Nechce nic kromě prsa
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nechce nic kromě prsa
Ahoj, naše malá už má přes 6 měsíců, takže máme začít s příkrmy. Jenže ona nechce nic kromě prsa. Mrkev, řepa, jablíčko, vařím v páře a nic. Jediný co by možná trošku vzala je banán. Když jíme tak by nás pohledem snědla. Předtím jsem ji nenutila, ale teď se začala v noci cca 4× budit hlady. Dřív spávala od 2 měsíce 12hod. v kuse a vydželo ji to až do teď… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zkus kupovanou skleničku… nebo hodně do měkka uvařenou tu mrkev a dát do ruky. A pokud nebude chtít, tak musíš holt vydržet a vyzkoušet to třeba za 14 dní. Jinak to buzení je celkem normální a nemusí se to spravit ani tím, když příkrmy jíst začne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Skleničku nechce taky ani kaše od nutrilonu nebo sunaru. Zkusím ji dát tu mrkvičku. Přijde mi, že to odmítá snad z principu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nebooj, teď to teprve začíná. já kojila plně do 7 měsíců, doporučuje se to u alergiků a malý měl silnou vyrážku po UM, když jsem mu ho dvakrát musela dát kvůli zánětu v prsu.
no a dávej pomalu ochutnávat. je to vlastně zábava. je ještě maličká, nikam nespěchej. to co jí nechutná, počkej pár dnů a zkoušej znovu. dávej pozor, ať je to pro ní zábava, nesmí mít pocit, že se tím musí najíst, nekrmit jak husu ![]()
postupně začne přicházet na to, co jí chutná. a to jí budeš dávat a pokračovat s novými ochutnávkami. na netu určitě najdeš, co se v kterým měsíci hodí přidat.
je ještě maličká a pokud se daří s banánkem, je to šikulka ![]()
P.S. se skleničkami bacha, můj syn je zbožňovala a moje patlaniny se jim nikdy nevyrovnaly.
- Citovat
- Upravit
Zkousej to. Vzdycky dej par dni pauzu a zas zkus, nic nenut. Muj nejmladsi byl takhle plne kojeny temer do roka. Driv nic nechtel, maximalne ozuzlal kukuricnou krupku. Pak se to jeden den samo zlomilo a od ty doby ji normalne. V noci jsem taky kojila, ale my spali spolu. Zkousela jsem i varenou nakrajenou zeleninu do ruky a taky nic. Mixovany ani nahodou, to pak nejedl nikdy, zacal normalne kousky.
Mmch. nezapomen, ze ted ma rustovy spurt a i kdyz je predtim tak neprozivala, ted to muze byt jinak, uz se vic hybe ![]()
Příspěvek upraven 15.03.12 v 10:11
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, tak pokud je to z principu, tak by mohlo pomoct, když si to bude moct žužlat sama… jo a malý ještě miluje brokolici, tu by taky mohla žužlat sama.
A o kaše bych se možná ani nepokoušela, malý byl taky pouze kojený a kaši byl ochoten sníst pouze nemléčnou udělanou do odstříkaného MM. Nutrilon, sunar a spol nevzal do tlamičky, resp. první lžičku ano a pak už ne a kaše ve větším začal jíst až v cca 14 měsících, když jsem je začala (opět nemléčné) dělat z klasického mlíka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Necpu to do ní, snažím se dělat blbosti, když to nechce, takže se spíš směje. Jen doktorka mě nutí, říká, že mám moc kvalitní mléko, protože malá má 8,6 kg a měří 72 cm. (Má být velká po kom, já 176 cm a přítel 196 cm) Vybrala jsem dobrou doktorku, všichni ji chválí, ale v tomhle s ní nesouhlasím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sylk píše:
Necpu to do ní, snažím se dělat blbosti, když to nechce, takže se spíš směje. Jen doktorka mě nutí, říká, že mám moc kvalitní mléko, protože malá má 8,6 kg a měří 72 cm. (Má být velká po kom, já 176 cm a přítel 196 cm) Vybrala jsem dobrou doktorku, všichni ji chválí, ale v tomhle s ní nesouhlasím
Když ti takhle pribira,tak to mas super,nehrot to.Zkousej,jak rikaly holky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Možná bych jí zkusila dát do příkrmu MM, ať tam má chuť, co zná ![]()
Malá musela mít zkraje příkrmy hodně řídké, ale u ní to nebyla otázka ochoty jíst, ale techniky, prostě se to učila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sylk píše:
Necpu to do ní, snažím se dělat blbosti, když to nechce, takže se spíš směje. Jen doktorka mě nutí, říká, že mám moc kvalitní mléko, protože malá má 8,6 kg a měří 72 cm. (Má být velká po kom, já 176 cm a přítel 196 cm) Vybrala jsem dobrou doktorku, všichni ji chválí, ale v tomhle s ní nesouhlasím
na doktorku se vykašli, kojení dítěti nemůže ublížit a narozdíl od UM i když je oplácané, je zdravé. já byla s malým na dvou měsících v nemocnici a všichni mi nadávali, že moc kojím, a že je malý oplácaný a že mám kojit po třech hodinách. hlavně že na chodbě jim viselo desatero správného kojení a oni mi doporučovali to, co se právě nesmí. až po návratu z nemocnice mi volali z hygienické stanice, jestli správně vyhazuji kontaminované plenky a já cože ? no doktoři se mi ani neobtěžovali říct, že malý má průjem kvůli nějaké infekci. ..jako co jí vadí ? zajímalo by mě, co vidí pod pojmem " moc kvalitní mléko " . tak snad si dítě řekne, kdy má dost ne ? bych jí vzala diplom takhle Tě stresovat.
normálně koj a užívej si ochutnávání nových potravin, nedávej krupicovou kaši do flašky a to je celý. bába jedna ![]()
- Citovat
- Upravit
Moje dcera taky málo jedla, půl malé skleničky jsem považovala za obrovský úspěch.
Do roka od všeho tak tři lžičky. Po přechodu na normální stravu (po roce) jedla trochu víc, ale doteď toho sní opravdu málo. Přitom roste normálně, jednu dobu byla dokonce pěkný buřtík ![]()
Kojila jsem do dvou let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli jí chutná banán, tak jí ho dej. Když jí bude chutnat, tak po čase k němu přidáš jabko, mrkev, některé děti to tak mají, že ve všem musí mít tu „svoji“ potravinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Spíše jen pro uklidnění, že v tom nejsi sama ti napíšu. Příkrmy jsme zkoušeli všemožně, krmil tatínek, maminka. Nechtěla nic, jen prso. A to až do 9,5 měsíce. Každý den jsem z toho měla stažený žaludek, protože se malá taky často začala budit a v noci jsme spíš jen kojila než spala, to by až tak možná nevadilo, ale za své začaly brát mé zuby. Naštěstí jsme ji v těch 9ti měsících chytli na kaši k večeři. Zítra jí bude rok. Domácí jídlo nechce vůbec. Vařila jsem, mrazila a vyhazovala. Jí skleničky pro 6ti měsíční děti
Banán naštěstí začala akceptovat, celkem i jogurt, ale to jen jeden, Activie bílá-sladká. Chleba, rohlíky, křupka - nic, jen to rozpatlá. A co je nejhorší, tak stále neakceptuje jiné tekutiny. Vodu, čaj, šťávu - nabízím každý den, se stejným výsledkem - plive je. Sázím na jediné, že bude horko a nějakou jinou stravu i s tekutinou přijme lépe, protože ji prostě nic jiného nezbude. Jestli tomu tak nebude, tak skončím v blázinci ![]()
Jinak přeji plno sil
protože vím jak moc je to vyčerpávající, nejen fyzicky, ale i psychicky.
Příspěvek upraven 15.03.12 v 11:36
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to by doktorka měla být snad ráda, že máš kvalitní mléko, aspoň s těma příkrmama nemusíte spěchat, když mliko ještě stačí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vítej v klubu
začala jsem s příkrmy po ukončeném 7.měsíci a slečna chtěla MM ještě dalších 5 měsíců. Až pak se to zlomilo a sama začala dnes a denně nabízené příkrmy papat a to krásně. Vařila jsem pořád doma, kupované neměla nikdy ani přesnídávky. Vytrvej a nabízej, ono to dítě k tomu dospěje. To, že WHO doporučuje, neznamená, že od uk.6.měsíce musíš příkrmy dávat. Naše dětská taky říkala, ať to nelámu přes koleno a prostě nabízím příkrmy + kojím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit