Šťáva nebo čaj
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
šťáva nebo čaj
Ahoj, zajímal by mě váš názor jestli je lepší dávat 6.měsíčnímu dítěti čaj nebo ovocnou šťávu. Prcek už bohužel není kojený a má 150ml UM 4× denně, masozeleninu k obědu a ovocnou přesnídávku. Proto jsem mu začala dávat pít. Vodu ani sáčkový čaj nechce. Tak jsme zkusili granulované čaje a Bio šťávu z DMka. Víc mu chutná šťáva. Myslím, že je lepší než ten čajík, protože je bez cukru. Radila jsem se s doktorkou, ale naše je nemocná tak tam byl záskok a ta se divila proč mu chci dávat pít. Jak to máte vy u půlročních prcků?:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já se zavedením příkrmů jsem začla dávat vodu nebo neslazený pytlíkový čaj a střídala jsem to s ředěnou ovocnou šťávou, aby to měla malá pestřejší a potom taky se jí po šťávě líp kakalo.
Takže třeba k obědu bych mu dala jedno a potom ke svačině druhé.
- Citovat
- Upravit
A co kombinace? My teda kombinujeme domácí šťávičku a čajík. Sem tam při zácpě koupím kupovanou švestkovou šťávičku, ale co se dá děláme doma v odšťavnovači.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ten pytlikovy nechce ani prislazeny? Pokud ne tak bych dala klidne ten granulovany a stridala s tou stavou. Ja jsem davala obema tak nejak ode vseho neco.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja jsem pro vodu nebo caj-ovocny, bylinkovy. dela se jich spousta- na posileni organismu, na kasel, rymu, dobre spani, na problemy s briskem…tak je to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a radeji sackovy, sypany nez granulovany a nebo ten granulovany vic redit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vodu do něho nedostanu a čaj taky ne:-) Vzhledem k to mu, že ani ovoce nechce tak to asi nebude o sladkosti:-) Ale děkuji Vám:-D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zdenik1988 píše:
Vodu do něho nedostanu a čaj taky ne:-) Vzhledem k to mu, že ani ovoce nechce tak to asi nebude o sladkosti:-) Ale děkuji Vám:-D
Jojo vodu i neslazeny caj me plivali taky oba
. Tak jsem davala taky granule, sl. pytlikovy a sem tam tu stavu. Ono se to meni, ta starsi 5leta si ted zas vetsinou rekne o vodu. A mladsi zas nejradeji sirup. Tak davej co mu chutna a bude to dobry.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
v granulovaným čaji je cukr, ten nedoporučí žádný doktor! Muj malej taky sáčkovej čaj nechce, tak dávam šťávy, převážně mrkvovou 50 na 50 ředění vodou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z ředěných šťav (bio, neslazené) moje dcera má ve 2,5 letech několik kazů (říká naše zubařka), až jednou budu mít další dítě, tak už jen vodu a čaje (negranulované neslazené). Takže doporučuju raději zkonzultovat s doktorkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nnada píše:
Z ředěných šťav (bio, neslazené) moje dcera má ve 2,5 letech několik kazů (říká naše zubařka), až jednou budu mít další dítě, tak už jen vodu a čaje (negranulované neslazené). Takže doporučuju raději zkonzultovat s doktorkou.
Na kazivost zoubku ma vliv hrozne moc faktoru. Ja bych to nesvadela jen na piti. Pokud proste vodu nechce tak co nadelas. Ja jsem detem vsecky tyhle „hruzy“ davala - dokonce z flasky a zoubky maji krasne a zdrave. A jsou dokonce hubeni. Ale jsem zas pedant na cisteni
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit