Brečí po krmení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Brečí po krmení
Zdravím všechny!
Jsem zde nová, ale rozhodla jsem se sem napsat, protože vždy dobře poradíte a inspirujete! Prosím tedy o radu. Mám první miminko, sedmitýdenního chlapečka. Od narození jsme na UM (nyní Sunar Nutradefense HA), neměla jsem mléko. S krmením z lahvičky bylo vždy vše pohodě, až zhruba poslední týden po krmení začne plakat. Nikoli při krmení, u toho je vždy v pohodě a vypije s přehledem svou dávku, ale prostě jak mu vyndám flašku z pusy a dám ho odříhnout, tak spustí. Díky tomu breku si buď skoro neodříhne, nebo se rovnou pozvrací. Na uklidnění většinou nepomáhá nic jiného než že mu dám dudlíka. Tím se jakoby uklidní a třeba za 5 minut už ho mít nemusí, jak kdy. Hladem to podle mě není, pije 90-120 ml a to je dle mého dost. Přičítala jsem to bolení bříška, ale nijak se nekroutí a prdíky docela zvládáme, navíc opravdu začne brečet hned, když mu vyndám flašku z pusy…nevíte čím by to mohlo být? Každé krmení je teď utrpení, když pokaždé spustí jak siréna…díky moc za odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
mozna mu chybi dyndání…pokud si veme pak dudlík a trochu se uklidní
.No zkusila bych vyndat flasku a hned prdnout dudlika a normalne si ho hodit na rameno na odříhnutí.Mala si obcas odrihne i jen tak s dudlikem behem dne.Jinak opravdu pije dost,mozna dopije a tlaci ho to,proto prebytek vyzvrací.Mozná opravdu rad dyndá a prepije se,zmensila bych davku na tech max 100ml a ten dudlinek. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a když mu dáš hned dudlíka, on si zadudá a třeba po 5ti minutách ho dáš odkrknout, tak je to ok?
Pokud jo, dělala bych to tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, náš malý tohle dělal kolem 2. měsíce. Uprostřed kojení nebo po něm se začal strašně vztekat a nechtěl už pít. Prý je to celkem časté v tomhle věku. Že děti už umí pěkně pít a tak začínají zkoušet, co a jak. Říkají tomu syndrom falešného poplachu. Tedy četla jsem o tom u kojených, ale asi to můžou dělat i nekojené. U nás to trvalo necelé 2 týdny a byl zase klid. Dělala jsem to tak, že když se začal vztekat, nechala jsem ho odříhnout a uklidnit a za pár minut zkusila v krmení pokračovat. Nevzal si vždycky, ale protože jinak přibíral dobře, tak jsem to neřešila.
Držím palce a přeju pevné nervy
a snad jsem aspoň trochu pomohla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Muze to byt reflux. Ale taky bych rekla, ze spis proste potrebuje jeste vic sat. Tak toho dudlika.
- Citovat
- Upravit
Můj malej měl období, kdy dělal to samé. On byl teda nějaký čas kojený, u prsa si chvíli podudlal, chvíli jedl. Jak už tu někdo psal, asi mu chybí to dudlání. Taky jsem to řešila tím, že jsem hned po vyndání flašky dala dudlík. Pár minut si podudlal, odříhl si, pak dudlík vyplivl a byl spokojený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusila bych dat pred krmenim nejake kapky na boleni bricha. Mozna ho trapi ty bubliny a pocit nafoukleho bricha a pak to jde z neho ven. Nebo taky hned vrazit dudlika, jak vytahnu flasku z pusy, aby si jeste podudlal. Taky me napada jeste pridat mlicka, jestli neni hladovej a zkusit, jestli nevytahne vic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to tipuju na růstový spurt…klidně bych mu dala trochu víc mlíka než obvykle, pokud ještě chce. Pár dní bude mít větší spotřebu, pak se to zase upraví…až do dalšího spurtu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky bych řekla, že to může být spurtík a prostě teď potřebuje víc baštit… zkus udělat větší dávku a uvidíš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malou jsem v tomhle věku ještě kojila a zhruba od těch dvou měsíců byla u prsa skoro nonstop, protože si chtěla požužlat. Dudlíka jsem nejprve dávat nechtěla, ale rozkousané bradavky nebyly to pravé ořechové, takže jsem malou po kojení „odpojila“, šoupla dudlík a ona ho za chviličku vyplivla a usnula
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za tipy! Asi to tak bude, že si potřebuje ještě podudat, tak to zkusím s tím dudlíkem, i když z toho nejsem úplně nadšená, bojím se, že bude pak na dudlíku závislej…ale když navíc není kojenej, tak to asi potřebuje. Třeba ho to brzo přejde. Bála jsem se, aby to nebylo něco vážnějšího, no jo, první mimčo
s těma většíma dávkama mlíčka nevím, 12O ml mi příde dost. Navíc kdyby měl opravdu takovej hlad, tak pak asi řve hlady další tři hodiny, než má znovu papat, a to nedělá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Závislosti na dudlíku se neboj, ne vždy to tak musí být. Malá má 8 měsíců a dudlík dostane jenom když je extrémně protivná před spaním nebo přetažená a nemůže usnout, většinou si ho podá sama a těsně než usne si ho vyndá. Nemyslím si, že by bya závislák
- načítám...
- Citovat
- Zmínit