Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Naše malá (8 a půl měsíce) od včerejška pořád kadí. Včera pětkrát, dneska zatím třikrát. Průjem nemá. V noci se častejš budila, dneska je taková celkově vzteklejší (ale nic až tak mimořádnýho), jinak se nic zvláštního neděje. Máte s podobnou situací některá zkušenosti? Napadají mě zuby, ale nevím… Má už spodní dva a ty nic podobného nedoprovázelo. Nahoru si kouknout nenechá ![]()
Ahoj, tak já bych to tipovala na zoubky. Syn (pozítří 8 měsíců) má už šest zoubků a vždy při prořezávání kadil víckrát za den (normálně kadí jednou za jeden až dva dny). Ale průjem to nikdy nebyl, řekla bych, že konzistence stejná, jen menší množství víckrát za den. Tak přeju, ať to není nic závažnějšího. Radka
Ahoj, ja tu pred casem napsala podobny dotaz s tim rozdilem, ze jsme zuby jeste nemeli. No a ejhle, byly to zuby. Bylo to taky v obdobi 8 mesicu. Takze se priklanim k tem zubum.
Ahoj nám je taky 8 měsíců a taky teď častěji kajdíkuje a prořezává se nám nahoře jednička, tak si taky myslim, že je to tím. pa
Závidím, že vám více kakají jen při zoubcích. Malej kadí prostě POŘÁD. ![]()
LucaLuca syn (20 měsíců) kadí 4× denně, co ráno sní, je po odpoledním spaní v plíně
, takže v tom nejsi sama…
Možná zuby, možná jako u nás, kdy začal kadit 4-5× denně, jakmile jsme najeli na skoro normální jídelníček, tzn. UM, ovoce, masozelenina, jogurt, chleba s něčím, UM, samo dle věku. Když byl jen na UM, kadil tak 1× za 3 dny ![]()
Resut
Nam je taky 8 mesicu a mame uz tyden prujem ze zacatku zeleny a voda to trvalo asi tri dny pak se to vymenilo za ridkou oranzovou stolici. Davala jsem mu jen ryzi a MM a po trech dnech jsem zacala mrkev, boruvky a stolice zmenila barvu podle toho co jedl ale byla stale ridka jak kase. A od te doby mu davam zeleninku a maso k obedu, odpoledne boruvky z jablkem trochu jen par lzicek a vecer ryzovou kasi. Pres den uz nekaka, ale rano ma stale takhle ridkou stolici(kasovitou) a po ranu kaka i dvakrat a pak behem dne nic a zase k veceru kasi. Vypada, ze to co sni tak po par hodinach jede ven ve stejne konzistenci a barve jak to snedl
nemuze mit nejaky problem z travenim? Nebo to muze byt ze zoubku taky? Doktorka rikala, ze dokud nema teplotu a neni malatny, tak kni chodit nemam a normalne ho krmit, ze to po nekolika tydnech prijde, ze je normalni, ze to tak dlouho trva, ze to muze byt jen z jidla
super doktori co
tak nevim co delat jeslti je to normalni ![]()
Ahoj. Mrnousovi je taky 8 mesice a od pondeli do stredy mi kadil 7× za den. Ve ctvrtek uz zase asi jen 3-4×. Mozna to bylo zmenou jidla - nove jsem mu pridala cervenou repu. Jinak nevim cim by to mohlo byt, ale pokud to neni prujem, nemyslim, ze by to byl problem.
LucaLuca píše:
Závidím, že vám více kakají jen při zoubcích. Malej kadí prostě POŘÁD.
Tak nějak
u zubů je toho ještě více, jestli to je možné
![]()