Nechce nic kromě prsa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26093
15.3.12 11:44

Taky to tak mám, až na to, že malýmu je už 7 a půl měsíce… na všechno se tváří takhle :nevim: :

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
15.3.12 13:41
Trojlístek píše:
Spíše jen pro uklidnění, že v tom nejsi sama ti napíšu. Příkrmy jsme zkoušeli všemožně, krmil tatínek, maminka. Nechtěla nic, jen prso. A to až do 9,5 měsíce. Každý den jsem z toho měla stažený žaludek, protože se malá taky často začala budit a v noci jsme spíš jen kojila než spala, to by až tak možná nevadilo, ale za své začaly brát mé zuby. Naštěstí jsme ji v těch 9ti měsících chytli na kaši k večeři. Zítra jí bude rok. Domácí jídlo nechce vůbec. Vařila jsem, mrazila a vyhazovala. Jí skleničky pro 6ti měsíční děti :nevim: Banán naštěstí začala akceptovat, celkem i jogurt, ale to jen jeden, Activie bílá-sladká. Chleba, rohlíky, křupka - nic, jen to rozpatlá. A co je nejhorší, tak stále neakceptuje jiné tekutiny. Vodu, čaj, šťávu - nabízím každý den, se stejným výsledkem - plive je. Sázím na jediné, že bude horko a nějakou jinou stravu i s tekutinou přijme lépe, protože ji prostě nic jiného nezbude. Jestli tomu tak nebude, tak skončím v blázinci :roll:

Jinak přeji plno sil :hug: protože vím jak moc je to vyčerpávající, nejen fyzicky, ale i psychicky.

Příspěvek upraven 15.03.12 v 11:36

Neboj, ani jedno moje dite nechtelo pit pred prvnim rokem. Proste jsem po prikrmu nakojila a bylo :) A kojila jsem docela dlouho, nejmladsiho pres dva roky, takze dokud meli mliko, moc se do vody nehrnuli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
16.3.12 12:51

Ja mam doma to samy. Malymu je skoro 7 mesicu, asi 14 dni zkousime zeleninku a porad nic. Figlema do nej dostanu jednu lzicku, pak zamkne pusinku a konec. Zatim jsem tedy zkousela mrkvicku a dyni, ani jedno mu zatim nechutna. Ja to tedy nijak nehrotim, ale manzel je z toho na vetvi, myslel si, buhvi jak nebude malej krasne jist, prvni den mel nachystanou kameru a ted tohle. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenkaamimi
16.3.12 13:27
Easinka píše:
Ja mam doma to samy. Malymu je skoro 7 mesicu, asi 14 dni zkousime zeleninku a porad nic. Figlema do nej dostanu jednu lzicku, pak zamkne pusinku a konec. Zatim jsem tedy zkousela mrkvicku a dyni, ani jedno mu zatim nechutna. Ja to tedy nijak nehrotim, ale manzel je z toho na vetvi, myslel si, buhvi jak nebude malej krasne jist, prvni den mel nachystanou kameru a ted tohle. :lol:

kameru :-D .. ti chlapi jsou trapáci s těma foťákama a kamerama..:-)

• Citovat
  • Upravit
6077
16.3.12 18:40
Trojlístek píše:
Spíše jen pro uklidnění, že v tom nejsi sama ti napíšu. Příkrmy jsme zkoušeli všemožně, krmil tatínek, maminka. Nechtěla nic, jen prso. A to až do 9,5 měsíce. Každý den jsem z toho měla stažený žaludek, protože se malá taky často začala budit a v noci jsme spíš jen kojila než spala, to by až tak možná nevadilo, ale za své začaly brát mé zuby. Naštěstí jsme ji v těch 9ti měsících chytli na kaši k večeři. Zítra jí bude rok. Domácí jídlo nechce vůbec. Vařila jsem, mrazila a vyhazovala. Jí skleničky pro 6ti měsíční děti :nevim: Banán naštěstí začala akceptovat, celkem i jogurt, ale to jen jeden, Activie bílá-sladká. Chleba, rohlíky, křupka - nic, jen to rozpatlá. A co je nejhorší, tak stále neakceptuje jiné tekutiny. Vodu, čaj, šťávu - nabízím každý den, se stejným výsledkem - plive je. Sázím na jediné, že bude horko a nějakou jinou stravu i s tekutinou přijme lépe, protože ji prostě nic jiného nezbude. Jestli tomu tak nebude, tak skončím v blázinci :roll:

Jinak přeji plno sil :hug: protože vím jak moc je to vyčerpávající, nejen fyzicky, ale i psychicky.

Příspěvek upraven 15.03.12 v 11:36

Holky mám úplně stejný problém. Taky do malýho nemůžu nic dostat. Horší to máme v tom, že mi přestal přibírat po MM. V noci se ted budí tak 7krát, asi hlady. Jediný co ještě trochu sní je kaše. Vše po lžičkách, protože flašku taky odmítá. Snad se to brzo změní, ráda bych se už trochu vyspala. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.13 21:25

Nechce nic kromě MM

Ahoj, oživuji diskuzi! :mavam:

Prosím o radu. Dcera (6 m., teď kolem cca 69 cm, 6,7 kg) dosud plně kojená, od ukončeného 5. měsíce jsem jí začala nabízet příkrmy, spíš na ochutnání. Klasický postup - domácí mixovaná zeleninka, postupně s masem, vždycky snědla svou porcičku a když přestala chtít, ukončily jsme to podle hesla, že se do jídla nemá nutit. Xkrát denně kojení po cca 2,5 hodinách. Po zhruba 14 dnech jsem přidala kašičku na noc. Nikdy toho nesnědla extra moc, ale hezky otevírala pusinku a až překvapivě hezky jí to od samého začátku šlo. Do toho zhruba 6. měsíce spala celou noc s jednou přestávkou na kojení (prodlužující se intervaly z 4 na až 8 hod.), pak zřejmě růstový spurt nebo nevím co a budí se každé 3 hodiny. To by se dalo zvládnout, jenomže… úplně mi začala bojkotovat oběd i večeři s tím, že sní opravdu jen úplné minimum, aby se neřeklo (max. 3 lžičky) a spustí strašný hysterák a nedá pokoj, dokud ji nenakojím. Vím, že nemá cenu ji nutit, ale ona je opravdu takovej hubeňourek a já mám strach, že když pokaždé ustoupím, budu snad jenom kojit ještě předškoláka. :) Je to fakt na nervy. Do jídla jsem jí přidala svoje MM, dokonce už i lžičku Glukopuru, ale dokud se doslova neprořve k prsu, nic nepomáhá. Včera u toho byl i manžel a když ty scény viděl, prostě ji odnesl do postýlky, kde jsme se jí chvíli nevšímali, následoval srdceryvný pláč, pak vzlykání (stále jsme si jí jako nevšímali) a poté, co jsme ji vytáhli, něco snědla (my šťastní jak blechi a ona hooodně pochválená a pomazlená) a pak samozřejmě kojení. Vím, že to není správné, ale skoro mi připadá, že zkouší kdo s koho, asi bude pěknej paličák. Dneska jsem teda psychicky nevydržela já a po marném pokusu zopakovat včerejší metodu jsem ji prostě nakojila a teď spinká. Fakt jsem málem brečela s ní, když jsem ji viděla v postýlce, jak si tam vzlyká a radši hladová usne. :,( Abyste mě pochopili - rozhodně ji nehodláme týrat jídlem, vím, že prostě některým dětem to dýl trvá, ale ona je šílenej hubeňour a mám o ni starost. Dle pediatričky je zatím průměrná váhově i výškově, ale já začínám být zoufalá a nevím, jak dál. O žádné chybě při podáván příkrmů nevím (že by měla alergii nebo se spálila, nehrozí). Mívá i období, kdy šíleně kouše (asi zlobí zoubky, i když ještě nejsou venku), a to se pak modlím, abych to vydržela, protože s tím ostatním jídlem je to fakt bída, přitom ze začátku byla ukázková. Mám nějaké zdravotní potíže a někdy opravdu melu z posledního a upřímně - prostě mi to trhá srdce a úplně drásá nervy. O nikom, kdo by tohle s děťátkem zažil, nevím.
Nemáte někdo radu, co s tím? Díky moc!

Katka

• Citovat
  • Upravit
2.10.13 21:32
@Anonymní píše:
Ahoj, oživuji diskuzi!  :mavam:

Prosím o radu. Dcera (6 m., teď kolem cca 69 cm, 6,7 kg) dosud plně kojená, od ukončeného 5. měsíce jsem jí začala nabízet příkrmy, spíš na ochutnání. Klasický postup - domácí mixovaná zeleninka, postupně s masem, vždycky snědla svou porcičku a když přestala chtít, ukončily jsme to podle hesla, že se do jídla nemá nutit. Xkrát denně kojení po cca 2,5 hodinách. Po zhruba 14 dnech jsem přidala kašičku na noc. Nikdy toho nesnědla extra moc, ale hezky otevírala pusinku a až překvapivě hezky jí to od samého začátku šlo. Do toho zhruba 6. měsíce spala celou noc s jednou přestávkou na kojení (prodlužující se intervaly z 4 na až 8 hod.), pak zřejmě růstový spurt nebo nevím co a budí se každé 3 hodiny. To by se dalo zvládnout, jenomže… úplně mi začala bojkotovat oběd i večeři s tím, že sní opravdu jen úplné minimum, aby se neřeklo (max. 3 lžičky) a spustí strašný hysterák a nedá pokoj, dokud ji nenakojím. Vím, že nemá cenu ji nutit, ale ona je opravdu takovej hubeňourek a já mám strach, že když pokaždé ustoupím, budu snad jenom kojit ještě předškoláka. :) Je to fakt na nervy. Do jídla jsem jí přidala svoje MM, dokonce už i lžičku Glukopuru, ale dokud se doslova neprořve k prsu, nic nepomáhá. Včera u toho byl i manžel a když ty scény viděl, prostě ji odnesl do postýlky, kde jsme se jí chvíli nevšímali, následoval srdceryvný pláč, pak vzlykání (stále jsme si jí jako nevšímali) a poté, co jsme ji vytáhli, něco snědla (my šťastní jak blechi a ona hooodně pochválená a pomazlená) a pak samozřejmě kojení. Vím, že to není správné, ale skoro mi připadá, že zkouší kdo s koho, asi bude pěknej paličák. Dneska jsem teda psychicky nevydržela já a po marném pokusu zopakovat včerejší metodu jsem ji prostě nakojila a teď spinká. Fakt jsem málem brečela s ní, když jsem ji viděla v postýlce, jak si tam vzlyká a radši hladová usne. :,( Abyste mě pochopili - rozhodně ji nehodláme týrat jídlem, vím, že prostě některým dětem to dýl trvá, ale ona je šílenej hubeňour a mám o ni starost. Dle pediatričky je zatím průměrná váhově i výškově, ale já začínám být zoufalá a nevím, jak dál. O žádné chybě při podáván příkrmů nevím (že by měla alergii nebo se spálila, nehrozí). Mívá i období, kdy šíleně kouše (asi zlobí zoubky, i když ještě nejsou venku), a to se pak modlím, abych to vydržela, protože s tím ostatním jídlem je to fakt bída, přitom ze začátku byla ukázková. Mám nějaké zdravotní potíže a někdy opravdu melu z posledního a upřímně - prostě mi to trhá srdce a úplně drásá nervy. O nikom, kdo by tohle s děťátkem zažil, nevím.
Nemáte někdo radu, co s tím? Díky moc!

Katka

Jestli je dceři teprve šest měsíců, kojte ji, co hrdlo ráčí, rozhodně ji nemůžete rozmazlit. Já sama kojím stále, dceři je 17 měsíců a když byla stará jako ta Vaše, měla jen zeleninku v poledne, poté jsem dokojila, jinak jsem jen kojila, po měsíci jsem přidala ovocnou přesnídávku odpoledne a po dalším měsíci až masíčko k zelenině. Výborně je to zpracované na www.kojeni.net, mrkněte. Určitě se vám postupně bude dařit, držím pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
2.10.13 21:33

No měla jsem to samý, až na to, že malá byla vždy na horní hranici, prostě tlusťoučká :mrgreen: Jsou to nervy… Nicméně masozeleninu prostě nejedla nikdy, tak jsem na radu dr. dávala ovoce a kaše. Hlavně proto, aby se naučila jíst. Ale i tak jsem hlavně kojila přes rok. Nabízela jsem ale denně. Po roce už jsem jí prostě dala vidličku a kousky brambor a masa (prostě to co jsme měli my) a jedla sama. Teď jí budou dva, zeleninu jí stále jen zavařenou v polévce, jinak prostě ne. Krmí se sama, pomoct nechce, zvládá už i tu polívku. A konečně můžu říct, že jí s chutí. Kojím pořád - před spaním a i doma po jídle, má to jako mazlení. Ale když nejí, tak nedostane.. Jinak různé vývary doporučuju, většina dětí se chytne na polívku. Ale teda asi později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2413
2.10.13 21:53

Muj malej to mel podobne.jedl krasne, pak zasek a chtel jen kojeni. Trvalo to 10 dni, pak se objevil 1.zub, za 2 dny druhej a pak zacal jist znovu krasne. Behem dalsiho tydne se od obeda do vecerni kase sam prakticky odstavil. Takze hlavu vzhuru a netlac tak na pilu! To je o nervy vas vsech a chudak dite!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
2.10.13 22:11

Normálně koj a neboj se, jen si jí nech častěji převážit pokud máš strach. už měla ovoce? Třeba nemá ráda tvoje vařené, nebo naopak skleničky. Ničím nepřislazuj, to jí do toho raději rozvař jablko. Neboj, ono to půjde, možná pomaleji, ale půjde. Vím o holkách, co plně kojili i déle, protože dítě prostě nechtělo ;)
Mě můj rarach taky nechtěl příkrmy a pak jsem přišla na to, že rostou zoubky kolem půl roka ;)
A nakonec že by rád jen to od maminky a žádné skleničky :pankac:
Prostě i v jídle je poznáváme, jejich chutě a podobně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andos
12.10.13 17:24

Malá má 9 měsíců a stále kojím, příkrmy (přestože kojím) mi dr. řekla zkoušet od 4.měs. že je to lepší kvůli případné alergii, dříve se začínalo v 6.m u kojených a ve 4.m u nekojených) no moc se mi to nezdá, ale zkusili jsme… malá ze začátku nadšená z prvních příkrmů, sápala se po lžičce a dokonce si ji sama dávala do pusy.. ale vždy po příkrmu musela mít ještě prso a to dodnes.. stále kojím tak 5-8 x denně. Na jídlo už se tka nehrne, musím ji u toho pořád zabavovat, třeba krmit plyšáky s ní a tak… Vodu ani čaj moc nechce, z hrnečku klasickýho keramickýho vypije pár hltů, ale z těch lahviček ne, to jen žužlá.. Ale prý pokud se kojí, tak jí stačí mateřské mléko, protože obsahuje z 80% vodu.. a pořád lepší, pít MM než nějaký čaj ne? Jo a dnes teda poprvé co otvírala sama pusu na jogurt, jak moc jí chutnal, vyzkoušeli jsme různé, ale nejvíc jí chutná řecký jogurt ze zdravé výživy. (aktivia není vůbec kvalitní jogurt, ani to prý není jogurt). S ovocem takový probém nemá, to je sladké, to jí chutná moc. Snažím se vyhýbat kupovaným skleničkám, ale občas něco koupím, když jdeme ven nebo nestíhám.. a třeba kupovaná přesnídávka jí chutná moc, z toho usuzuju, že tam beztak cukr je přidaný, i když píšou bez cukru.. je to sladké až až..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko