první začátkem pátého měsíce,pak jsem jí dávala homeopatika,chamomillu na bolest i na zklidnění.Taky prdíky,na ty jsme hodně trpěly ![]()
Ta stolička může být zaražená i z mrkve.
Tak hodně síly,snad jsem Ti trošku pomohla! ![]()
Ahoj, tak nám zase dětské sestry v porodnici říkaly, že mateřské mléko mimču po půl hodince nevadí, ale vadí, když se v bříšku „potká“ natrávené a nenatrávené UM. Tak nevím, každopádně, přikládat po půl hodnice mi přijde moc, řekla bych, že má malá hlad. Asi bych se nejdřív poradila s doktorkou (třeba převážit před a po kojení) nebo laktační poradkyním abys nedávala UM zbytečně. Držím pěsti, M.
..na mrkev pozor,moje mala ma po ni zacpu,i nekolikadenni ![]()
jinak jestli ti mimco pribira pekne,tak vubec nemusi plakat hlady,spis bych to videla taky na ty prdiky a nebo v tomhle veku uz zacinaji pekne vnimat okoli a treba se jen nudi kdyz se nic nedeje ![]()
jo a podle UM hlad nepoznas,z lahvicky si vezme hnedle kazde dite,i to nehladove!!
Jako bys psala o našem Maxovi před pár měsíci…
Za mě jediná rada - vydržet.
Taky jsem kojila po půl hoďce (u nás o to horší, že máme ještě dvouleťáka a šestileťáka)
. Hlad teda rozhodně neměl (přibejval hodně a furt). Byla to taková vynucovaná pozornost. Maman a prsan. Šátkovala sem i doma, kočár nesnesl, celý noci spal se mnou. Přešlo ho to, až začal sedět.
Prostě, chce mít vše pod kontrolou a musí mě vidět. Běda jak se zavřu na WC. To je kravál. Ale proti tomu, co bylo, už je to teď pohoda, klídek.
Pevný nervy a vydrž!, bude líp ![]()
Ahoj, mohl by to být růstový sprut. Ono chvilku trvá než se tvorba mlíčka přizpůsobí potřebám miminka. Můžeš zkusit kojící čaj, zakysané výrobky, homeopatika… S tou mrkví bych ještě počkala, když už tak raději dokrmit UM.
Přeju pevné nervy ![]()
Nekakání může být z mrkve. Anebo prostě z toho, že všechno MM spotřebuje. Naše malá z ničeho nic přestala kakat chvilku před ukončeným 6. měsícem - byla jen kojená, mlíko patrně přestávalo stačit, protože v tu dobu nepřibírala, chtěla pořád kojit a nekadila týden (před tím vynechala maximálně 1 den). Zkusila bych ještě pár dní počkat, jestli se upraví tvorba mlíka, a jestli ne, osobně bych v tomhle věku spíš dala už trochu příkrmu (obzvlášť jestli ho baští) než UM. Navíc si možná z lahvičky ani nevezme, jestli doteď měla jen prso. Akorát nevím, proč se začíná s mrkví, když staví. Nám se osvědčila cuketa.
Ahoj, malá taky začala ve 4 měsících plakat, trvalo to tak 2 - 3 týdny (už si to přesně nepamatuji
), ale z hladu to určitě nebylo (byla tenkrát už na UM, ale ještě bez příkrmů) a zoubky taky nakonec ne. Já si myslela, že ano a tak jsem chladila dásně gely, ale první zub přišel v 6ti měsících. Prdíky to už taky nebyly, to přešlo ve 2,5 měsících. Byla jsem zoufalá, nic nepomáhalo. Pak to samo přešlo - jak jsem psala po těch 2 - 3 týdnech. Co to vlastně bylo - čert ví
… možná opravdu vynucování pozornosti a nespokojenost.
ahoj my měli plačtivé období 2×. (takové to hodně plačtivé. Šestinedělí do toho nezahrnuju- to se nepočítá
)
Poprvé jí vadilo, že nevidí okolo! Já ji nosila v takové té „ležící“ poloze, klasicky chovací. Potom jsem zjistila, že ji štve, že nevidí, jakožto třeba i z kočáru. tak jsem ji začala nosit jinak (jakoby „v křesle“, zádama ke mně a koukala okolo) a v kočáru ji přizvedla (dala jsem pod ní polštář a radši přikurtovala) a viděla a byla v pohodě.
a podruhý to byly zuby. Myslela jsem, že má hlad (byla na UM), tak jsem jí k tomu UM přicpávala kašičky a přesnídávky, a ony to byly zuby. Ve 4 měsících. Trvalo 2 měsíce než se prodraly!
Pak začla časem lézt, potom chodit, a ty plakací dny minuly.
ahoj, ja jsem na tom obdobne, od 2. týdne skoro porad place. noce jdou, chrni tak 4 - 5 hodin v kuse, ale dny, hlaven odpoledne a vecery - krize. furt se chce nosit a houpat. nevydrzi moc nikde sama, ani v postylce ani v lehatku, na decce apod. dr. nam rekla, ze ma trimesicni koliku, brisko ji asi vazne trapi, prdi a pritahuje nozicky k sobe..ale clovek nic nestihne, celej den ji musime chovat…modlime se, aby to preslo ve 3 mesicich, jak se nekde pise…pit by mhla porad, ale to je problem, protoze - mam doma vahu kvuli prikrmu na zacatku - vycucne 130 za 10 minut.....moc se prejida a pak ji to tece i nosem…:-)) preju ti - i sobe, at to brzy prejde!
Anonymni píše: ..jo a podle UM hlad nepoznas,z lahvicky si vezme hnedle kazde dite,i to nehladove!!
..tak tohle si nemyslím..mi dokrmujem protože objektivně moje mlíčko nestačí (neepřibývala po něm)..a bála jsem se lahvičky, ale byly to zbytečné obavy..malá stejně dá přednost prsu..a to když už je najedená , lahvičku vyndavá z pusy..tak prso si vezme vždy..
z lahvickou uz jsme prestali mit problem za zacatku pit z ni nechtela, mlicko si odstrikavam pro pripad kdy si najdu vyjmecne chvili pro sebe vyjet si treba na koni aby ji mel pritel co dat, ale pokud nema opravdu hlad z z flasky si nevezme a prednost da urcite prsu. zkusila jsem ji vcera po prvi dat cajcek proti boleni briska trochu vypila, ale nic moc ji nechutnal a ani se ji moc nedivim
horky jako blazen ikdyz jsem ho udelala slabsi, ale to oni na zaludek byvaj
takze to vypada ze asi ta mrkvicka delala praci stolicka nam stavkuje uz druhy den ![]()